Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2004 hyundai elantra KM çalışmıyor.

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda tnykrtlc tarafından 12 Haziran 2012 tarihinde açılan konu

1. tnykrtlc

tnykrtlc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tunay Kartalca
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Değerli arkadaşlar,
    km göstergesinde bir lamba yanmadığı için (led) 2004 hyundai elantramın gösterge panelini söküp lambayı değiştirdim. haliyke km, hararet benzin ve devir saatlerinin ibrelerini çıkarmak zorunda kaldım. topladıktan sonra. km çalışmaz oldu. bu konuda bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlardan yardım istiyor paylaşımlarınızı bekliyorum.
    tesekkürler

2. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    km saati takınca elinle döndürünce tamamen boşamı dönüyor, yoksa bir dişliye takılıymış gibi mi dönüyor. birde araç hareket halindeyken km saati bir yere kadar çıkıp takılımı kalıyor yoksa hiçmi hareket etmiyor. eğer elinle döndürünce tamamen boşa dönüyorsa dişlisinden çıkmıştır. ibrenin takıldığı beyaz bir yer var üst kısmında 3 tane geçme yeri var bunlar eritilerek kapatılmış pim gibi bu yerleri ince uçlu bir tornavida ile düzleştirdikten sonra iki tanede tırnağı var onları açınca o kapak çıkar iç kısmında bobine bağlı bir dişli olması lazım o yerinden çıkmışsa yerine takıp tekrar deneyebilirsin. yalnız takarken yine dikkat et biraz hassas çünkü. bu işlemden sonra ibreyi takıp elinle çevirdiğinde tamamen boşa dönmemesi lazım dişliye takılıymış gibi dönmesi lazım. bazen de ibreyi takınca çok bastırırsan hareket etmeyebilir veya bir yere kadar çıkıp orada takılı kalabilir. bunun için ibreyi çok da bastırmadan takman lazım. taktıktan sonrada elinle bir tam tur çevirip herhangi bir takılma var mı bakabilirsin.

tnykrtlc bunu beğendi.
  3. tnykrtlc

tnykrtlc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tunay Kartalca
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    ibre tamamen boşa dönüyor. mesela devir saait öyle değil. bir dişliye takılmış gibi dnüyor. gğsü topladım. en kısa zamanda dediklerinizi uygulayacagım. paylaşımınız için tesekkürler

4. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    aynısı köksalın gösterge ledlerini değiştirirken başıma geldi. dediğim gibi ibrenin takıldığı kapağı çıkarıp dişliyi yerine oturtursanız sorun çözülür.

tnykrtlc bunu beğendi.
  5. tnykrtlc

tnykrtlc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tunay Kartalca
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    mursel bey. bugün asırı sıcak olması nedeni ile ancak akşam üstü söktüm göğsü ve bahsttiğiniz parcayı. parcayı söktüm. dediğiniz gibi dişli yerinden cıkmış. 2 adet küçücük plastik ayaklar üstten basıyıyor. neyse topladım. soketleri taktım. kontagı actım. ibrede az bi hareket oldu. dedim oldu bu iş. teste cıktım milim oynama yok :RpS_sad: . sonra tekrar söktüm sökmesinede o kadar dikkat etmem rağmen yine olan oldu veya daha öncekinde olmuş. :RpS_sad: saatci tornavidamı malesef çok az da olsa bobine kaçırmışım..:RpS_razz: ucları ölçtüm. bobinlerin birinde omaj göstermedi. diğeride 148.5 gösterdi. baktım olcak gibi degil. battı balık yan gider hesabı arızalı olan bobini bozuk kısma kadar söküp tekrar ölçtüm.:RpS_rolleyes: omaj ı görünce ucu kestiğim yerdeki ayaga lehimledim. degerler resimde ki degerlerdir. sonra topladım. az önce bitti işlem. sabah hava ısınmadan takıp test edecegim. umarım omaj farklılığı sorun cıkarmaz. tekrar bilgi ve paylaşımlarınız için çok tesekkürler. bu arada bu işlemin onarımı için en az 5 bobinajcı bi o kadarda elektronikciye sordum telefon ettim kesinlikle bu tamir olmaz dediler. bakalım ya nasip. sadece birİ 250 tl ni alırım dedi :RpS_scared:

6. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    inşallah sorun olmaz olursa da ucuza çıkmasını bulabilirsek buluruz olmazsa ebaydan uygun yollu halledilir. ;)

tnykrtlc bunu beğendi.
  7. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  8. tnykrtlc

tnykrtlc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tunay Kartalca
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    mursel bey, az önce topladım göğsü. veeeeeeeee:RpS_thumbsup: sayenizde bir problemi dah çözmüş ve bu konuda tecrübe kazanmış oldum. dah önce forumda yazmıştım. km saati+ 8-10 km fazla gösteriyordu. tekerlek ölçülerim normal. fazla göstermesini en az 10 adet farklı navigasyonla test ettim hepsinde +8-10 fazla gösteriyordu. bugün yine test ettim fark +2 km ye düştü. :RpS_laugh: artık şuna kesin ve kesin inandım. azmedersek yapamıyacagımız, çözemeyeceğimiz problem yok. tekrar sorunumun çözülmeinde emeği gecen basta mursel beye, serdar beye sonsuz tesekkürler. :RpS_thumbup:

9. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    problemin çözülmesine sevindim. hatta iyi bile olmuş diyelim. artık daha doğru bir gösterge olmuş. bu fazla gösterme olayı birçok araçta bildiğim kadarıyla mevcut. 5-10 km arası değişiyor.

tnykrtlc bunu beğendi.
  10. yilmaz7474

yilmaz7474 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    yılmaz okuyucu
    benimde kilometre ibresi aşırı dalgalanıyor 10 dan bi anda 120 ye 180 eve 70 e çok dalgalanıyo.gidip geliyo göstergeyi söktüm ama dağıtmadım kilometre dişlisine giren yeri aynı uçta tornavida ile az bişey döndürünce bile bu dalgalan ma oluyo sizce bobinmi arızalıdır elektronikçiyim ama sökmeye korktuğum için bi işlem yapmadım.not kilometre teli çalışıyor.

Bu Sayfayı Paylaş