merhaba arkadaslar 2005 dizel hyundai getz otomatik camları iptal etmek için şoför koltugunun yanında olan düğmeye elimle basılı tutunca camların hiçbiri açılmıyor ama elimi çekince camlar gene acılıyor güvenlik açısından bu soruna çözüm bulmalıyım yardımcı olurmusunuz düğmeye birkere bastığımda camlar acılmamalı birkerede daha bastıgımda ise camların acılabilir olmaları sağlamalıdır
Düğmenin içindeki kilitlenme mekanizmasında sorun var gibi, plastik tırnaklardan biri kırılmıştır muhtemelen. Bi elektrikçiye gösterin parçayı değiştirmeden halledebilirse halletsin ama parçayı değiştirirler heralde
Getzinkini bilmiyorum ama Erada cam düğmeleriyle beraber bütün halde duruyor, komple değişiyordur heralde ama benimki tamamen varsayım daha iyi bilen biri cevap verirse daha doğru olur, belki daha kolay bi yöntemi vardır
Aynı durum bende de vardı. Sökmeye çalıştım kapı döşemesini söktüm fakat kumandayı oradan çıkaramadım daha sonra vazgeçip yerine geri taktım ve ilginçtir çalışmaya başladı.
Merhaba, Bende 2 yıl önce benzer sorunla karşılaştım, alarm, merkezi kilit vs. işlerim için bu işlerden anlayan bi elektrikçiye gittim. Kapı içini söktü, dışarıdan düğmeler çıkmıyor. Modül olarak bütün şeklinde. kenarlarından hafif kanırtarak devreye ulaştı ordan tırnakları söktü, iyice temizledi (toz toprak dolmuş). geri takıp kenarlarını japonla yapıştırdı. geri taktı. O günden bu yana problem çıkmadı. bende 20 TL verdim. Zira komple modül için 250+KDV istemişlerdi parçacıda. Şansını dene derim.
bugün için 2 elektrikciden randevu aldım komple sökmeden halledeğini söyledi bakalım 1 saat sonra gidip sorunu kökten çözmeye çalışacağız inş. tek düğmeyi söküp içerisini güzelce toplayıp yapıştırıp yerine monte edeceğini söyledi
2 elektirikcide yarama merhem olmadı bir türlü düğmeyi tamir edemedik düğmeyi söktükmü geri toplayamayabiliriz dediler tek o düğmeden bulman lazım dediler gecici olarak dondurma cubugu sıkıstırdık düğmenin calışması için yokmu bir yardım eden
Benim arabada da cam düğmesi bozulmuştu cam aşağı yukarı düğmesi bozulmuştu çikma parçayla hallettik.100 TL ye. Mal oldu.komple modül değişiyor bilginiz olsun.