Merhaba Arkadaşlar; eylül 2019 da 2005 otomatik elantra aldım.Yaklaşık 5 yıl dizel kullandıktan sonra sıralı sistem aracımın benzinde aşırı tüketim olduğunu fark ettim. Şöyleki 27.12.2019 tarihinde 300 tl 'lik benzin aldık full depo olarak bu arada gaz almaya devam ettim.2 ay sonra benzin ışığım yandı yanı aylık 150 Tl lik benzinde harcıyorum.Birkaç gazcı ya gösterdim ayar vb şeyler yapıldı karışım vardır dendi ama hepsi normal dendi.BRC sistem takılı araçta sizce neden böyle bir benzin tüketim var.LPG kayıt tüketimim 100 km/ 11 lt şehir içi yakıyor.LPG den yana sıkıntım yok ama benzinin böyle olması düşündürüyor. Yardımlarınız bekliyorum.
Aracı kısa mesafe mi kullanıyorsunuz? 1- Kısa mesafede araç ısınmadan stop etmeniz,2-Lpg geçiş ısısının yüksek olması-3 Havaların soğuk olması-4 Benzin sisteminde kaçak olması yada delik olması.5-Lpg şehirçi tüketiminiz iyi ancak benzin tüketimi bozuyor olabilir hesaplamanızı.
Benim aracımda mevsime göre aylık 50-70 Tl arası benzin tüketimi oluyor. Lpg geçiş sıcaklığı 40 derece. Araç soğuk motor durumunda günde 4 kez çalışıyor.
Araç gaza geçtikten sonra benzin pompasını durduran röle bağlantıları var . Biraz elektrik bilginiz varsa kendiniz dahi kolayca bağlıyabilirsiniz . Tabi derdinize deva olur mu bilemem .
Benimde kısa mesafe ve ayda 100 tl benzine gidiyor. Sebebi varış noktama yaklaştığımda anca ısınıp gaza geçmesi...