merhaba arkadaşlar benim aracımla yolda hafif hızlarla giderken biraz kasislerde aracın esnemesinden dolayı yaylanırken bi ses geliyor lok lok die çok sinir edici bi ses bazen arabaya hızlıbinip inerkende bu sesi yapıyor ama sadece arkadan geliyor ses bilen bi arkadaşımız varmı acaba
Aracın arkasında eğilip amortisörlere bakmanızı öneririm. Eğer yağ sızdırmış ise amortisörlerin değişmesi gerekebilir.
o lok lok sesi amörtisörler en son raddesine gelince yapmaya baslıo amörtisör değişmeden sesi kesmek imkansız 110 liraya orjinal amörtisörleriyle değiştirdim 1.5 ay önce
Kesinen amortisörler patlaktır yada yağ kaçırıyor demiyorum fakat Admire modellerinde arka amortisörler nazik olduğu için genelde buradan kaynaklanıyor yinede kontrol etmekte fayda vardır. Orjinal 1 çift amortös 100-120 lira arasıdır, bilginize.
110 lira sadece amörtisörler benim tanıdık usta olduğu için işçilik almadı zaten 15 dakkalık bi iş değiştirmek..
Ustasına göre işçilik göreceli olduğu için 1 çift amortisörün fiyatını yazdım sadece. Arkadaşın amortisörlerini değiştiren usta işçilik için 30 lira almıştı, yanlış hatırlamıyorsam.
çifti 100-120 liraysa hemen alalım yaww. yetkili servis tanesine 100 Tl fiyat verdi işçilik dahil. neredeyse yarı yarıya oynuyor! Erkan hocam nereden temin edebilirz orjinal bu fiyatlara?
Hocam yetkili servis yine size iyi fiyat vermiş, bizim arkadaşa işçilik dahil 375 lira dedi. Maysan Mando amortisör Admire modellerinde orjinal olarak mevcuttur. Forumda bir arkadaş vardı benimle aynı semtte orjinal Hyundai parçaları satan onla irtibata geçilebilir yada Aksaray oto parçacılarıyla.
aynı sorun bendede var fakat arkada yolcu olunca kasislerde lok lok yapıyor. sesin dışında teknik olarak bir zararı olur mu
virajlara dikkatli girin hızlı girmeyin yeter değiştirene kadar.. ben değiştirdim araba virajlara daha tutunarak girio farkedilcek derecede...
şimdilik virajlarda öyle bir sorunum yok. bence psikolojik, sonuçta amortisör konfor için olan bir parça değil mi
benim araçta ön sol teker bölgesinden araca binerken inerken yada kaputa bastırarak yaylandırdığımda cıııyyykkk diye ses yapıyor. buda amortisördenmidir. yoksa viraj lastiklerimi yapar? eğer viraj lastiği ise bir ay oldu değiştirili .. buna sebep arıza nedenini bulmam lazım yola çıkıcam yarın. teşekkürler.