selamlar , sorun önceleri bir kaç kez başıma gelmişti ancak son 10 gündür problemi sıklıkla yaşıyorum , şöyleki . eğerki aracı stop ettirirsem marş basıyorum ancak araç çalışmıyor ! 1-2 kez deniyorum olmuyor, kontağı kapatıp çekiyorum lpg ye basılı tutup tekrar takıyorum lpg ye direk geçince marş basıyorum ve bu şekide çalışıyor , bir kaç kez de gaz vermezsek bazen yavaştan stopluyor.Son zamanlarda da aracı sabah mesela ilk çalıştırmak istiyorum marş masıyorum alır gibi oluyor bir kaç kez deniyorum ancak çalışıyor gazada yüklenmezsem gene stoplıyor.Normalde bu araç tak diye çalışırdı çevirir çevirmez. dün bi ustaya gösterdim pc ye bağladı baktı , pek güvenemedim açıkcası ama adam immobilizer hatası verdi birde krank mili verdi dedi ne alakası var anlamadım sonra tekrar denedi ama hiç bi sorun çıkmadı ikinci seferde.Bende anahtarcıya göstermekten vaz geçtim araştırma yapıyorum. başımıza daha kötü bir bela açmasın bu olay . tavsiyesi olan var mı ? teşekkürler .
ustanızın dediği gibi immolizer arızası olabilir arabanın çalışmadı zaman ekranda anahtar resmi çıkıyorsa immoda sıkıntı vardır.birde lpgde basılı tutunca çalışıyor demişsiniz eğer immolezer anahtarı algılamadı için benzin enjektörlerini kapatıyo olabilir ve benzinde stop eder veya çalışmaz ama lpg enjektörleri immoya bağlı olmadı için lpgde çalışabiilr.siz çalışmadı zaman bakın anahtar resmi çıkıyomu bakın.tabi sölediklerim bir varsayım yanlış bişeyde sölemiş olabilirim daha bilgili arkadaşlar yorum yapar ben böle bişi düşündüm.
1. resimde sigorta kutusu içinde görülen f/pump (otomatik yakıt kesme düğmesi ) ile ESP (elektronik direksiyon destek sistemi ki burada sigorta yok) arasında bir ara kablo çekilmiş. bu zamana kadar bunu fark etmemiştim bu nedir niye yapılır bilen var mı ? 2. resimde kontağı açtığımdaki ilk halidir. 10 15 sn bekleyince sol üsteki anahtar işaretli ışık sönüyor. aracı çalıştırdığımda sağdaki ışıklarda sönüyor.ama ilk hali normalmi ? 3.yukarıdaki ilk mesajımda bahsettiğim problem devam etmekte , yani bir süre kendiliğinden düzeldi şimdi yine uzun yol yaptıktan sonra yani aracı 20 25 dk kullandıktan sonra durup çalıştırmaya çalışınca ilk marşta alıyor ve hemen kendiliğinden stopluyor sonra manuel olarak gaza alıp çalıştırmam gerekiyor. 4.landirenzo marka sıralı sistem tüp takılı, 7-8 ay önce gaz sinyal arızası nedeni ile map sensörü değişti ve bu zaman kadar gaz hatası vermeden çalıştı araç,şimdi yine bu arıza başladı sorun şu ki , bu arızayı ilk verdiğinde otomatik olarak benzine geçiyor, ancak yok durayim tekrar gaz ile devam edeyim dersem ikinci kez bu gaz alarmı verirse benzinede geçmiyor ve yolda kalıyorum dün 10 dk benzinde çalıştıracam diye yolda kaldım.manuel gaza alıp çalıştırdım gaza yüklenip benzine geçirdim ve sonunda benzinde çalışmaya devam etti bu şekilde yolumu tamamladım.ama artık sıktı bu sorunlar. Yorumlarınızı bekliyorum.