aracım 120 ve üzerinde hızlarda aşırı bir sallama yapıyor ön taraftan, sarsıntıyı gaz pedalında da hissediyorum, akslardan şüpheleniliyor, 3 ay önce iç aksları elden geçirttim ama sorunum tekrarladı, şu an yine bakımda araç, haber bekliyorum... era'nın, accent'in vs. yan sanayi aksları peynir ekmek gibi bulunurken sonata'nın orijinali bile zor bulunuyor... o da zaten sağlı sollu almaya kalksan neredeyse bir motor rektifiye fiyatı istiyorlar, şimdilik kesinleşmiş değil ama bana bu sürecin sonunda "akslar değişecek" denirse sanırım "çıkma" olayına yönelmem gerekecek... ankara'da olup sonata'yı uzun yıllar tecrübe edinmiş ve parça edinme tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum... gerçekten bu araca binmek zevkli olduğu kadar kahırlı bir işmiş sanırım...
kafam bozuldu, arabayı akrabama verdim, ankara'nın iyi rotçularından birine gitti... aksların iyi olduğu, alt takımda hiçbir sorun olmadığı teşhisi kondu... arabanın balansı berbat haldeymiş, bir lastikte 35 sapma, diğerinde 25 sapma filan bildiğin rezil durumdaymış... balans ayarı bu denli etkiler mi arabayı, bu denli bir titreşim yapar mı?
Bence etkiler. İşin garibi bu sorunu duyduktan sonra ustalarımız neden ayarlarına bakmadan akslara bakmışlar? İlginç. Bir soruna eğilirken önce en temelden yukarı doğru bakmak gerekir.
ilgin için çok teşekkürler ama o benim talebimdi... daha 3 ay önce sorun yaşadığım için direkt aklıma aksların yeniden sorun açtığı endişesi düştü ve ilk olarak alt takıma bakılmasını istedim o yüzden baktılar... bakalım, sorun eğer tekrarlamazsa balans ayarının da ne denli önemli olduğunu öğrenmiş olacağım... böyle böyle bizim sonata bizi araba gurusu yapacak sanırım
Evet yapar... Hatta bazen sıfır lastik bile fabrikasyon hatalı olabiliyor, bu bile balansı bozuyor...
valla şaka gibi ama 160 180 lere çıktım araba ok gibi olmuş. şaka gibi, demek balans deyip geçmemek işinin ehline yaptırmak lazım, bir balans için sanayiye mi gidilir evimin oralardaki lastikçide yaptırıveririm dememek lazımmış boşuna kabus yaşadım
Lastikçiye ayar yaptırmak çok yanlış. Bırak lastikçiyi direkt o işi yapanların arasında en iyisini bulup ona gideceksin, öyle ilk önüne gelen rot balansçıya da gitmeyeceksin. Araba da bi bozukluk hissetsen de hissetmesen de en fazla 6 ayda bir ön düzen, yürüyen takım, rot ve balans ayarlarını benim gibi kontrol ettirmelisin. Geçmiş olsun, sorunun sandığın kadar büyük değilmiş neyse ki.