Arkadaşlar iyi günler size bir soru sormam gerekiyor 2004 model accent dizel arabamızın arka tekerlerin ordan arabayı çalıştırınca zızzzz diye bir ses geliyor daha öncede vardı ama bu arlar fazlalaştı araba rölantideyken camı açınca duyulması mümkün ve fazla geliyor diğer accentlerdede var mı acaba ve neyin nesidir bilemiyorum lütfen yardımcı olun arkadaşlar forumdada rastlamadım böyle bir ses konusuna anlayamadım ne sesidir diye marşa basınca çalıştırınca başlıyor arkadaşlar tekrar iyi günler teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.
öyle bir ses değilki her iki arka tekerin ordan arabayı çalıştırınca hava sızıntısı gibi zızzzlama sesi var . mevcut kardeş seninde dizel admire bir bakarsan benim için seninkindede var mı o ses çalışştırınca kafamı bozdu ya ses daha öncede vardı ama bu kadar fazla değildi
mevcut arkadaşım çok teşekkürler dinlediğin için bir de akşam başıma gelen olayı anlatayım sana şehir içi dolaşırken 30-40 km süratle 5-6 km dolaştıktan sonra araba iyice ısındı sonrada düz yolda 2. viteste 2000 devirden sonra son gaz yaptım 3000 devire gelmeden araba birden stop eder gibi oldu sonra ayağımı gazdan çekince stop etti durdum marşa basmak için kontağı çevirdim kızdırma lambasının sönmesini bekliyeyim dedimama kızdırırken normalde dıııt diye bir ses çıkaranaraba o anda sanki içine su kaçmış gibi düüüütttttt diye kızdırdı sonra marşa bastım o kızdırma sesi gibi ses devam etti yani kızdırma marşa bastıktan sonra takılı kalmış gibi bir his uyandırdı bende ama kontak açıkken kızdırma bittiği zaman ses kesiliyo arabayı çalıştırınca ses yine devam ediyo anlayamadım valla bugün dedeme söledim dinlettim yok ben öle bir ses duymuyorum boşver dedi . Mevcut arkadaşım yani dün akşam ses dahada değişti. Düzenleyen : accent2004
kızdırma ile alakası olabilir mi yani kızdırırken çıkardığı sesin aynısını çıkartıyor. bide bugün motor kaputunu kaldırıp çalıştırdım motor kısmından gelmiyor ses arka taraftan geliyor bir de arka tarafta elektronik ne var ki yani her şey mekanik. Düzenleyen : accent2004
marşı yarım çevirdiğinde duyduğun ses kızdırma bujisinden değil. yakıt pompasının sesi. muhtemelen motora pislik geldi. eurodiesel kullanmanı,yakıt ışığı göstergesi yanmadan yakıt almanıve iyibir istasyondanyakıt almanı tavsiye ederim. bir de filtrelerinin değişim zamanı gelmiş olabilir. Düzenleyen : mevcut
Mevcut arkadasim o ses mazot pompasındansa yandik cunku gecen sene geziye gittik geldik 1500 2000 km falan yaptık mazot pompasından mazot sızdırıyordu hemen tamire gitti oldu bir sorun yoktu benim anlamadıgım olay ise neden o sesi arka taraftan duyuyorum bir de kızdırma sonene kadar cıkıyor ya ses o zaman iste direk aklıma kızdirma falan gelmisti ama öyle degilmis tesekkur ederim arkadaslar size cunku bir nebze içim rahatladı o sesin kaynagı konusunda saolun.Şu an biz yazliktayiz ondan daha tamire goturemedik ama en kisa zamanda goturdugumde sizide bu konuda ne oldugunu anlatirim simdilik iyi gunler.
arkadaşlar ses daha da arttıkontağı açtıktan sonra başlıyor marşa basınca hiç susmuyor arabanın içinden bile duyuluyor ama en kısa zamanda tamire gidecek.
merhaba arkadaşım.aynı sorun bende de vardı.arka kolduğu oturulan kısmı sök.onun altında elektrikli yakıt pompası var.onu sökmen gerekiyor.onu çıkardıktan sonra ağzında küçük bir filtre var.onu temizlemen gerekir.temizleyince sorun kalmayacaktır.geçmiş olsun.
