Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2005 Model 1.5 Crdi Admire Aracım Marş Almıyor

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda smehmetcoban tarafından 31 Mart 2019 tarihinde açılan konu

1. smehmetcoban

smehmetcoban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Seyit Mehmet Çoban
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Merhabalar,

Geçtiğimiz ay ikinci el Hyundai Accent Admire Dizel 1.5 CRDi Admire 2005 model araç aldık. Araçta değişen vs. yok ve gayet sağlam sürüşü vardı ancak bugün aracı çalıştıramadım. Oy kullanmaya giderken araçla gidelim dedik, hava bayağı soğuk olduğu için (0 derece, hissedilen -2). Araca bindim, kontağı taktığımda sensörlerin düzgün çalışmadığını farkettim. Marş yaptığım zaman da başta bir dırırırırrı yaptı, her zamanki gibi ses çıkmadı yani, daha sönük bir ses geldi.

Sorunu aküye bağladım ama daha iki gün önce çok güzel çalışıyordu araç ve sürüş sırasında kesinlikle akü göstergesi gözükmüyordu. Bildiğim kadarıyla azalsa veya sorun olsa motor çalışırken akü göstergesi yanar. Standart olarak kontağı çalıştırmadan önce akü göstergesi yanıyor ama motor çalışınca sönüyordu. Bu, soğukla alakalı bir sorun mudur yoksa akü ile alakalı mı? Başka bir şey sebep olmuş olabilir mi aracın ateşlenmemesi konusunda?

(İlk aracım olduğu için her şeyi detaylı olarak bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim.)

2. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Akü zayıf ise araç iki gündür çalışmadıysa havada soğuk olunca iyice bitmiş olabilir başka araçtan takviye ile çalıştıra bilirsiniz . ama sorun başka birşeyde olabilir buradan birşey söyleyebilmek zor

3. smehmetcoban

smehmetcoban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Seyit Mehmet Çoban
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bilen bir arkadaşımla konuştum, sağolsun aracı ile geldi ve bakındı biraz. Akü takviyesi yaptıktan sonra düzeldi. Akü resmen sıfırı görmüş, nasıl oldu anlamadım. Dediğin gibi birkaç gündür kullanmıyordum. Hava da bayağı soğuyor geceleri ve hatta gün içinde bile.

Cevap için teşekkür ederim.

4. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    O zaman acil bir akü almalısınız bu araçlar bendede aynı araç var çalışmamak bahane arıyor ben 72 amper akü aldım yerine tam oturmuyor kaput teli kenarda kalıyor ama iş görüyor en azından aküden sebep yolda bırakmıyor

smehmetcoban bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş