Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2004 Getz 43000 de Motor Rektifiye

'Getz Forum - Club' forumunda era121 tarafından 14 Haziran 2008 tarihinde açılan konu

1. era121

era121 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar olan oldu ama fikrinizi almak istiyorum. 2004 Model 43200'de aracımı 40.000 Bakımına götürdüm bu gün. Usta motorun su eksilttiğini söyledi.Askıya alıp aracın altından baktığımızda motor yatağınında su sızıntısı gördük. Belki tamismini bilmiyorum ama şöyle anlatayım. Piston yuvalarının olduğu bölüm ile subapların arasındaki contadan kaynaklandığınısöyledi. Söktükve bana uzun bir liste çıkardılar. Silindirlerin olduğu blok contanın geldiği yüzey rektifiye yapılacakmıştabiği subapların olduğu kısımda. Subaplarda parça parça kopmalar olduğunugördük onlar da değişecek sanırım. Kısacası aşağıdaki listeyi çıkardılar. Ben motoru açtırmışken trigeri de değiştirteyim dedim. Sonradan tekrar para vermeyeyim diye.

Motor Yağ 15/40 - 4 LT - 44,03 YTL
    Yağ filtresi-1 Ad - 4,00 YTL
    Hava Filtresi Getz -1 Ad - 6,99 YTL
    Yağ Karter Tapası - 1Ad - 2,25 YTL
    Takım Contası- 1 Tk - 87,10 YTL
    Subap Emme-eksoz - 12 - 189,74 YTL
    Subap Gaydı Emme-eksoz - 12 - 50,97 YTL
    Antrifreez- 3 LT - 18,01 YTL
    Rektifiye Yapım - 1 - 245,01 YTL
    Triger Kayışı - 1 Ad - 41,39 YTL
    Triger Gergi Rulmanı - 1 Ad- 29,40 YTL
    V Kayışı -1 Ad - 13,20 YTL
    Direksiyon Kayışı - 1 Ad - 13,20 YTL
    Klima Kayışı - 1 Ad - 13,80 YTL
    Parça Yıkama İlacı - 1 Ad - 25,00 YTL
    Mekanik İşçilik - 316 YTL

Genel Toplam : 1.100 YTL KDV Dahil

2. Misafir

Misafir Guest

daha 43 binde rektefiyemi olur motor yaw sen bi hyundai servisine götürüp baktırdınmı?

3. era121

era121 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ya ben contadan deyince ustten birşey zanettim. Meersem motoru söktüler, e sonra toplatsam zaten yarı fiyatına çıkıyor. Bende yapın dedim ama en azından bundan sonrası için fikir sahibi olmak istiyorum artık.

4. HaYLaZzZ

HaYLaZzZ Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    keske ılk bır servıse goturseydın bence daha kolay bır cozum yolu bulucaktın ama ne yapalım saglık olsun :)

5. realmuzo

realmuzo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ARAC 5 YIL MEKANIK GARANTIDE DEILMI PEKI SERVISE GOTURSEYDIN KESKEEE

6. reelerdener

reelerdener Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    KİME GÜVENCEKSİNKİ İNSAN ŞAŞIRIYO

7. okanalgun

okanalgun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Aynısını bana yaptılar motoru gerekirse geri toplattır ve servise git veya bir kaç ustaya daha göster gereksiz yere para verme...

Bende motordan gelen ses üzerine gittim ustaya ayrıntıları sitede var zaten adam motru bi söktü bende çok anlamıyom diye bir sürü parça gösterdi bunu böyle kullanma filan dedi bende yedim dedim şimdi adam bu kadar dağıtı uğraşdı toplattırmak ayıp olur dedim ve mahvettiler arabayı....ve ben 500 Ytl ilr başladım bana 4 Bin Ytl ye mal oldu 1 senede...
    Düzenleyen : okanalgun

8. lombak

lombak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Servisten şaşmıcan,belki üç-beş pahalı ama yarın birşey olduğunda hak iddaa edebilirsin,yada müşteri hizmetlerini ayağa kaldırabilirsin(hernekadar bir işe yaramasalarda),hem gerçekten daha 4 yaşında araba garantide değilmiydi

9. reelerdener

reelerdener Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet bencede haklısın lombak

10. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    bencede servisten şaşmıyacaksın.serviste görüyorum,93-94 model arabalar geliyor daha sanayiye girmemiş arabalar gerçekten çokta pahalı değil servis tercih edilmeli.

2004 çıkışlı araçlar 3 yıl garantili idi.

11. gti_onur

gti_onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yav bu yazıları okdukça tüylerim dikelio keşke hyundai almasamıdım diye düşünüyorum

12. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    niyeki?

13. bulut19_38

bulut19_38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    servis 93 model arabama bakar mı gitsem?hor görüp umursamazlık falan yapmazlar mı?

