Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2005 elantra otomatik

'Elantra Forum - Club (XD,XD2; 2000–2006)' forumunda ibrahimtonbul tarafından 29 Nisan 2015 tarihinde açılan konu

1. ibrahimtonbul

ibrahimtonbul Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    ibrahim tonbul
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Merhabalar.
    Nasipse 2005 model otomatik
    Tüp takilmamis bir elantra buldum almak niyetimiz var.
    Fakat tanıdık bir serviscinin
    Bize demesine gore bu araca LPG
    Takılırsa 30 40 bin km sonra motora ve şanzımana zarar geleceğini falan soyledi bu zarardan kaçınmak için sırf otomatik vitese özel bir sistem olduğunu söyledi. Simdi bana pek mantıklı gelmedi. Bulduğum araç 100binde hic tüp takilmamis.
    Ben tüp taktirirsam bu aracin motoruna veya şanzıman ına ne gibi zarar verebilir kullananların fikrine muhtacim aracı kaçırmak istemiyorum

2. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Merhaba hoşgeldin. Aracı kaçırma ama o ustayı sopayla kovala. Xd2 hakkında aradıgından fazlası var bu forumda.

Lpg olarak obd li bir sistem taktır kafan rahat eder. Ayrıca motoru falanda elinize almazsınız bakımlarını orjinal parçalar ile yapın yeter

D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

3. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Lpg ile sanzimanin ne ilgisi vvar sopa bile az o ustaya. Iyi montaj yapacak bir usta bulun bakimlarda filitreleri orjinal kullanin sorun yasamazsiniz

4. ibrahimtonbul

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    ibrahim tonbul
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Ayrıntılı öğrendim Simdi motora sıkıntısı varmış benzin ile gaz arasında derece farkı olduğundan motor gazda aşırı isindigi zaman Motorun içeri su alma ihtimali varmış yüzde elli ihtimalle artik ne kadar doğru bilmiyorum

5. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)

Bende ve Forumda bu aracı kullanan pek çok arkadaş var lpg li olarak. Şahsım adına lpg kaynaklı pek çok soruna şahit olduk duyduk gördük yaşadık ama %50 ihtimal ile böyle olur diyen usta ne gördüm ne duydum. Yürüsün gitsin işine

D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

6. acelik

acelik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Abdullah ÇELİK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    arkadaşlara katılıyorum 3 yıldır kullanıyorum motoru elime almadım şükür :) kaçırmayın alın.bu arada sakıncası yoksa ne kadara anlaştınız ?

7. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Düzgün montaj yatırırsanız sıkıntısız binersiniz.

ASUS_T00J cihazımdan gönderildi

8. ibrahimtonbul

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    ibrahim tonbul
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Sizlerin kullandığı otomatik mi acaba otomatik şanzımana has bir sıkıntı mi.
    Yani genel olarak baktığımızda elantra motoru LPG uyumlu mu.
    Obd li sistem ne ise yarar faydası ne olur bahsettiğim konuda acaba.
    Yani bu gaz ile benzinin motorda yanma sıcaklıklari arasindaki farktan dolayı oluşan bir sıkıntı LPG benzin kadar isinmiyor galiba motorda... Birde çözüm olarak motorun çelik malzemeyle kaplanması diye bir olay varmış...
    Kafayı yemek uzereyim. Tam araç buldum dedim.. Birde ilanlara baktığımda bu sıkıntıyı kanıtlar nitelikte ilanlar görüyorum LPG ya hic takilmamis yada takilali 1sene yada 6 ay olmuş satılık araçlar.... Yada boyle denk geliyor..
    Belki de montaj ve kit seçiminde yanlış secim yapanlar satıyor....

9. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Elentra xd2 nin motoru lpg ile sorunun cikarmaz yeterki dogru montaj yapilsin obdli sistwmler lpg ayarinin bozulmasini engelliyor sanziman ile lpgnin birbiriyle hicbir ilgusi yok . Kacirmayin temiz xd2 candir

Murat bunu beğendi.
  10. acelik

acelik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Abdullah ÇELİK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hocam kafayı yemeye gerek yok.bende düz , eniştemde de otomatik modeli var.3 yıldır kullanıyoruz şükür bi sıkıntı olmadı her iki araçtada.fiyat açısından uygunsa kaçırmayın derim.

11. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)

dilim döndüğünce açıklamaya çalışayım :)

öncelikle xd2 kodlu elantranın radyatör kapagı haricinde bilinen hiç bir kronik arızası yoktur. kaldıki yüksek sayılabilecek rakımlarda orjinal kapak daha saglıklı. ama bu konuya pek te takılmaya değmez 10 yılda belki sıkıntı olacak bir durum.
    xd2 motor olarak 1.6 doch motor a sahip ve lpg kaynaklı erime aşınma vb. gibi bir duruma uğramayan bir motor a sahiptir. çok çok aşırı derecede ayarsız lpg ayarları durumları hariç tabiki.

obd aracın ECU ( engine control unit ) yani beyin diyelim bilgi alışverişi saglanan soketidir. bu soketten obd destekli kitler aracın LTF - STF gibi değerleri enjeksiyon sürelerini alarak ve sensörlerden gelen bilgileri okuyarak lpg ayarını benzin ile eş değer şekilde ayarlamaya çalışan bir sistemdir. LPG nin oktanı bir miktar daha yüksektir yanma ısısı yüksektir fakat bu ısı farkı aşırı sıkıntılı bir fark değildir.

motorun çelik malzeme ile kaplanması kısmını şöyle izah edeyim. yeni nesil euro 5 ve 6 motorlar magnezyum alaşım subaplara sahip ve lpg kaynaklı sıkıntılardan uzama ve erime problemi mevcut fakat yine obd destekli kitler ile bu sorun giderilmekte. xd2 de erime söz konusu değil.

ilanlarda gördüklerinizi çok takmayın o bizim halkımızın kuruntusu. lpg olsun ister ama lpg yi ben taktırayım ister fakat arabayı satan adamdan da 2 bin lira indirim ister bunun lpg masrafı var diye. o adama araba satmam ben :)

daha lpg takılalı 6 ay oldu yazanların bunu belirtmesindeki neden daha garantisi bile var demektir aslında. ama biz öyle bir hale gelmişiz ki bu adam lpg taktırmış motor a uymamış becerememiş satıyor sanırız :)

ben 2013 de üzerinde lpg li bir şekilde aldım 51.000 km de şuan aracım 72-73000 civarında 2009 dan beri lpg li araç.

tek tek ne yaptıgımı yazayım size xd2 hakkında bilginiz olsun. aldıgım gibi fren disklerini tornalatıp balataları değiştiridim. çıkanlar orjinali idi. triger değişti kayışlar ile orjinali idi. debriyaj üst merkezi arızalı şekilde almışım satan kişi söylememiş 60 tl ona harcadım. lpg enjektörlerim arızalandı 4 adet dymco enjektör aldım. kısaca araca bakım yaptığım durumları hesap etmez isek 400 tl masraf çıkarttı bana bu araç.

şimdi sen aracı bulduysan bence kaçırma. lpg konusunuda çok kafana takma fakat kesinlikle obd destekli kit taktır hemde bilindik kaliteli bir ustaya.

sonrada keyfini çıkart

12. ibrahimtonbul

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    ibrahim tonbul
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Şanzıman ile bağlantısını su şekilde kurmuşlar otomatikte vites geçişlerinde motorda yada devrinde anlık kesinti devirde dalgalanma olduğu için motorda ısınma ve soğuma o anda yüksek olduğu için su alma değilde nem yapıyormuş içeride motor .şanzımanla ilgisi bu sekildeymis. Sansimiza artık. LPG konusunda hangisi en uyumlu olanı varmı tavsiyeniz. Acelik hocam sizde ve enistenizde hangi LPG markası var

13. ibrahimtonbul

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    ibrahim tonbul
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Murat hocam uğraşıp yazmissin Allah razi olsun valla çok sevindim bu uzun aciklaman rahatlattı beni. Keza diğer arkadaşların da öyle. Senin araç otomatik miydi. Memnun musun otomatiginden. Birde LPG kitin hangisinden.

