Arkadaşlar selamlar. Foruma yeni üye oldum ve aranıza yeni katıldım. Bundan sonra daha sık burada olacağım sanırım. Aracım 2005 Model 1.3 Hyundai Getz GLS (Benzin & LPG) Birkaç gün önce sanayide oto-elektrikçiye sorduğumda, park sensörünü en ucuz 150 liraya takacağını söyledi. Bunun üzerine ben bugün N11'den şu park sensörünü 46 Liraya satın aldım. Kendim takabilirim diye düşündüm. İnternette araştırdım fakat Getz için bir tane bile kaynak bulamadım bu konuda. Daha sonra montajı nasıl yapacağımı belirlemek için arabamın yanına gidip bagaj kapağını açınca baktım ki bagajın yanları açılacak gibi değil. Bildiğin sabit duruyor. Oysa başka markaların videolarını izlediğimde bagaj kısmındaki kalın kaplamayı söküp oradaki boşlukta hallediyorlardı her şeyi. Geri vites lambasından nasıl enerji alacağım ayrı bir konu, sensörün kutu şeklindeki cihazını nereye koyacağım da belli değil. Daha sonra direksiyonun üstünden konsola baktım. Orası da öyle sıkı ki hiçbir şekilde yandan falan kablo geçmez. Hani yan taraftan geçirip, döşemenin altından bagaja uzatayım desen, olacak gibi değil. Peki bu Getz'lere park sensörü nasıl takılıyor bilen var mı? Konuyla ilgili bir video ya da birkaç resim olsa kendi kendime yapabileceğime inanıyorum. Elimden bu tür işler gelir rahatlıkla. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.
öle gözünüzde büyütülecek bişey değil.çok basit aslında ama benimde elimden gelmez.boşuna uğraşmayın.ben de 50 tl ye aldım elektrikçiye gittim 25 tl ye taktı.gayet memnunum .park sensoru gerçekten rahattlık
bagajın yan kısımları çıkıyor onun vidaları ve klipsleri var. yan kısımları aslında bir tanesini açmanız yeterli geri vites lambasının kablosunu bulacaksınız. bir yerden de şase alacaksınız. aslında bağlantı kısmı zor bir olay değil. belki tamponu delip sensörleri yerleştirmek ve kabloları iç kısma ulaştırmak biraz zorlayabilir. arka taraftan ön tarafa kablo geçirmek için aracın yan kısımlardaki basamaklardaki plastikleri söküp ordan ön tarafa doğru kablo geçirebilirsiniz. göğüsün üst kısmına ulaştırmak içinse sol direk plastiğini söküp arasından geçirebilirsiniz.
Bagajın yan kısımları maalesef çıkmıyor. İyice inceledim. Çıkarmak istersem komple bütün bagajı tek parça halinde sökmem gerekecek. Bu da gözümü korkutuyor. Tamponu delmek sorun değil, kabloları da bir şekilde geçiririm. Dediğim gibi bagaj o kadar sıkı ki orası canımı sıkıyor.
Aslında sorun parası değil ama kendim takıp başarmak istiyorum. Severim böyle işlerle uğraşmayı lakin gerçekten sinir bozucu derecede kapalı bir bagaj içi aksamı mevcut. Siz göstergeyi nereye koydunuz ve kablosunu tam olarak nereden geçirdiniz? Resim gönderme imkanınız varsa whatsapp'tan o5o644o9264 gönderebilir misiniz?
ekranı bence hiç öne götürmeyin, arkada bagajın tavanına monte edin geri giderken dikiz aynasına baktığınızda yada kafanızı geriye çevirdiğinizde görürsünüz hem arkanıza hem ekrana bakmış olursunuz. sensörlerinde kenardakilerini biraz açılı olacak şekilde monte edin, iki araç arasına girerken sağa sola çok yanaştığınızda da uyarsın.
Güzel tavsiyeler için teşekkür ederim. Tavana monte etmek çok mantıklı fakat gösterge ters durduğunda sağ ve sol ikaz ışıkları da ters dönmüş olacak. Ayrıca arkadaki objeye ne kadar yakınlaştığımı gösteren numaralar da ters duracak ve göstergenin çok bir anlamı kalmayacak.
sağ sensörleri sol, sol sensörleri sağ yerine takarsanız ekranı ters çevirdiğinizde sorununuz kalmaz. numaraları da boşverin ışıklar size yeter. Tucson'da bu sensörden var aynı şekilde bagaj tavanına monte edilmiş durumda. çok kullanışlı, görüntüyü bozmuyor.
cenmax, 7 yıldır sorunsuz kullanıyorum. tavsiye ederim. fırsat bulursam ekranın resmini çekip eklerim.
getzin bagajında sağ ve sol plastikler ayrı ayrı sökülüyor diye biliyorum. en azından getzi komple söküp yalıtım yaptığımda o şekildeydi. zaten mantıklı olarak da komple bütün bir bagaj plastik kaplaması olması da mantıksız.
Bende benim yumurtama taktım takmakta pek zorlanmadım yumurtanın tamponu park sensörü için müsait hiç zorlanmadım Sandım'ki park sensörünü takınca her şey düzelecek kazın ayağı öyle değilmiş Geçende bir mesire yerine gittim geri geri gitmem icap etti baktım arabam zorlandı stop etti baktım koca bir taşı yerinden sökmüşüm Kısaca yere yakın takarsan olur olmaza ötüyor yerden mesafe fazla olursa benim gibi taşa toslarsınız Hiç yoktan iyidir diyor geçiyorum
arka tamponu sökmek o kadar zor değil, arka çamurluk içinde arkasındaki davlumbazları plastik vidalarından çekip çıkaracaksınız sonra arka çamurluk davlumbazını çıkarınca tamponun arka çamurluk ile birleştiği köşelerinde içeriye el sokunca klips ve braket var o klipsi kırmadan çıkarıp braketi çekince çıkıyor tamponu komple sökmek için iki taraftakini de söküp esnettikten sonra bagajın fitilinin altında siyah tampon plastiğini tutan vidalar var o vidaları sökmeniz gerekiyor. Getz in arka tarafa giden tesisatın büyük bölümü motor bölümünden iç sigorta kutusu paraleline sürücü kısmının sol altından arkaya doğru gidiyor 7-8 kablo şeridi biçiminde sol marşpiye altına gizli ama lifte alınca çok net gözüküyor çünki açıktadır oradaki kablolar takip edilebilir. Ben bir kere kaza yapıp arka tamponun kenarını koparmıştım Not: park sensörüm yoktur bu kadar ufak arabada park sensörlü otomobillerle park ederken fazlaca güvendiğim için zaman zaman arkadan dokunduruyorum.
Hoşgeldiniz.. Montaj Aslında çok basit Arka tamponu sökmeye gerek yok.. 1- tamponda delik açılacak yerleri belirleyin. park sensör kutusunun içinden tampon delme aparatı çıkacaktır. matkap ile delin 2- sensörleri deliğe takıp kablolarını bagaj içi tahliye deliklerinden sokabilirsiniz. stepnenin orda da olabilir.. 3- kabloları elektrik bandı ile birleştirmek toplu bir görünüm sağlıyacak.. Geri vites kablosundan + ve - kablosundan paralel kablo çekerek park sensörünün + ve - kablosuna bağlanıcak.. 4- Sensörü bagajda uygun bir yere monte edebilirsin. Ekranı da torpidoda sol tarafa, koyabilirsinin.. youtube de bir çok video mevcut