Arkadaşlar 2005 1.5crdi aracıma park sensörü taktırdım ayrıca uzaktan kumanda konu ile ilgili biraz bilggi vermek istiyorum sizlere. toplamda 100tl seslı konusan park sensörü, 60tl kumanda masrafı oldu bilginize kocaelide. ayrıca takan arkadaslar cok detaylı ınce ıs yaptılar onlarada tesekkurler. aracıma oncelıkle kendım park sensorunu takacaktım fakat okudum ınceledım. araclarımızın 1.5 dızel 2005 crdi arka tampon ıcınde ses gurultusunu almak ve esnemede dırek kırılmasını onlemek ıcın sert sunger konulmus. dolayısı ıole tamponu delerken ssunger sızı engellıyor. bu nedenle tamponu komple sokmek gerekıyor. buda detaylı ıs. arka lambaları komple sokmek ardından bagaj ıcı sag solda mevcut korumaları sokmek onun ardından tamponu once delmek sonra yerınden cıkarmak ve sungerı tekrar delmek gerekıyor. yaptıracak arkadaslara tavsıye ederım. bunları dıkkate almalarını ısterım Alarma gelınce onuda araclarımızda bu modellerde sag kapı uzerınden tum kapılara kumanda edılmedıgınden extra bır kucuk motor konuyor. dıreksıyon altı komple sokulerek elektrık baglantıları yapılıyor. bu bıraz ugrastırıcı. ardından kumandayı parklara stoplara yada sınyallere baglamak sıze kalıyor. tercıh sızın. kımı ıse dantık anahtarlıklara sızın mobılızıer ozellıklı anahtarınızı keserek takarız dıyorlar. sakın kanmayın kopyalatmayın. yanında kucuk bır anahtarlık tasıyın. cunku kesılen kopayalanan anahtarlar ılerde sorun problem cıkarıyor. bılgınıze. bahsettıgım durumda alarmı belkı takarsınız aslında park sensorude takılır ama uc besle ısı uzmanına yaptırmak en matıklısı. kolay gelsın yorum gorus ve tecrubelerınızı beklıyorum