Merhaba arkadaşlar,arabamı değiştirmeye karar verdim birkaç ay içerisinde.Şuanki aracım 2005 accent admire 1.3mpı beyaz.Aracım 55.xxx km'de ve artık beni kesmiyor tabiri caizse.Üzerine bir 10bin tl civarı daha koyup daha yeni ve donanımlı bir araç almak istiyorum.Fiyatlarda biraz araştırma yaptım ve i30 çok uygun geldi.Accent benim ilk arabam ve bir yıldır beraberiz nerdeyse.Sizce accent admire dan sonra i30 nasıl olur? Elimdeki aracı kaça bırakabilirim? Veya i30'un fiyatına yakın fiyatlarda başka hangi marka veya model önerirsiniz? Alırsam 1.6 motordan düşük almamayı düşünüyorum ve dizel alacağım sanırım.Yorumlarınızı bekliyorum,selametle...
aynı aracı kullanıoruz accentten sonra i 30 gayet güzel bi secim accent admirelerin piyasası 13ten baslayıp 15e kadar gidio aracın temizliğine lpg olup olmamasına göre fiyatlar esneklik gösterir i30ların 2.el piyasası hakkında bi bilgim yok...
İyi bir seçim olur sizin aracın piyasasını bilmem ama ort. 15+10 =25 bin tl ye i30 alınır ama dizelini bulmanız biraz zamanalır.
bütçeniz yeterli ise i30 hele ki dizeline çok keyifle bineceğinizi düşünüyorum. her açıdan üstün bir araca terfi etmiş olacaksınız. 23-25000 tl arası bütçeniz olur sanırım. bu fiyata farklı markalar da düşünebilirsiniz.
evet bütcem 23-25 bin tl arası olacak.Şahsen bende accentten sonra i30 daha farklı gelecek diye düşünüyorum.Tabiki accentimi satmamın bir sebebi de aşırı yakıt sarfiyatı,git-gel 40km ye 13-15 yakması ve bastımı gitmemesi beni sıktı,ayrıca benzinli aracım. İlk sorularım geçerli olmak koşuluyla,dizel i30 beni yakıt masrafı yönünden kasarmı peki?
1.3 lt bir araç tabiki bastın mı gitmiz i30 da bu durumu yaşamazsınız yakıt konusunda da i30 dizel sizi üzmez.
dizel olduktan sonra sadece i30 değil birçok hyundai modeli kullanıcısını üzmez. 4 silindirli crdi motor gerçekten ekonomik ve 1,3 benzinliden sonra sizi fazlasıyla memnun edecektir, hem ekonomi hem performans açısından.
Peki i30 un iç aksanı nasıl,örneğin plastik kalitesi.Bu konuda 2005 model honda civicleri çok tutarım normal seviye araçlarda.Çok kaliteli zira ön göğüslük filan.Birde 50 km de kaç yakar aşağı yukarı,çünkü hergün kullanmayı düşünüyorum.