Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2005 elantra tekleme kasma sorunu

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda f4bul0s0 tarafından 16 Kasım 2014 tarihinde açılan konu

1. f4bul0s0

f4bul0s0 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Tolga Yaver
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    arkadaşlar 2005 model elantra aracım sıralı lpg sisteminden dolayı ilk çalıştırmada benzinde çalışıyor araç ilk çalıştırıldığı anda 1500 devirdeyken yavaş yavaş normal devrine dönmeye başlıyor buraya kadar her şey normal fakat çalıştıktan 30 sn sonra tüpe geçerken devir aşırı derecede düşüyor 550 600 devirlere kadar iniyor sonra araç toparlamak için kendi gaz veriyor 1100 1200 lere çıkıyor sonra yine iniyor 650 800 arasında vuruntulu bir şekilde çalışıyor hiç gaz vermezsem belirli süre böle devam ediyor gaz verdiğimde yine devir yükseliyor düşerken 550 600 lere inip yine dengelemek için aynı durumu başa alıyor eğer araç vuruntu yaparak çalışırken benzine alırsam devir birden 1200 aralığına çıkıyor sonra birden 550 lere inip stop ediyor.şimdi bu durumda araca hiç gaz vermiyorum ben normalde aracı ne ilk çalıştırmada ne araç çalıştıktan hemen sonra araca gaz vermeyi doğru bulmuyorum aracı her zaman sadece debriyaj pedalına basarak çalıştırırım.bu olaylar araç rölanti durumdayken oluyor aracı hareket ettirebilmek için malum biraz fazla gaz vermem gerekiyor aracı 1 e takıp yürümeye kalktığımda tüpte tekleyerek gitmeye ve aracı kesmeye çalışıyor benzinde iken tekleme çok hafif var ama ayağımı debriyajdan kaldırdığımda gaza basmama rağmen araç yığılıyor sonra birden düzeliyor araç soğukken bu durumlar oluyor araç ısınınca ise benzinde yine belli olmasada tüpte iken araca birden tam gaz verip ayağımı çektiğimde motor sendeleyip devir önce düşüp sonra yükseliyor hareket halinde ikende örneğin 1 den 2 ye geçerken tekleyerek geçiyor motor iyice ısınınca sadece tam gazda tekleme devam ediyor. öncelikle bujileri söktük usta durumu iyi dedi .buji kablolarının çakma oranı eşit değildi zayıf olanlar vardı önce kabloları değiştirdik ama herhangi bir değişiklik olmadı usta şuanda bobinden olduğunu söylüyor kendim otomotiv teknikeriyim açıkcası aracın sorununun ateşleme ile igili olduğunu düşünüyorum bujiler iyi olduğundan bende bobin diye tahmin ediyorum ama garanti olmadığından rastgele bir iş yapmak istemiyorum bu tarz bir problemi olan olduysa yada bu konuyla ilgili yardımcı olabilecek biri olursa çok sevinirim

2. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Konu hakkinda forumda doktora seviyesinde konular mevcut. Size ilk tavsiyem akuyu sokun geceden, sabah takip benzinde ilk calismasina bakin muhtemelen ilk calismada 2000 devir e kadar cikmasi gerekiyor lpg ye gecmesin arac benzinde kalsin biraz kullanin hararet yukselene kadar. Eger sorun yoksa motoru stop edip tekrar calistirin ( benzin) rolanti duzensizligi yok ise lpg ayari yaptirmaya gidin.

D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

f4bul0s0 bunu beğendi.
  3. Onpolat

Onpolat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ad Soyad:
    Muhammed ÖNPOLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Ben eski bir elantra kullanıcısı olarak böyle bir sorunla karşılaşmadım ama arkadaşında dediği gibi aküden kaynaklı olabilir veya kullandığınız Benzin/Lpg başka bir petrolden temin edin bununla ilgili bir sıkıntıda olabilir Mürsel bey veya köksal bey konuyu görürse gerekli anektodları verecektir

f4bul0s0 bunu beğendi.
  4. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Sizin sikintiniz lpg ayari ile Murat arkadadin dedigi aku sokme yontemi lpg ayarini sifirlamak icin akuyu soktugunuzde eksi kutup basini takip edin lpg sigortasini goreceksiniz o sigortayi sokun arac benzinle calissin bir muddet oyle kullanin sonra lpg ayari yaptirin sigortayi lpg ayari yapacak usta taksin. Ayar yaparken benzin ve lpg enjektorlerinin atimlarini esitlemesini soyleyin

f4bul0s0 bunu beğendi.
  5. f4bul0s0

f4bul0s0 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Tolga Yaver
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    tüpten kaynaklı bir problem olsa benzinde aracın tamamen stabil çalışması gerekmezmi ? bende ilk başlarda tüpten olduğunu düşündüm fakat araç benzindede özellikle motor soğuk iken yığılma yapıyor 2,3 sn kadar sonra düzelip açılıyor. sizce sorun hala tüpte mi ve dediklerinizi uygulamamda fayda olurmu yardımlarınız için teşekkür ederim

6. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
  7. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Verdigim link i kontrol edin ayrica dedigimi de deneyiniz. Sorunun ne oldugu net anlasilir. Bedavaya ustalara para kaptirmazsiniz.

Bir lpg ciye gittiginizde ltf ve stf ayarlarindan oturu araba tekliyor diyin yuzundeki caresizligi gorun :) isini bilen ustalarda var akuyu sokup sifirlayalim ayari yeniden yapalim diyor.

D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

f4bul0s0 bunu beğendi.
  8. f4bul0s0

f4bul0s0 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Tolga Yaver
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim kendim otomotiv teknikeriyim elimden geldiğince verdiğiniz konudaki testleri yaparım sorun netleştikten sonra çözüme gidicez artık oluşan sonuçlar doğrultusunda tekrardan burda açıklama yaparım saygılar...

9. f4bul0s0

f4bul0s0 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Tolga Yaver
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    merhaba arkadaşlr dediğiniz üzere aracımızın aküsünü tam olarak 2 gün sökük bıraktıktan sonra geçtiğimiz pazar gaz kelebeğini ve rölanti hava aktivatörünü söktüm 1 litre mazot aldım ve hem gaz kelebeğindeki zift haline dönmüş olan(10 yıldır ilk defa temizleniyor) kurumu temizledim rölanti hava aktüatörününde içini temizledim aracın lpg sinin aküye bağlanan enerji bağlantılarını yapmadım aracı benzinde yaklaşık 50 km dir kullanıyorum parçaların montajını yaptıktan sonra yaklaşık ilk 10 km boyunca araç çok saçma devirlerde çalıştı örneğin ışıkta duruyorum debriyaja basmamla araç kendi kendine gaz verip 2000 devirlere kadar çıktı yaklaşık 10 km boyunca dengesiz şekilde çalıştı arada bir arıza ışığını yakıp söndürdü daha sonra aracın çalışması düzene girdi fakat araçta şu sorun devam ediyor motor soğukken 1 e takıp yürümeye çalıştığımda araç yığılıp kalıyor sanki benzin yokmuş gibi sonra birden açılıyor ama şu bi gerçek eskiden lpg bile çok iyi ivmelenmeler alırken şimdi benzinde dahi 3. viteste 4 ünü viteste yüklenmeme rağmen sanki aracı tutan bişey varmış gibi iyi şekilde ivmelenmiyor yani arkadaşlar sonuç olarak aküyü sökmem 2 gün beklemem lpg sisteminin enerjisini sökmem arabanın çalışmasını düzeltmedi üstne onca temizlik yapmama rağmen tekleme ve kasma devam ediyor şimdi sizden ricam daha başka ne gibi yol izlemem gerek bu konuyla ilgili yukardaki konuyuda takip ettim ordada aküden bahsediyolar ama herahngi bir değişiklik olmadı tavsiyelerinizi bekliyrum

10. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  11. f4bul0s0

f4bul0s0 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Tolga Yaver
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    serdar ustam daha önce başıma gelenlerden ve malesefki ülkemiz şartlarında artık ustadiyebileceğimiz insanlar olmadığından hatta ve hatta kendi aracım olduğundan kimsenin benim kadar özeniceğini düşünmediğimden kaporta işlemleri dışındaki beni aşmıcak şeyler olduğunda genelde kendim yapıyorum o yüzden sizden ricam az çok takip ettiğim kadarıyla araçla ilgili baya bi bilginiz var bu geri besleme valfi dediğimiz valf nerdedir ve değiştirmemmi gerekir ne yapabilirim bu valfe

12. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller

Aynen katılıyorum. Benzin geri dönüş valfi (benzin basınç regülatöru) büyük ihtimal sorununuz ve beraberinde rolanti motorunuda değiştirmeniz gerekebilir. Çok benzeri benim başıma geldi bu iki parça değişti sorun çözüldü.

