Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2005 Elentra 1.6 GLS radyatör problemi

'Elantra Forum - Club (XD,XD2; 2000–2006)' forumunda leyal tarafından 5 Kasım 2011 tarihinde açılan konu

1. leyal

leyal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar, elentramın kaloriferi sürekli soğuk üflüyordu, baktırdım radyatörde hiç su kalmamış. Su koyduk, radyatörün üst kısmındaki çatlak benzeri yerlerden sürekli kaçırıyor. Zaten sürekli buhar çıkıyor kaputun yanlarından. Ne yaptırmalıyım?

2. navy35

navy35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hepsi burada da satılıyor "radyatör çatlak tıkayıcı toz" 3-4 tl gibi bir fiatı var.benim enişte 78 renoya koydu o gün bugün sorun yok

3. unbreakable

unbreakable Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Toz moz koyma araban kıymetliyse değiştir radyatörü , değilse tozla.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

4. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Toza falan gerek yok youtube da videosu bile var, radyatörün içine yumurta kırınca da aynı şekilde çatlakları kapatıyor :) Bedava omlet yiyorsunuz sonra :D

5. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Fatih Altun kardeşim, aynı sorun benim 2005 Elantra'dada vardı. Hiç acımadım parasına puluna, radyatör bu. Şakaya gelmez.Ayrıca radyatörünü değiştirdikten sonra içine kesinlikle su koyma! Al en kalitelisinden organik antifiriz al, doldur radyatöre, kafandan bu problemi kökünden çöz. Çok tehlikeli ayrıca. Bu şekilde kullanmaya devam etme. Yazık arabanın motoruna zarar verirsin.

Düzenleyen : vedatkanka

6. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Alemsin https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.giftabi toz işini bana da önerdiler de, o toz işi de sakat abicim. Boşver tozu toprağı. 5-10 lira kar edeceğim diye arabayı riske atmaya değmez.

7. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    çatlak sanırım üst kazan diye tabir edilen radyatörün üst kısmındaki plastik kısımda. benim de başıma gelmişti. bir süre epox tarzı yapıştırıcılar sürerek filan kullandım. sorun plastik kısımda olduğu için tamirinin mümkün olmadığını söylediler. eğer metal kısımda bir sorun varsa orasını kaynakla halledebiliyorlar. ben 160 liraya kore malı radyatör alıp kendim taktım. yaklaşık 1 sene filan olacak hiçbir sorun yok.bu arada bu sorunun sadece benim başıma gelmediğini farkettim. internetten biraz araştırdım. bazı sitelerde radyatör kapağından kaynaklandığı yazıyordu. elantraların radyatör kapağı 1.1 bar basınçlıdır. ben de admirelerin 0,9 bar basınçlı kapaklarından alıp taktım. yani işi garantiye aldım. siz de aynı yöntemi kullanabilirsiniz. radyatör kapağını orjinal olmasına özen gösterirseniz daha iyi olur. yan sanayi ile orjinal arasında çok fark yok.

8. ftamirci

ftamirci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Faruk Tamirci
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    ben 2 sene önce değiştirdim. aynı sorun benim radyatördede vardı. üst taraftaki plastik aksamın bi yeri yaklaşık 10 cm çatlamış. epoxi ile yapıştırdım ama nafile. bikaç gün sonra yine kaçırıyor. tek çözümü değiştirmek. boşuna uğraşma. ankara iskitler sanayisinde titiz radyatör var. 200 tl radyatör+50 tl 3 lt antifiriz ve işçilik, hepsi 250 tl ye maloldu, 2009 ağustos fiyatı. orjinal üzerindeki radyatörden. HMC marka, zaten kutu üzerinde yazıyor. yan sanayi hiç tavsiye etmem. ileride sıkıntı yaşarsın.

9. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Mürsel bey, bu bu radyatör kapağına takıldım şimdi. 1.1 bar'lık Honda radyatör kapağı verdi parçacı bunu kullanın dedi. Ama siz 0.9 bar demişsiniz. Acaba kapağın altındaki yayın sertliğinden mi bu çatlaklar oluşuyor? Yani az çok mesleğimden dolayı basınçlarla ilgili bilgim var. Bu kapağın çalışma prensibi emniyet valfi görevini üstleniyor olması mı? Acaba radyatör kazanının kendisi maksimum kaç bar'a kadar dayanıyor? Radyatörün neresinde yazar?

10. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    radyatörün kaç bara kadar dayandığını bilmiyorum. bende yabancı forumlardan ulaşmıştım bu bilgiye. sonuç olarak 1,1 bar basınç yerine 0,9 bar basınçlı kapak takınca radyatöre daha az basınç binmiş oluyor.

11. TOYY2004

TOYY2004 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaşım bnede 2004 var benimde üst plastikten çatladı tamiri olmuyor yenisini aldım,tavsiyem yenisini alman 130 tl civarı tozla mozla uğraşma sonra motora bir ton para verirsin..

12. cezmi

cezmi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba aynı sorun bende de başladı. 130 tl ye nerden ne marka aldınız, aracım 2004 elantra, yardımcı olursanız veya fiyat bilgisi olan varsa bilgi verirse sevinirim.

Düzenleyen : cezmi

13. TOYY2004

TOYY2004 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Aksarayda parçacılardan aldım ama sürekli aldığım yer devir etmiş orda şimdi opel parçası satıyorlar ama orda mutlaka bulursun...

14. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    benim aldığımda bunun aynısı hcc yazıyordu. yaklaşık 1 senedir kullanıyorum sorun yok.

15. kenan42

kenan42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    aynı sorun benim elantradada (2004) vardı.radyatörcüye 20 lira verdim taktırdım 170 de radyatör toplam 190 a maloldu şimdi sorun yok..kapağı değiştirtmedim orjinal kapak duruyor..3 ay oldu sıkıntı yok..
    arabayıda yeni aldım zaten iyiki almışım.maşallah gemi gibi.önce 2009 era vardı..bu zamana kadar arabaya bindiğimi sanıyormuşum...
    yani demek istediğim arabanın kıymetini bil.200 liradan kaçma motora zarar verirsen yazık olur..

Düzenleyen : kenan42

16. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    bu bilgiyi güncellemekte fayda var. elantra xd2 kullanıcılarının dikkatine.

17. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Bende catlak yokda simdi baktim kapak 1.1 sanayi yolu gorununce degistireyim

tepetaklak yazdim imla hatasi varsa aramizda kalsin.

18. Sadettin

Sadettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,300
    Ad Soyad:
    Sadettin E.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Fiat
    Bende daha önceden kapağı 0.9 olanla değiştirmiştim. Aracı aldığımda araçta neredeyse su kalmamıştı. Kapağı değiştirip tamamladıktan sonra çok çok az eksiltme yapıyordu aracım ve gözle görünür birşey de yoktu ortada. Kontrollü bir şekilde sorunun büyümesini bekledim ve bugün o büyük gün geldi çattı. Benim radyatörde üstteki plastikten çatlakmış oradan kaçırıyormuş bugün gözle görünecek kıvama geldi. Bugün ne olduysa aracı park ederken kaputtan ince ince buhar çıkmaya başladı. Forumda bu konuyu okumanın verdiği tecrübeyle ilk baktığım yer üstteki plastik kısım oldu. Şimdi araştırmaya girişiyorum. Orjinal ve yan sanayi arasında ciddi bir fark yoksa orjinal takmayı düşünüyorum. Sonucu yine buradan paylaşırım.

Murat bunu beğendi.
  19. clldll

clldll Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    120
    Ad Soyad:
    Yunus Can
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Geçen sene orjinali ve yan sanayi arasında baya fark vardı. orjinali 550 tl civarında iken yan sanayi 130-350 tl civarında değişiyordu. Bu arada internet üzerinden alınacak malzemelere dikkat etmek lazım. Lakin kutusu HCC olup malzemenin kendisinin alakasız bir marka olduğuna çok şahit olduk.

Bu Sayfayı Paylaş