Aracın 80 bin bakımı yapıldı ama daha350 kilometrede yağı dibe vurmuş.Üstelik sinyal lambasıda yanmadı.Daha önceden de aynı sıkıntıyı yaşadığım için ara ara kontrol ediyorum.Geçenlerde servise götürdüm kartelde sorun yok dediler.Yağı takviye ettiler ve takip etmemi söylediler bende 444 yağ yakan araçlara özel yazan şu ürünü aldım.http://urun.gittigidiyor.com/444-YAG-YAKAN-ARACLARA-OZEL-MOT-KOR-YAG-KATKISI_W0QQidZZ20750979 Şimdi 100 km oldu bir sorun yok. Servis yağ yakıyorsa 2-2,5 milyar masraf çıkarır dedi.Bende memlekette sordum arkadaş 300-400 e hallederiz dedi. Şimdi bukadar fiyat farkı olunca dışarda yaptırayım diyorum ama dışarda sanayiye yaptırınca daha sonra yaşamaktan korkuyorum.Yani ucuz etin yahnisi misali.Bu konuda tavsiyeniz nedir acaba?
80.000kmdeki arabanın motorunun yağ yakması bana garip geldi.Eğer böyle birşey varsa segman kurtarırsa segman atılır.Yok kurtarmazsa motor yapılır
Bunu halletmenin iki yolu var, birincisi segman atmak'ki bu 300 - 400'e halledilebilir, ikinciside komple motor yapmak'ki buda 2 - 2.500TL'ye çıkar, ancak motor açılıp gerekli ölçümler yapmadan segman atmanın kurtarıp kurtarmıyacağı belli olmaz zira benim bildiğim en son 20/1000 ölçüsü kurtarabilir, eğer bu ölçüyü geçmişse komple motor yapmak gerekir... Düzenleyen : Coşkun Uçar
Coşkun Bey, Ben de ramazan bayramında 1996 elantra 1,8 GLS aracımın üst motor dedikleri bakımını yaptırdım. Krank mili değişti, kapak taşlandı vb. Arıza sebebi devirdaimden su eksiltme sonucu hararet yapmasıydı... Conta da değiştirildi haliyle. Oradaki usta bana silindirleri ölçtürdüklerini, altta sorun olmadığını söyledi. Araba Bursa'ya gelene kadar (700 km) bütün yağı bitirmişti ve gürültülü çalışıyordu. Bursa'da güvendiğim bir ustada yağ ekleyince inanılmaz yoğun bir duman çıkmaya başladı egzozdan. Bana segmanlarda problem olabileceği ve bunun arabanın çalışmasına olumsuz bir etkisi olmayacağı söylendi. Sadece yağ eklemen gerekir ve dumanlı çalışır dediler ama bence inanılmaz bir performans düşüklüğü de mevcut. Araba şu anda inanılmaz çok yağ yakıyor ve egzozdan yangın varmış gibi duman çıkarıyor. Bursa'da bir yetkili servis 3,400 TL fiyat çıkardı ama henüz neler yapacaklarına dair liste görmedim. Bu konu hakkında fikriniz nedir öğrenmek isterim. Teşekkürler.
Motoru sil baştan yapmak 500 tl ye yaparız diyen biri çıktı??Şimdi bu fiyat farkına bakınca ????? işareti oluşuyor kafada.Servisler 2-2,5 tan açıyor ağzını.Şimdi biz bunu dışarıya yaptırırsak ucuz etin yahnisi misali başımıza daha büyük işler açarmıyız.yani bukadar fiyat farkı nereden doğabilir.elbetteki ucuz olsun diyoruz ama???
benim 2006 1.4 getz yağ yakma yok ancak yağ eksiltiyor üst kapakta terleme diye tabir edilen şekilde yağlanma var acaba diyorum yağı burdan eksiltme olasılığı varmıdır yere damlama yok ancak ordan hafif sızan yağ haliyle motor sıcak olduğu için damlamadan buharlaşabilirmi cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler...
130 binde lpg var 3 yıldır lpg li yağ elf 10w40 sürekli şehir içi değil ancak yağ eksiltme genellikle şehirler arası yollarda daha çok eksiltiyor 2000 km de toplamm yarım litre eksiltti
Ust kapak civarında olusan yaglanmayı balata spreyi ile temizleyip sonrasında olisup olusmadigina bakın . 2 bin km de o kadar yağ buharlasmaz bence 10 bin km de 500 gr olsa buharlaşma dan diye dusunulebilir. Bir de yag kaçağı olabilecek diğer yerlere de bakın. Işallah araciniz yağ yakmiyordur. Cunku yag yakan araclar genelde sehirler arası yolda yağ yakar. imla hatası Tapatalk yüzünden
1.3 getz 90 binde lpg li 1000 km de 1 litre yağ eksiltiyor Yağ çubuğunda ve Yağ kapağında hiçbir şekilde duman üfleme falan yok Sadece ekzozda gaz verip deviri yükseltip bırakınca mavi duman atıyor Yani 1000 km de 1 litre yağ eksiltmesi normalmıdır
mt_44 Daha önce kompresyon testi yaptırdınız mı? Yaptırmadıysanız bence bir yaptırın. Subap lastiklerinin 1000 km de 1 lt eksiltme yapması olağandır. Aynısı eski aracım xsara da vardı.(1000 km de 1 lt) Yalnız performas kaybı yoktu. Subap lastiğinin söylediğiniz kadar performans kaybı yapacağını zannetmiyorum. Ayrıca eski aracımda hiçbir zaman gaz verince mavi duman görmedim. Sadece birkaç saat bekleme sonrası ilk çalıştırmada mavi duman atardı.
Aracı park edip altını kontrol ettiğinizde yağ izleri yoksa problem motora doğru gidiyor demektir. Aracın çok fazla yağ yakma nedeni ise genelde contaların hasar görmesiyle gevşemesinden kaynaklanmakta. Motor contası (silindir kapak contası) işlevini yerine getiremediğinde yağ motora karışır. Bu durumda egzosdan çıkan duman rengi siyah veya koyu bir is rengine döner. Yağ yakan arabanın duman rengi mavi, lacivert yada siyahtır. Bu problem daha çok LPG'li araçlarda oluyor. Ana yataklar, sibop yatakları, piston ve segmanlardaki aşınmalar, yatak ve keçelerin sızdırması, kurum ve karbon bağlayan segmanlar, aşınan silindir yüzeyleri, ince yağ kullanımı, yağ pompası arızaları, motorun çok yüksek devirlerde kullanılması ve aşırı yağ seviyesi bu problemin en temel sebebidir. Sağlıcakla kalın..
En son 10w60 yağ kullandım onuda eksiltiyor Ekzozdan mavi dumanı rolantide gaz verip yüksek devire çıkarınca atıyor düşük devirde atmıyor belkide düşük devir kullansam yag eksilmeyecek ama düşük devirde de aracım çekmiyor