selam arkdaslar 2004 dızel akcentım var 6ay oldu alalı yaz geldı klımyı calıstırıyorum ama tam sogutma yapmıyor neden olabılıracaba enıstede 2005 sı var 4.devırde arabnın ıcınde duramıyorsunuz sorun nedır acaba bılgısı olan yada yardımcı olacak aradaslardan bılgılendırmelerını ıstıyorum gazmı azdır yoksa fılıtrevarda omu tıkandı Düzenleyen : sdogan
bir çok nedeni olabilir .conta bölgelerinden gaz eksiltmiş olabilir.öncelikle sizin yapabiliceklerinizi yazayım.torpido kapağı altında bulunan polen filtresini değiştirin.motoru çalıştırın klimayı çalıştırın. klima radyatörünün üst tarafından aşağıya süzülecek şekilde hortumla su tutun .fışkırtmayın su kendi aksın .fan suyu çekerek radyatör boşluklarındaki tozu suyla çekecektir.radyatörde aralarındaki toz performansı düşürür. yine de sorun çözülmezse klimacıya gdin derim.
Klimaların kışın bile en az ayda bir çalıştırılmaları gerekiyor ancak çoğumuz bunu ihmal ediyoruz, dolayısıyla conta ve benzeri sarf malzemeleri bir müddet sonra kuruyup görev yapamaz hale geliyor, siz siz olun kışın bile 15 günde bir 5 dakika bile olsa çalıştırmayı ihmal etmeyin...
Coşkun abi çok doğru söylüyor kışın da klimayı aralıklarla çalıştırmak gerek. sizin sorununuz bundan kaynaklı olabilir. klima gaz seviyesini baktırmakta fayda var. polen filtrenizi de kendiniz kontrol edebilirsiniz forum içinde nasıl söküleceğini anlatan bir konu var ordan detaylı bilgi alabilirsiniz (ben öyle öğrenmiştim)
tsekurler arkadaslar ılgınıze klımacıya gıttım gaz eksıkdeıd gaz bastı bırazdaha ıyı sogutması ama tamdegıl polen fıltresını nasıl kokecegımı tam olrak anlamadım aracın ıcınden mı sokuluyor polen fıltresı
torpido kapağını sökün 2.3 cm kalınlığında yaklaşık 20cm uzunluğunda dik duran plastik bir çıta var .onu yukarıdan tırnağını kurtararak sökün. birbirine geçmeli 2 parça halinde olan poeln filtresini çekin kart gibi yuvaya geçiktir .yenileri takın .