abiler kardeşler merhaba, Öncelikle Allah ordumuzu muzaffer eylesin, bizlere bir daha kurtuluş savaşı yaşatmasın diye bir temenni ile giriyorum... 2005 Elantra 1.6 GLS otomatik aracımı alalı 6 ay oldu, yağ bakımı yaptık, 200 TL tuttu. Ocak ayında hızlanmalarda bir titreme oluyordu. çözemedik. Neyse ki ustasını bulduk. Ön aks iç kafaları(LALE diye de geçiyor) değişecek dedi. Bulamadık. 13 tane internet sitesi üzerinden yaptığım araştırma neticesinde ***Yasaklı*** isimli bir sitede komple ön aks 500 TL iki tane Z rot 50 TL değişimi için de 100 TL işçilik vermek suretiyle çok şükür sıkıntımızdan kurtulduk. Arabamdan çok şükür çok memnunum ancak, akselerasyon zayıf, yakıt tüketimi şehir içi 11 litre LPG, uzun yol 9 litre LPG yakıyor...bu bana sunduğu güç karşısında çok geliyor. Daha güçlü bir araç arayışım var. Geçenlerde 2003 Accord 2.4 190 hp otomatik 335.000 Km de bir araç kullandım. Araba uçuyor, yada bana öyle geldi...Dedim ki arabada motor olacak usta...baktım accordlar biraz ele ayağa düşmüş biraz da fiyatları kabarık. Uzun araştırmalarım sonucu İnfiniti i30'u keşfettim. Aslında nissan maxima ve infiniti i30 aynı araba ancak bazı farklılıklar var. birde infiniti biliyorsunuzdur, nissanın amerika ve yakıtın ucuz olduğu ülkelere sattığı premium marka, Lexus ve acura gibi...sordum soruşturdum. gücü, kalitesi, uzun ömürlülüğü muazzam...siz neler düşünürsünüz... Akıllı olup elantra'ya binip keyfime mi bakayım. ortalama 10 litre lpg yerine 13-15 litre yakayım, gaza basınca hökürsün mü? yada büyük hacimli uzak doğu arabası ne tavsiye edersiniz... Teşekkürler...Metin
Maddi olarak sorun yoksa macera arayışına çıkın ama bu devirde elentra bir nimettir. Parçası bol ve ucuz. Yaptır yaptır bin mantığı. Performans arabası istiyorsanız dizel bir Era olabilir. Ama elentra varken gerek yok derim.
Bence infinity alırsanız size kardeş olur o araba. Maalesef ülkemizde çok bilinen ve tutulan bir model değil, güncel yakıt fiyatları düşünülünce de herkesin almaya can atacağı bir araç değil. Satmak güç olur, o yüzden kardeş olur derler.