14. lombak

lombak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    tabelasında Hyundai yetkili servisi yazıyorsabakmak zorundalar,arabasına tertemiz bakan üzerine titreyen birçok insan var,93 olmuş 92 olmuş hiç farketmez,benim komşumun 93 model şahini vardı,araç 10 yaşına gelmişti ama daha ilk günkü gibi tertemizdi,adam üzrerine titrerdi,o yüzden böyle şeyleri kafaya takma derim üstad

15. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Öncelikle geçmiş olsun. 43.000km'de başınıza gelen durum genel birçok kişinin başına gelebiliyor. Basit bir conta yanığı. Değişini sonrasında sorunun basitçe hallolması gerekir.

Ancak farklı bir durum. Sübabların değişimi için oldukça erken. Zira sübabların üzerinden parçaların koptuğunu gördük dediğiniz şeyin çoluşması oldukça zor bir durum. Görmeden bir şey söylemek ne kadar zor olsa da gördükleriniz, kurum kalıntıları olabilir. Sübab malzeme gereği eğer bir yere çarpmadıysa kesinlikle üzerinden parça kopacak bir malzemeden yapılmazlar.

Rektefiye'den kasıt sadece silindir üst kapağının taşlanması işlemi. Oda 0.5mm'yi geçmemelidir. Aksi halde motorunuzun tüm düzeni bozulur. Ayrıca satıh taşlama olarak geçen bu işlem öncesi satıh eğiklik kontrolü yapılmadı sanırım.

Kabaca yapılacak işlem şu.Satıh taşlama (ki piyasada 150 YTL civarında yapılıyor) + sübab lastikleri değişimi + Sübab alıştırma işlemi + Silindir kapak contası değişimidir. Açmışken trigeride değiştirelimi anlamadım. O zaman nasılsa aşınacak diye piston, krank, yağ pompası, lastik akü de değişsin.

16. gti_onur

gti_onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    abi baksana 43 000 de motor a rektefi ye dilar ben brad wayy la 240 000 km yaptım daha yağ ekslitmiyodu

17. AR147

AR147 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    araçınıza gereken önemi gösterir ve bakımlarını zamanında yaparsanız bu tarz masraflar çıkartmaz.(fabrikasyon hatalar haric)

18. kaptanx

kaptanx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet doğru söyledin ar147 yani bakarsan bağ bakmazsan dağ misali.

19. era121

era121 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar Tekrar Merhaba,
    Aracı yaptırdım, aklınızasorularınızıda yanıtlayayım. Öncelikle aracımın garantisi bitmişti. Götürdüğüm servis yaptığı işlemlere 1 yıl garanti veriyor ve orjinal hyundai & kia amblemli parçaları kullanıyor ve faturalandırıyor. İşlemler sırasında veya sonrasında parçaları görebiliyorsunuz, aracınızdan uzak bir yerde durmak zorunda kalmıyorum. Özel servisteki ustanın söylediğine göre conta yanığının sebebi aracın hararet yapmasıymış. Genelde aracı ben kullanıyorum ve çok dikkat ederim. Genelde uzun yolda saatte 120 Km'yi geçmem. Performanstan çok ekonomik kullanmaya çalışırım. Hatta şehir içinde %6-6,5 gibi bir tükettim ortalamam vardır. Tolgakmg, dediğin gibi çok ince talaş kaldırılarak conta yerleştirildi.
    Şimdi subaplar ile ilgili kısmı anlatayım. Serviste dediklerine göre benzinden kaynaklanıyorumuş veya dip benzin kullanmış olabilirsiniz dediler. Benim ördüğüm subapın alt yuvarlak kısmında 2-3 mm çapında yaklaşık 1mm derinliğinde kopmuş veya çok küçük delikler açılmıştı.
    Açmışken trigeri de değiştirteyim dememin sebebi, araçlarda trigerlerin 4 yıl veya 60.000Km'de değişmesi. Eğer şimdi değiştirmezsem 15.000Km sonra yine en az 100-150 YTL işçilik ile triger değişecekti.
    Salı günü aracı aldım, sanki çekişi arttı biraz. Birde dün otoyolda saatte 80-90 km hız ile giderken yol bilgisiyarında tüketim %4,6 gördüm gözlerime inanamadım. Şu anda da hala çok dik yokuşlar hariç %6'nın üstüne pek çıkmadı. Aracı ikinci el almıştım geçen yıl nisanda, acaba önceki sahibi mi hararet yaptırdı diye düşünüyorum ama aldığım zamanki bakımda aynı serviste birşey görmemiştik.

20. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Evet arkadaşlar Hyundai 5 yıl garantiye 2007 yılında başladı yanlış değilsem. O nedenle 5 yıl garantisi yok önceki araçların...

Bu Sayfayı Paylaş