Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2005 accent crdi tavsiyeleriniz

'Accent Forum - Club' forumunda zorg tarafından 12 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. zorg

zorg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar 2005 model accent crdi almayı planlıyorum. Fakat bazı endişelerim var birkaç arkadaşım motorlarında sorun olduğunu söylüyor. Bu kasanın moturu dizel getzlerde kullanılan motorun aynısı değilmi? İkincisi kronik bir sorunu varmıdır bu arabanın? 3 silindirli olmasından da açıkçası çekiniyorum ama bilmiyorum belkide 4 silindirli bir arabaya görede avantajlı olabilir. Sizce bu araba alınırmı? Performans delisi birisi değilim sadece 12-15 arası iyi bir aile arabası arıyorum.Deneyimleri olan varsa paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler.

2. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    km sinden emin olduğunuz bir accenti gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. motorunda sorun olduğu tamamen söylenti. tabi ki sorunlu olan vardır ama genel anlamda sorunsuz motorlardır. taksicilere bakın, sorunlu motor olsa hiç kullanırlar mı? ben 10 aydır kullanıyorum gayet memnunum. 3 silindir olması sizi yanıltmasın performansı gayet tatmin edici. özellikle benzinli bir araçtan sonra kullanacaksanız fazlasıyla tatmin eder sizi. ben aile aracı olarak kullanıyorum, memnunum.

3. Mustafa Şengil

Mustafa Şengil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mustafa Şengil
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    kesinlikle üzmeyecek bir araç. köksal beyin dediği gibi kmsinden emin olduğunuz bir aracı gönül rahatlığıyla alabilirsiniz... uygun yedek parça, uygun fiyat, uygun vergi v.s.

4. zorg

zorg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Km si 8200 de. Araba temiz duruyor ama tam emin değilim acaba servisinde expertiz yaptırınca motor durumunda km si ile oynanıp oynanmadığı ortaya çıkarmı sizce? Tşkler

5. H.Onur

H.Onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ben 1 senedir kullanıyorum 2005 admire crdi.
    performansı,konforu,donanımı,yakıt tüketimi fiyatına göre çok uygun bence.
    temiz bir araç bulursanız kaçırmayın.
    CRDI motorla ilgili kronik bir sorun duymadım.elbette münferit şikayetler,olaylar olmuştur.
    3 silindir vs bunları kafaya takmayın.
    1500 litre motor ve 187 Nm tork var.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
    bakımlarını zamanında yaptırırsanız sizi senelerce gezdirirhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

6. H.Onur

H.Onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ruhsatta yazan şase numarası ile yetkili serviste sorgulatabilirsiniz.
    araç hangi tarihte kaç km bakına girmiş,neler yapımış,hersey dökülür ortaya..

7. zorg

zorg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu arada yanlış yazmışım 82000 km olacak :)

8. H.Onur

H.Onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    tahmin etmiştimhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
    şase no ile sorgulamayı mutlaka yaptırın.
    ben geçen sene araç araken,ilanda 60.000 km yazan araç,servisten sorgulamada en son 1 sene önce 150.000 km bakıma gelmiş bilgisini vermişti yetkili servis.
    araç rahat rahat 200.000 km'ye yaklaşmış yani.
    admire için önemli değil 200.000 kmhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley16.gif,bu ayrı tabihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

9. zorg

zorg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    umarım yetkili serviste bakımlarını yaptırmıştır zira diğer türlü zor olur.

10. H.Onur

H.Onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    5 sene garantili olduğu için mutlaka servise gidildiğini düşünüyorum.1 veya 2 kere bile girmiş olsa en azından fikir verir size.
    hangimiz gitmedik ki,aman garantiden düşmeyelim diyehttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif

11. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Öncelikle şimdiden hayırlı olsun kardeşim, arkadaşlarında dediği gibi km'sinden emin olduğun temiz bir arabaysa alabilirsin, ben arabamı 94.000 de aldım şuan 105.000 de, alırken senin gibi çekimserdim, ama maddiyatımda sınırlıydı hatta birazda borçla aldım, ama iyikide almışım, kullandıkça sende seviceksin bu arabayı, kronik bir sorunu yok, sınıfındaki 1.5 arabalarla kafa kafaya gidiyor, yakıt değerleride normal, 3 silindir olduğundan diğer araçlara göre şehiriçi biraz fazla yakıyor ama önemsenecek bi fark yok, sonuçta bakım ve parça maliyetlerini kıyasladığında diğer markalara göre daha avantajlı.
    Bu araçta dikkat etmen gerekenler;
    - Alırken mutlaka serviste baktır, arabanın geçmişini iyice öğren, hatta 80tl gibi bir fiyata ekspertiz yapıyolar tavsiye ederim, çıkan sonuca göre karar verirsin. - CRDİ motorlar naziktir, verim alman için dilinden biraz anlaman lazım, ve kesinlikle bakımlarını ihmal etmemelisin, 50 liralık masraftan kaçarsın başına daha pahalı bişey açar, bu tüm yeni nesil dizeller için geçerlidir.
    - Aracını motor soğukken çalıştırdığında ilk 2-3 dakika hareket etme, turbo milinin iyice yağlanmasını bekle, malum motor durduğunda tüm yağ kartere iniyor, çalıştığında yağın turbo miline kadar ilerlemesi biraz zaman alıyor.
    - Yine yoldan gelip aracını stop edeceğin zaman 1 dakika rolantide çalıştır sonra stop et, uzun yoldan geliyorsan 3 dakika sonra stop et, böylelikle ısınan turbo milini soğutmuş olursun, eğer bunu uygulamazsan zamanla sıcak kalan turbo mili yatağını bozar.
    - Ve arabanı 3-4 dakikadan fazla rolantide çalıştırmamaya özen göster, katalitik konvertörün kurum bağlamasını önlemiş olursun.
    - Motor ısınmadan yola çıktığında hararet göstergesi yükselene kadar gazı hafif kullan, motoru zorlama, vitesi motorun devrine uygun kullan, düz yolda 2500 devir rampada 3000 devirde vites değişimine dikkat et.
    Bu gibi basit kuralları alışkanlık haline getirirsen ve aracının bakımlarını zamanında eksiksiz yaptırırsan 350.000-400.000 km çok rahat sorunsuz kullanırsın bu aracı, saygılar

12. zorg

zorg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Açıklamalarınız için çok teşekkürler. Bakalım kısmet olurda alırsam tekrardan size bilgi veririm. Teşekkürler.

13. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Önemi yok, bilgi paylaştıkça anlam kazanır.

14. Sheva

Sheva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende 1 sene evvel aldım 2006 CRDI. 110.000'de idi. Şu ana kadar bana herhangi bir masraf çıkarmadı. (Normal bakımları dışında) Yanlız bu araçlarda yakıt deposu içinde ki boyanın zamanla atması olayı varmış. Tabi boya depo içinden atıncada benzin filtresini tıkıma sorunu oluyor. Bende aldıktan 4 ay sonra bu sorun olmaya başladı. 2 kez tamircide depo içini ve filtreleri temizlettim. Tabi daha sonrada atmaya başladı boya. Ben filitre eleğine toplanan boya artıklarını 3 kez daha çıkararak temizledim.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif Şimdilerde herhangi bi sorunu yok. Sanırım temizleye temizleye depo içerisinde çıkacak boya kalmadı.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

Alırsanız hayırlı olsun.

15. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    2004 en beri bakımlarını düzenli yaptırıp sorunsuz biniyorum çok memnunum

takside de 2 adet vardı 350 bin km yapmışlardı o halde bile gidiyordu artık yenileri var https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

km sinden emin araçlar gözü kapalı tabiki baktırdıktan sonra alın derim hayırlı olsun

16. okantufan

okantufan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Okan Tufan
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    1 ay önce aldım 2005 crdi. bir iki masrafı dışında bir sorunum yok. kullanımı çok rahat bir aile arabası. 95 bin de aldım. iyiki de almışım tahminimden daha iyi çıktı. hayırlısı ne ise o olsun.

17. Cengiz Yüksel

Cengiz Yüksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Özhan taksilerde 350K ya kadar problem çıkardılar mı
    özellikle motor kısmı için soruyorum

18. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    abi sorunları klima hortumu kendi hortumları kelepçeleri felan bunlar zaten zaman aşınmasından olan şeyler kullanlarda güzel insanlar bakımları zamanında oldu enjektörleri pompaları tabiki bakımlarını gördü mazottan kaynaklanan proglemler illa oluşmuştur ama sattıklarında motora anahtar degmedi :)

19. ultraviolet

ultraviolet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    evet servis bakımları ile bilgilere dayanarak orjinal km anlaşılıyor.

20. cemalettin_34

cemalettin_34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşım bende 2007 ekima yında aldım. 2005 Admire Dizel. 47240 km de idi aldığımda şimdi 77.000 Km de. Araç köpek gibi gidiyor 210 km ibreyi gördüm. Sadece şunu bil parçası vs. herşeyi uygun (kaporta aksamı hariç, farı 150-160 Tl orjinal teki) sadece baaarsan çok fazla yakıyo sanki dizel değil benzinli. 1 depo ile (40 lt) şehir içinde 480 km yol gidebiliyorum ki her fırsatta boşa atıyorum. tek derdim yakıt.

Bu Sayfayı Paylaş