Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2005 ELANTRA (ÇEKİŞ ve YAKIT SORUNU)

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda vedatkanka tarafından 13 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu

1. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-size: 12px; "><div style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-weight: normal; ">2005 Model Hyundai Elantra 1,6GLS 16V aracım var. Aracım 98.000 KM. de, Ben aracın 2. Sahibiyim, araç Ankara plakalı. (Sadece Benzinli, hiç lpg takılmadı) <div style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-weight: normal; ">
    <div style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-weight: normal; ">Aracı aldığımda çekişi, kalkışı, manevrası çok estetik ve zevk verirdi. Yaklaşık son 1 Aydır araç çekişten düştü, gittikçe fazla yakıt tüketmeye başladı, 1 ay önce 3. viteste tık demeden çıktığı yokuşu şimdi 2. viteste çok çok zor çıkıyor. Buna istinaden Ankara'da Hyundai yetkili servisine götürdüm aracı, Arıza tespit cihazını takıp baktılar, Sonuçlar şöyle, <div style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-weight: normal; ">
    *Zengin yakıt karışımı sensör hatası *Vuruntu sensörü hatası *Oksijen sensörü hatası <div style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-weight: normal; ">
    <div style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-weight: normal; ">(Aracı götürdüğüm servisteki ustanın tipi bana hiç güven vermedi) Fakat cihazın söyledikleri bunlar, ustanın söylediğine gelince katalitik konvertör tıkanmış olabilir dedi. ama net konuşmadı... (dedim ya güven veren bir tip değildi usta) Bende servisten çıktım direkt egzosçuya gittim, katalizör dedi ya usta, içime sıkıntı düştü, egzosçu aracı çalıştırdı gaz verdi altına baktı, katalizör tıkalı değil dedi. Araç bu sensörlerden dolayı çekişten düşmüş olabilir dedi. Anladığım kadarıyla bu sensörler, motor devrini ve yakıt püskürtme işlemini doğrudan etkiliyormuş. <div style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-weight: normal; ">
    <div style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-weight: normal; ">Aracı sabah ilk çalıştırdığımda 1-3 dakika kadar sübap şıkırtısı geliyor, oda ilk çalıştırmada, 3.dakikada kesiliyor. İlk çalıştırmada garajın içine benzin dökülmüş gibi koku yapıyor, sanırım yanmamış yakıt atıyor. <div style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-weight: normal; ">
    <div style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-weight: normal; ">Buraya yazmadan önce 3 Ayrı motor ustasına aracı gösterdim, servisin raporuda yukarıda yazılı, egzosçuyada gittim. Her biri başka telden çalıyor. Servisin aklına uysam katalizör 2,200 TL (Yetkili serviste ve işçilik dahil Tarih : 12.07.2011) az para değil.... <div style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-weight: normal; ">
    <div style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-weight: normal; ">Bu konuda bana yardımcı olurmusunuz? Ne yapmamı? Nereye gitmemi önerirsiniz? Sorunumun çözümü nedir? <div style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-weight: normal; ">
    <div style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-weight: normal; ">Gelecek çözüm mesajlarına şimdiden teşekkür eder, saygılar sunarım.

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,992
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    oksijen sensörünüzü temizleyin kurtulma ihtimali var olmazsa değiştirin.

sorduğunuz tüm soruların forumda cevapları mevcut. katalizör çıkma bulabilirsiniz, accent ile aynı.

3. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sadece oksijen sensörünü değiştirmem yeterli olurmu Serdar bey? Diğer sensörlerin değişmesi yada temizlenmesi gerekmez mi?
    Saygılar. Vedat

4. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Birşeyi yazmayı unutmuşum pardon, Carbon Clean diye birşey söyledi arkadaşım. Onunda Honda Civic'i var, benzen problemler ondada olmuş. Carbon Clean denen uygulamayı yaptırınca sıkıntılar ortadan kalkmış. Carbon Clean denen olay motora zararlı bir uygulamamıdır? yoksa tavsiye edermisiniz? Ayrıca Carbon Clean uygulaması oksijen sensörlerini temizler mi? Saygılar.
    Vedat

5. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,992
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    CC egzoz ucuna kadar temizler. Yapıtrabilirsiniz sakıncası yok. Tabii motorunuz için en iyisi LPG taktırmanız. Hem ekonomi yaparsınız hemde bu tip sorunlar yaşamazsınız.

6. bsdera

bsdera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Serdar Dundar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Tabi sorunları çözmeden LPG taktırmak da çözüm değil. Önce sorunları çözmek lazım. Ama pek fikrim yok.

7. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Peki Serdar bey, Hyundai Elantra'lar için en uygun LPG sistemi markası ne önerirsiniz?
    (Not: Atiker taktırmak için bir kere teşebbüste bulundum ama hiç kimse Atiker'i önermiyor. Siz ne dersiniz)

8. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,992
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Şu an sadece oksijen sensörünüz sorunlu görünüyor, kurumdanda bu sorun oluşmuş olabilir. Temizletin yada değiştirin ardından LPG montajı yaptırabilirsiniz. Ben 20.000 km 'dir sorunsuz atiker safefast kullanıyorum. Kitten çok nerede montaj yaptıracağınız önemli. Ankarada mavidenizler ve dağcey ile görüşebilirisiniz.

9. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sanayideki ustaların %80'i hala kara düzen çalışıyor. Bazıları oksijen sensörünü ilk kez duymuş gibi soruna yaklaşıyor. Yani işin içine elektronik aksam girince, bahsettiğim %80'lik kısım aklına geleni doğru yanlış söylüyor. Şimdi bu durum benim canımı çok sıkmaya başladı. Arabamdan keyif alamıyorum. Tedirgin kullanıyorum. Bu işi bir an önce çözmem gerek. Aracın motor yağından filtrelerine kadar herşeyi pırıl pırıl, desem ki motorda sıkıntı var oda değil. Motor saat gibi ve kedi gibi sessiz çalışıyor. Hyundai'nin Ankara'daki TECRÜBELİ yetkili servisinide önerebilirsiniz bana.
    Saygılar.

10. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Serdar bey, söylediğiniz oksijen sensörü problemi için Carbor Clean yaptıracağım. Ondan sonrada verdiğiniz firmalara gidip LPG işini çözerim. Umarım verdiğiniz bilgiler ışığında sorunum çözülecektir. Teşekkür eder saygılar sunarım.
    (Not: Yapılan onarım sonucunu bu başlık altında sizlerle paylaşacağım)

11. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
  12. Cyhn54

Cyhn54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Ceyhun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    ..Yanlış mesaj..
    Düzenleyen : Cyhn54

13. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Teşekkürler Emre; not aldım.

14. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bugün 16:00'ya Hyundai Neziroğlu Servisine randevu aldım.
    1. Carbon Clean 1,5 saat sürer dediler, (98.000 KM olduğu için) 2. Buji kabloları değişecek. 3. Yakıt filtresi değişecek. 4. Benzin deposu temizlenecek.
    Fatura ne tutacak merak ediyorum.
    Bakım sonrası sonuçları sizlerle paylaşacağım.
    Saygılar.

15. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,992
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yakıt filtreniz çok pahalı, depo şamandıra altında normalin 4 katı büyüklüğünde sadece parça fiyatı 70 TL + 1 saat işçilik yazarlar (sökülmesi en zor ve sorunlu parça, ama tasarım harikası).

Buji kablolarını avometre ile ölçebilirdiniz, sağlıklı olma ihtimalleri var. (forumda ölçümü hakkında bilgi mevcut)

CC fiyat olarak 50-100 arası değişiyor.

Düzenleyen : Serdar

16. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    CC 65+kdv Buji kabloları ve işçilik dahil bu iki kalem 150-170 TL arası değişir dedi, Depo ve yakıt filtresi iş görür durumdaysa değiştirmeyeceğim dedi ama muhtemelen değiştirecek. Bu anlamda masraf ortalama 200-250 TL yi bulacak sanırım, saat 4'te gideceğim, muhtemelen yarın size sonuçları yazarım.
    Saygılar.

17. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar, Hyundai Neziroğlu'nda araç Carbon Clear işlemine girdi. İşlem tamı tamına 2 Saat 15 Dakika sürmüştür. Test sonucunda araç egzosundan sanki soba bacasından çıkan is gibi dumanlar püskürtmüştür.
    Yapılan yeni arıza testinde, 1.Oksijen sensörlerinin sağlam olduğu anlaşılmıştır. 2.Katalitik konvertör temizdir. 3.Benzin filtresi daha 30.000 KM daha rahat götürür çıktı. 4.Buji kabloları test edildi, enerji transferi çok iyi olduğu için değiştirilmedi. 5.Depoda sıkıntı olmadığı söylendi.
    Şimdiiii Hyundai Neziroğlu'nun tespit ettiği arızayı açıklıyorum, sıkı durun! BASKI BALATA BİTMİŞ :) Serviste onarımı 650 TL. (İşçilik dahil)
    Şimdideeee gelelim yapılmaması gereken şeye, yani alınacak derse, ARACINIZI KESİNLİKLE UCUZ OLSUN DİYE DANDİK USTAYA GÖTÜRMEYİN!..
    Düşününki, bir usta, bu usta araç tamiri yapıyor... Ama gel görki baskı balatanın bitik olduğunu AN-LA-YA-MI-YOR...
    Sonuç : Ustamı boşuyorum. BOŞ OL-BOŞ OL-BOŞ OL.
    Herkese sonsuz teşekkürler ve saygılar.

18. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,992
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Geçmiş olsun, baskı balata için servisle pazarlık yapabilirsiniz. Neziroğlu HCTR üyeleri için bir miktar indirim yapar, İlknur hanım (best) ile görüşebilrisiniz.

19. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Serdar bey, Carbon Clean işlemini bile araya sıkıştırdılar :) Yaz sezonu olduğu için boş yer yok servislerde. İnsanlar tatil yolculuğu için yol&amp;yazlık bakım için servise hücum etmiş. Benim bu işlemi dışarıda yaptırtmam gerekecek bu yüzden. Ama sorunu taaa en başından tahmin ediyordum. Baskı balatadan diye. Ama gel görki usta usta olmayınca... Uğraşıyorsun böyle. Neziroğlu'na teşekkür ederim. Şimdi rahatladım.

20. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bu servisin telefon numarasını alabilirmiyim Emre. Yarın gideyim, baskı balatayı orada değiştirteyim. Saygılar.

Bu Sayfayı Paylaş