Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2005 Benzinli Accent Admire Aracın Yağ Eksiltmesi

'Accent Admire Forum - Club LC' forumunda Aykut Akçelik tarafından 6 Ağustos 2025 tarihinde açılan konu

1. Aykut Akçelik

Aykut Akçelik Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Aykut Akçelik
    Yaşadığınız Şehir:
    65-VAN
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Mrb hayrlı günler dilerim. Yaklaşık 3 ay önce aracım yağ eksiltiyordu. Bulunduğun ilçedeki sanayide farklı farklı ustalara gösterdim. Kimi usta yağ yakma dedi. Ama mavi duman atma veya egzozda herhangi bir yağ akıntısı yok. Kimi usta yağ yakma falan yok araç tertemiz dedi. Yağ yakıyor diyen usta motor ineceğini söyleyip 50-55 bin tl masraf çıkardı. Bi usta 35 bin tl masraf istedi. Ustanın biride sekman falan atılır 22 bin falan gider dedi. Ne yapacağımı şaşırmakla birlikte yalvar yakar ustanın birine contayı değiştirttim. Ordan yağ kaçakları vardı belki ordandır diye. Bugün kontrol ettiğimde 2 ay 20 gün içerisinde 3.100 km yol yapmışım. Yağına baktım aracın litresini bilmediğim için ifade edemiyorum ama yağ çubuğundaki F yazısına kadar usta doldurdu. Bugün kontrol ettiğimde yağ çubuğundaki L yazısına kadar inmiş yağ miktarı. Şimdi gerçekten böyle bir şeyi yaşamış ve çözümünü bulmuş arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Bunun çaresi nedir arkadaşlar sanayiciler sanki para koparma derdinde gibime geldi. F den Lye inince yağ miktarı kaç litre eksiltmiştir. 3.100 km de bu kadar yağ eksiltmesi normalmidir. Araç benzinliydi tüpü 7 ay önce taktırdım. Tüplü araçlar normalde yağ eksiltir diyorlar ama benim yağın eksilmesi sanki fazla gibi. Yardımcı olursanız sevinirim.

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,357
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba F-L arası 500ml civarı yağ eksiltmiş demek. bu km'de bu kadar yağ karter havalandırma valfi nedeniyle de eksilebilir. bunu kontrol etmelisiniz, forumda arama yaparsanız detaylar mevcut.

MAERKEK ve Aykut Akçelik bunu beğendi.
  3. Aykut Akçelik

Aykut Akçelik Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Aykut Akçelik
    Yaşadığınız Şehir:
    65-VAN
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Üstat peki bu karter havalandırma valfi için motor inmesi gerekir mi. Sanayicilere güvenmiyorum önceden bilgi sahibi olup o şekilde sanayiye gitmek istiyorum. Bu işlem motor rektefiyesi gerektirir mi?

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,357
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    https://www.hyundaiclubtr.com/konu/...g-eksiltmesi-ve-ankarada-usta-araniyor.54416/

https://www.hyundaiclubtr.com/konu/getz-1-4-dohc-2009-yag-yakma-sorunu.51794/

https://www.hyundaiclubtr.com/konu/pcv-valfi.51967/#post-907732

Bu Sayfayı Paylaş