İyi geceler 2005 MODEL ACCENT ADMİRE 1,3 aracım var yaklasık 2 sene oldu lpg taktıralı.lpg montajından 9 ay sonra asagıda bahsedecegim sorun ortaya cıktı Araba sabahları once benzınde calısıyor ama ilk 5 dakika rölanti kendi kendine düşüyor bı anda normal devrine cıkıyor gaza basıyorum stop edecek gibi oluyor sonra kendi kendine bianda devirleniyor tamam diyorum kendine geldı vitesi 1 takıyoruym tam yarım debriaj yapıyorum hooop devir düşüyor araba yığılıp kalıyor. İlk 5 dakıkam bole gecıyor sonra kendıne gelıyor ve hersey normale donuyor. Aracımda takılı olan lpg sistemi atıker fast sıstemdı yapılan üç beş işlemden sonra sağ olsun atiker fırması tarafından aracımın üzerindeki sistem multıfast ıle garantiden değiştirildi 1 ay falan yukarda anlatmış olduğum sorunu yasamadım ama şuan hala aynı sorunla ugraşıyorum en son lpg enjektorleri değiştirildi ama sorun hala aynı sizlerden ricam bu sıkıntının nedenı nedır yapılan onca işe rağmen neden sonuç alamıyorum yada bu sıkıntı artık kronıkleşmiş mi benim aracımda bir çözümü var mı varsa nedir? yardımlarınızı beklliyorum geri dönüş ricası ile teşekkürler... <b style="">ERDEM SARIKAYA[/b] <b style="">cerkez_erdem_06@hotmail.com[/b] <b style="">505-236/79/31 <i style="">[/i][/b] Düzenleyen : MSC
Aramıza hoşgeldiniz, Aracınız sabahları fakir yada zengin karışım yapıyor. Buna neden olan faktörler ; -Hatalı seçilmiş enjektör memesi ve yüksek regülatör basıncı. (aracınız için ideal 1.5mm enjektör memesi ve 1.1 bar regülatör basıncı) -Oksijen sensörü yada iat sensörü arızalı - PCV geri besleme valfi açık kalıyor (düşük bir ihtimal) Sorununuzu tespit için yapmanız gereken en kolay yöntem geceden akünüzün kutup başını sökmek ve sabah tekrar takarak aracın çalışmasını gözlemlemek. Eğer araç sorunsuz çalışırsa enjektör memeleri ve regülatör basıncı önerdiğim kriterlere getirilmeli. Eğer sorun devam ediyorsa PCV valf soketinin fişini çekerek test etmelisiniz, bu da işe yaramazsa oksijen yada iat sensörünüz değiştirilmeli.