14. acelik

acelik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Abdullah ÇELİK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    ikimizde de atiker sayın hocam...ama siz arkadaşların tavsiye ettiğini takın genede.

15. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    benim aracım manuel brc marka lpg kiti var ama asla tavsiye etmem gereksiz pahalı ve servisine gebe bırakıyor insanı. lafa gelince mangalda kül bırakmazlar ama işe geldimi bugün git yarın geli boldur :)

xd2 otomatiği tam otomatiktir tabiri caiz ise 2 kere motor yaptırırsınız şanzımanı öldürene kadar. yeterki bakımını yapın gerisi kolay. yukarıda mesajda yazıdığını durumlar sanayi ağzı ile size söylenmiş gerçeği yansıtmayan şeyler. yok divir artarmış azalırmış. artacak tabi araba bu :)

otomatik ile manuel arasında 2 fark vardır otomatikte performans hızlanma biraz düşük yakıt biraz fazladır.@köksal arkadaşımızda otomatik vardı onun obd li lpg kiti vardı benim manuelde harcadıgımı o otomatikte harcardı. yani kullanım tarzınız sakin ise yakıt sizi üzmez asla.

16. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Ben lpg işinden pek anlamam, 2 yıl 24000 km otomatik xd2 kullandım lpg ile. @MSC nin yönlendirmesi ile maslak oto sanayide çevre otogaz a wentgas obdli kit taktırdım(atikerden bir tık üstü bir kit), lpg filtresi değişimi dışında lpg ci görmedim. ağustos sıcağında 10 saatlik yolu arife günü 20 saatte full dolu gittim tık demedi maşallahı vardı. Hem ustalık olarak hem kit olarak tavsiye ederim. atikerden 100-200 tl fazladır fiyatı.

17. ibrahimtonbul

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    ibrahim tonbul
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Çok teşekkür ederim yorumlariniz için. Cuma günü Nasipse bakmaya gideceğiz resmi tatil olduğundan satış kalacak artik:) alirsam da geniş çaplı bir LPG araştırması yapacağım .

18. ibrahimtonbul

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    ibrahim tonbul
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Herseyde bir hayır var derler gecenin bu saatinde İstanbul biletlerini iptal ederek son anda buldugum bir aracbakacagiz yarin ilan no 210832982.
    Oncelile nelere dikkat etmem gerek bakarkebakarken araca. Araçta atikertup var obd ki değil ise obd sistemi sonradan ilave oluyor mu bilginiz var mi

19. Sadettin

Sadettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,300
    Ad Soyad:
    Sadettin E.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Fiat
    Bu araç için değil, genel olarak Xd2 Elantralar için konuşuyorum "Gözün kapalı al" eğer hoşuna gidiyorsa. Seni üzmez romantik bir araç sahibi yapar. Hergün orasını burasını söker bişiler takarsın yapacak birşey bulamazsan yıkatır siler siler durursun :) Tabi bu saydıklarım forum sayesinde oluyor

MSC bunu beğendi.
  20. Sadettin

Sadettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,300
    Ad Soyad:
    Sadettin E.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Fiat
    Bu arada yazmayı unutmuşum benim aracımada 2009 yılında obdsiz atiker takılmış ve çok şükür hiç sorunsuz kullanıyorum yakıtı, çekişi oldukça iyi. Attığınız aracı alırken mutlaka test sürüşü yapın. Yürüyen aksamına motor performansına bakın. İyi veya kötü size bir fikir verecektir.

Bu Sayfayı Paylaş