Arkadaşım sağolasın ama dün açmış olsaydım bu forumu yazdıklarını görebilecektim ama biraz önce yazlıktan dönerken 5-6 kere 1 er 2 şer km aralıklarla stop etti anlayacağınız sonrada yolda kaldık bereket arkadan diğer arabamız geliyordu onunla yola devam ettik arabayıda müsait bir yerde bırakıp yarın çektireceğiz. Crdi arkadaşım ve diğer bana yardımcı olan arkadaşlarıma çok teşekkürler yakşamlar diliyorum.
Evet arkadaşlar herkese merhaba akşam üstü arabayı tamire götürdüm ve crdi arkadaşımızında dediği gibi arka koltuğun altındaki mazot pompasındanmış arabanın sorunu ve pompa zorlandığı için o kadar ses çıkartıyormuş bereket pompayı yakmamışız pompanın ucunda depodan aldığı mazotun içindeki pisliklerin geçmemesi için filtresi var ve o filtre hiç gözükmüyor gibi bişeydi o kadar pislik toplanmışki sanki filtrenin ucuna gazete koymuşsun ve kapanmış gibiydi gri bir tabaka olmuştu ve araba 76300 km de bu zamana kadar hiç sökülüpte temizlenmemiş çünkü koltuğu kaldırdıktan sonrapompanın üstündeki kapağın kenarlarındaki siyah yapıştırıcı biz açınca belli oldu kapatıncada yanlarda iz kaldı yanişimdiye kadar temizlenmiş olsa o iz olmuş olacaktı neyse araba şu an düzeldi ses yok sadece pompanın kendi çok incebir ses anca o seste arka koltuğa kafanızı koyunca gelir ama size tavsiyem bence her yağ değişiminde o pompanın ucundaki filtreyi temizletmeniz çünkü sorun çıkabiliyor.Bizi yolda bıraktı pislikten mazotu çekemiyordu makina ama şükürler olsun ki şimdi çok güzel çekiyor bence arabanın yakıtı bile azalacak.Çekişi daha güzel geldi bana eskisine göre ama adamlar araba yapmışlar yani ne kadar o mazotu çekmesede kendini bozmadı ve 2 km de bir stop etti ama olsun böyle olmasına karşı ben yine hyundai ye puan verdim.Herkese yardımları için teşekkürler havada karada her zaman hyundai accent yola devam.
bu koltuk altındakimazot pompası bu da filtreye yapışıp kalan pisliklerin bir kısmı Düzenleyen : accent2004
teshıs koyan yardım eden herkese tesekkurler helal olsun tam benım gıbısınız srfsızm.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley16.gif
Forum'a resim eklemeniz güzel olmuş. Lakin resimdeki uzva sansür koysaydınız daha olurdu ) Yine arkadaşlar araçlarla ilgili sorunlarını resimleyerek anlatırsa daha eğitici olmuş olur. Evet biraz uğraştırıyor (Önce resim çekmek için yüksek megapikselli bir fotoğraf makinesi. Sonra resimleri bilgisayara aktar. Yok bir siteye upload et. Sonra foruma linkver) Ama sonuçta güzel bir çalışma ortaya çıkıyor
benimde başıma geldi. ses gelmeye başladı. hatta forumda bununla ilgili yazmıştım. açtık temizledik. pompanın önü feci tıkanmış. nerdeyse kapanacakmış. temizlediler. ses kesildi. ama şimdi uzun yola çıkınca ses tekrar geliyor. ses varken söktük. baktık bir şey yok. uzun süre çalışınca da mı bozuluyor anlamadım.
öncelikle çok geçmiş olsun, bu tarz güzel bir paylaşım için teşekkür ederim. benim gibi bu aracın acemisi olan yeni kullanıcıları da bilgilendirmiş oluyorsunuz. fikir ve görüşlerini esirgemeyen diğer arkadaşlara da çok teşekkürler.