Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2005 elentra benzinde gaz yememe problemi çözüldü

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda demirkolh tarafından 5 Eylül 2011 tarihinde açılan konu

1. demirkolh

demirkolh Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2005 elentraatiker sıralısistem var."BENZİNDE"yaklaşık 3 aydır sabah gec calışma.stop etme .ısındıktan sonra 900 devirle 2500 devir arası gaz yememe boğulma,sorunlarıyla uğraşıyordum. Sorunum şu şekilde cözüldü...Bilndiği gibi elentralarda benzin pompası, filtre, şamandıra, geri besleme valfi tek bir kutu içinde. Benim arızamsa benzin pompasının yeterli basıncı üretemiyor olması.Odagaza sertbastığınızda yeterli basıncı enjektörlereulaştıramıyor,hatta bu o2 sensörünün arıza vermesine bile sebeb oluyor.bozulmasına değil hatalı ölçüm yapmasına.Filtrenin önündeki geri besleme valfide arızalıydı oda gec calışmaya sebeb oluyor.Valfi değiştirmek zorunda değilsiniz,işi bilen bir usta ise onun tamiratını yapabiliyor.Ben sorunumu çözdüm aynı sıkıntılarla boğuşan arkadaşlara bir yol haritası olması dileğiyle paylaşıyorum.yalnız yukarıda belirtiğim şikayetlerin tek çözümü budur diyemeyiz formdada araştırısanız buna benzer şikayetlerin birkac sebebi olabiliyor. bu sadece birtanesiydi....herkeze kazasız ve arızasız günler dilerim..

maliyeti :150 tl https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    Düzenleyen : demirkolh

2. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Paylaşım için teşekkürler.

3. orhanlim

orhanlim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sayın abim egr yani geri beslme valfi deponun içinde mi.ben egr diye camın hemen önnde iki hortumla birbiine bağlı bir soket girişi olan şey değilmi?

4. orhanlim

orhanlim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    nerde yaptırdınız tam bir adres verebilir misiniz aynı sorunları bende yaşıyorum. egr nin kesin bozuk olduğunu biliyorum. arkadaşın arabasından söküp benimkine taktım tıklama sesi kesildi onun arabasında aynı egzostan tıklama geldi. egr yi yaptırmak mümkün mü

Bu Sayfayı Paylaş