arkadaşlar merhaba, 2005 model santafelerde aracı çalıştırıp yürüdükten sonra otomatik kapı kitleme varmı yoksa bizim araçtaki bu kapı kitleme problemi alarmla alakalı bi sıkıntımı acaba uzaktan kumandayla kapıyı açıp içeri girdikten sonra bazen hemen bazen aracı çalıştırıp yürümeye basladıktan sonra kapılar kitleniyor başına gelen biligisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
Merhaba, ilk frenle kilitleniyorsa alarmin ozelligidir. Genelde fren musurune baglanti yaparlar, istemiyorsaniz onu kesebilirsiniz. Mobilden gonderildi.
Merhaba, frenle degil suan isi abartti kapi kumandayla aciyorum aracin icine girer girmez kitliyo daha araci calistirmadan
konu madem hortladı bende yazayım bu iş tam bir muamma hocam bizim araçlarda herkesin yaşadığı çözemediği durum .benimkindede kumandayla ilk açıyorum mesela bagaj yüklüyorum kapağı kapatıyorum kumandaya dokunmadan bi bakıyorum kendiliğinden kilitliyor .bazen aracı yıkarken unutuyorum kitlemeyi çocuk geliyor ters taraftan açmaya çalışıyor bakıyorum yine kitlenmiş şükür diyorum bazende bekle bekle kitlemiyor dedim sensör filanmı var görmediğim bir yerde öyle bir şeyde bulamadım.sıkıntı değil aslında muhtemelen bir özellik bu çoğu araçtaki gibi lakin çalışma prensibini çözemedim.çalıştırıp giderken otomatik kitlediğine denk gelmedim hiç .ben hep arkaların kapı ve camları çocuk kilitli kullanıyorum belkide o yüzden otomatik kitlemiyor bilmiyorum zaten otomatik kilit gibi oldum biner binmez elim tüm sistemi kitleyen butonda ....kullanım klavuzundaki ibarelerden de bir şey çıkaramadım anahtarı içerde unuturum diye paranoyak oldum üstünde bırakmıyorum yedek var ama babamda duruyor her zaman erişme şansım olmuyor
kapı kilit mekanizmasındaki switch kilitliyor genelde. yani sanki anahtarı sokup çevirmişsiniz gibi sinyal gidiyor.
peki serdar hocam neden tutarsızlık var bu işte yani belli süre sonra otomatik hep kilitlemesi gerekmiyormu içindeyken yada dışındayken