Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2005 Elantra Otomatik 140.000 Bakımı Fiyat Bilgisi

'Elantra Forum - Club (XD,XD2; 2000–2006)' forumunda asusp4s333 tarafından 12 Temmuz 2015 tarihinde açılan konu

1. asusp4s333

asusp4s333 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Taner B
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Merhabalar.2005 model Elantra otomatik aracımın 140.000 km bakımı yaklatıştığından dolayı mart ayı içerisinden servislerden fiyat teklifi almıştım.Bu fiyat teklifini araç sahibi arkadaşlara bilgi edinmeleri açısından yayınlıyorum.
    Ben aracımın 140.000 bakımını fiyat yüksek geldiğinden yetkili serviste yaptırmadım.Orijinal parçaları servisten alıp 10 yıldan beri her zaman gittiğim kendi özel servisime yaptırdım.Vaktim olursa onuda paylaşacağım.

Ekli dosyalar:

2. Ertan

Ertan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    ertan tiryaki
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    polen flitresi pahalı amortisör 1 adetse yine pahalı bu kadar işe işçilik 500tl 100tl daha ucuz olmalı

3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Aynı yöntemi bende yapıyorum servisten alıp dışarıda takıyorum:) birde zaman zaman servislerde yedek parçada indirim oluyor onu yakalayınca tadından doyulmuyor. Fiyatlar servisteki yedek parça bölümünde elbette piyasaya göre yüzde 20-30 pahalı ama arabanın üzerinde olanın aynısı olan birebir orjinal parçalar olduğu için pahalı sayılmazlar:) servisin işçilik ücreti teknik tecrübesi ve yaklaşımı birde olur olmaz onu bunu göze batan herşeyi değiştirme huyu ile faturayı kabartıp kabartıp şişirmesi servis bakımını insanın gözünde negatif gösteriyor. Ne bileyim mesela 10w-30 yağ doldurmuşlar? ben belki tam sentetik istiyorum? basıyor dew yada opet marka ucuz yarı sentetik yağı geçiyor belki? ama ne servisler gördüm hyundai de shell helix dolduruyor bu da var tabi, sonra radyatör delik ise ben belki gidip daha sonra elim paraya bollanınca 3-5 ay sonra alıp takmak istiyorum? hepsini birden niye tek sefere alayım değilmi? sonra amortisör çift değişir ama servis garantiden amortisör değiştirse tek değiştiriyor birşey olmaz diyor vs. vs.

Öyle olunca da bakım onarımda bize gerekli olan bütün parçaları servisten orjinal olarak temin edip servise alternatif olan yerlere arabayı çekip serviste çalışanlardan daha fazla bile tecrübeli olan piyasa tamircileri ile beraber bakım yapıldığında kimse bu bakımın servis kadar kaliteli bir bakım olmadığını iddia etmez etmemeli:) içimize siner, serviste aman tehlikelidir diye bakım alanına müşteri sokulduğunu görmedim sokmuyorlar o alana eğer arabanıza bakım yapılırken ola ki bakım yapıldığı müddetçe gidip servis ustasına şöyle böyle diye konuşursanız zaten tersleme ve çok mu biliyorsun tarzı hal ve davranışlarda bulunma olasılığı epey yüksek:) adamlar sanki devlet memuru statüsünde öyle soğuk yani aşırı cool davranıyorlar, ama dışarıda tamircide bakım yaptırırken bir sıcaklık var bir sevgi var, çayı alıyoruz sigarayı yakıyoruz sonra ''ya usta benim şanzıman yağını değiştirmeye gerek varmıdır?'' yada ''bujilere bir bakayım ne kadar açılmış pasosu versene bana'' diye sorabiliyoruz rahat rahat:) servis eski parçaları paketleyip bagaja atıyor bakalım benim arabadan mı söktün bunları yoksa hurdalıktan mı getirip koydun acaba:) babam geçen garantisi devam eden i30 u servise götürdü araba otomatik vites haliyle frenler bitmiş, fren balatalarını değiştimişler serviste dedi bana eski balataları bagaja koymuşlar bi baksana bende dedim bunlar senin arabanın değil başka arabadan sökmüşler seni gandırmışlar hem bunlar daha giderdi:) şaka tabi ama korkuttum babamı:) şaka maka balatlar bitmiş değiştirmişler haklı olarak ama benimkisi eğitici bir korkutma şaka uygulaması olarak yerini aldı elbette:) yok canım öyle yapmazlar dedi dedim aklında olsun dikkat et:)

Lakin garanti kapsamı yüzünden yeni araba aldığımızda bunlara mahkum oluyoruz o kadar:) İşini çok iyi yapan parasını sonuna kadar hak eden hyundai yetkili servisleri de vardır elbet. Şahsen bir sonraki arabamda hyundai olacak ve mecburen ilk bir iki sene serviste bakım yaptıracağım bende sonraki bakımları nerede yaptıracağıma öyle karar vereceğim.

Bu Sayfayı Paylaş