Edit: Serdar bey soylediğiniz geri beslene valfiyle aynı şeymi benim söylediğim yanlış soyluyor olabilirim

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 26 Kasım 2014
  13. f4bul0s0

f4bul0s0 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Tolga Yaver
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    serdar ustam malesef ülkemizde artık usta diyebileceğimiz insanlar ok nadir oluğundan ve banada o nadir olan ustalar enk gelmediğinden kaporta işlemleri hariç mekanik işlemlerin çoğunu kendi mesleğimin verdiği avantajıda kullanarak kendim yapıyorum o yüzden bilgilerinizden faydalanarak şu aracımı artık onarmak ve huzura erişmek istiyorum bu konuda baneden yardımlarınızı esirgemezseniz çok sevinirim ve aracın geri besleme valfi nerededir basederseniz ayrıca bu valfe ne yapmam gerek değiştirmelimiyim yokta temizlik tarzı bişeyler yapabilirmiyim bunu öğrenmek istiyorum birde araç lpd de de tekliyordu benim anlamadığım lpg ile ilgili sorun olsa benzinde düzelmesi benzinde proble olsalpg de düzelmesi gerekmezmi hem lpg de hem benzinde sorun yaratıyo araç buda beni direk ateşlemeye götürüyo siin fikriniz ne bu konuda onuda öğrenirsem çok sevinirim

14. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Forumda bununla ilgili o kadar çok yazımız oldu ki, yukarıdaki arama yerine yazarak çok detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Yanlış anlamayında aynı şeyleri yazmaktan insan bir süre sonra sıkılıyor :)

15. f4bul0s0

f4bul0s0 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Tolga Yaver
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    serdar bey forumdaki aramalar sonucunda geri besleme valfi dediğiniz parçanın motorun sırt kısmında emme manifoldunun ordaki tek giriş tek çıkışı olan bir adet elektirk soketi grişi mevcut parça diye tahmin ediyorum.bu parçanın soketini söktükten sonra benzin depo kapağını açıp kapak açıkken mi aracı test etmem gerekiyor cevabınıza göre bu konuyla ilgili bi çalışma yapacağım teşekkür ederim .

16. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, deneme icin manifolta giren hortumu valf tarafindan cekip korleyin.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

f4bul0s0 bunu beğendi.
  17. f4bul0s0

f4bul0s0 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Tolga Yaver
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    merhaba serdar bey gaz kelebek boğazına giren hortumdan bahsediyoruz galiba yarın dendikten sonra tekrar dönüş yaparım ilginiz için teşekkür ederim bu arada lpg için izmirde bildiğiniz iyi bi yer varmı hem gerekli ayarları yapabilecek hemde gerekiyorsa güzel bir ayar için tadilat yapabilecek bir yer olursa sevinirim en azından lpg sistemininde gerekli düzeltmeleri varsa onları yapmış oluruz saygılar...

18. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, rica ederim. Maalesef izmirde yok.

f4bul0s0 bunu beğendi.
  19. f4bul0s0

f4bul0s0 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Tolga Yaver
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    serdar bey merhaba söylediğiniz gibi pcv valfinden gaz kelebek gövdesine giden hortumu valf tarafından körledim valfe aküden elektrik verdiğimde içinden tık diye bir ses geliyor hava üflediğimde hava geçisi sağlanıyor çalışmasında bi problem yok gibi fakat depodan tık tık diye ses valf bağlı olduğu sürece devam ediyor ama yaptığım işlemler sonrası aracı hafta sonu deneme şansım oldu daha önceleri yakıt deposundan gelen tık tık sesi artık duyulmuyor bu konuda düzelme var fakat araç hala gaza hafif dokunduğumda motor soğukken yığılma yapıyor eskisi kadar çok olmuyor fakat yığılma tamamen kalkmadı ayrıca örneğin motor sıcakken dahi 2. viteste hızlanıp 3. vitese geçerken araç önce yığılıp sonra harekete geçiyor tabiki bu yığılma milisaniyeler kadar sürüyor yani araç bi ufak tekliyor arada teklemeden de vites geçisi olduğu oluyor sizden ricam bu durumda başka nerelere bakmam gerekiyor ikinci olarakta şuanki durumda aracın deposunda oluşan benzin buharı valfin hortumunu çektiğimden dolayı atmosfere veriliyor buda yakıt sarfiyatını arttırır diye düşünüyorum yardımlarınızı bekliyorum serdar bey hala 100 de 100 sonuç alamadım şimdiden teşekkürler.

20. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, bu bir denemeydi. Zaten oyle kullanamazsiniz. Kanister fitresini kontrol.ettirmenizde fayda var, arka tampon ie camurluk arasinda.

Bu Sayfayı Paylaş