Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2004 Admire Klima Açıkken 2 Fan'da Hiç Durmaksızın Sürekli Çalışır Mı?ayrıca 1 Soru Daha Resimli

'Isıtma & Soğutma & Klima Sistemleri Sorunları Ve Ç' forumunda mduzgun60 tarafından 7 Temmuz 2019 tarihinde açılan konu

1. mduzgun60

mduzgun60 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Ad Soyad:
    Mahmut Düzgün
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Merhaba arkadaşlar.2004 1,3 admire klima açtığımda 2 fan'da sürekli çalışıyor.bu normal mi?10 dakikadan fazla bekledim hiç durmadı .klima kapalıyken diğer fan devreye biraz geç giriyor gibi geldi bana.Bunlar normal mi?
    Bir sorum da resimlerini ekledigim küçük hortumlar da yağ bulaşığı var .bu ne kablosu ya da borusu?yağ içinde bir patlak mi var? Fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim.simdiden teşekkürler.

2. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,284
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Fanlar ile ilgili durum normal. Çalışma prensibi öyle.

Kabloya yağ veya benzeri madde dışarıdan akmış ya da sıçramış. Güzelce silip temizleyin. Dorun olmaz

3. mduzgun60

mduzgun60 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Ad Soyad:
    Mahmut Düzgün
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Teşekkür ederim.gecen uzun yolda hararet sona kadar gelmişti.sonra ortaya kadar iniyordu.duz yolda bile.ben de forumdan gördüğüm kadarıyla şase kablosu attım.Ama deneme fırsatım olmadı.Uzun yola çıkacağım 2 gün sonra o yüzden aklıma takılmıştı.belki başka sorun vardır diye.

ai_torcuk bunu beğendi.
  4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    fanların durumu normal, ama bir hyundai için hararetin sona doğru gelmesi eğer şase kablosuyla alakalı değilse kesinlikle büyük bir arızanın işareti. yol çıkmadan mutlaka kontrol ettirin.

gösterdiğiniz hortum değil kablo. çok ayrıntılı belli olmuyor ama elektronik ateşleme ile alakalı bir kablo. ama kablonun üzerindeki bant orjnal değil gibi. daha önce orada bir müdahale olmuş. lpg sistemine ait bir kablo olabilir. üzerine gelen kablo motora yağ eklenirken bulaşmış olabilir.

5. mduzgun60

mduzgun60 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Ad Soyad:
    Mahmut Düzgün
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Teşekkür ederim aciklamalariniz için. Yola çıkmadan önce deneyeceğim bir uzun yol olmaması sıkıntı.o sebepten hafta içi gündüz yolculuk yapacağım .ustanin yanında hararet artmadığı için herkesin diyebileceği hararet müşrü, termostat veya radyatör tıkalı olabilir dedi.benim şase bağlantısı yapmamı pek anlamadi .aracı alalı 5 ay olmadı.lpg dönüşümünü Nisan ayında kendim yaptırdım.

6. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    motorun şase bağlantısının sorun çıkarabileceğini birçok usta bilmez, ustaların çoğu kara düzen mantık usta der ki: radyatör tıkalıdır termostat açmamıştır hararet yaptıysa conta yakmıştır fan bozuktur rektifiye lazım 10000 lira vs. takılmayın fazla, problemlerin bazılarını malesef kendiniz keşfetmeniz gerekiyor.

Radyatör fanı hiç çalışmasa bile etkisi çok aşırı fazla değildir eğer bir otomobil en az 30-40km yada daha yüksek bir hızla yol alıyorsa önünde ısı yayan başka bir araç yoksa yani yolda önü boş ise radyatör fanı hiç çalışmasa bile soğutma suyunu soğutacak rüzgarı elde eder. Fan sadece şehir içi tıkanık yerlerde lazım olur.

Klima radyatörü soğutma suyu radyatörüne yakındır çoğu araçta bu iki radyatör birbirine yapışık yada alt alta olur önden temiz rüzgar alması ve soğuması için, klimayı açarsanız klima radyatörü ısınır kabin klima peteği soğur, haliyle dış klima radyatörünü hızlıca soğutmak için ezbere olarak ilk önce klima radyatör fanı çalışır ve hiç durmaz bunda problem yok. Ancak bazı modellerde klima gazı gereğinden fazla doldurulduğu zaman kabin gereğinden fazla soğuyacağı gibi dış klima radyatörü olması gerekenden fazla ısınır. Klima gazı bastırılırken buna dikkat edilmesi gerekiyor. Mesela getz lerde klima ve soğutma suyu için tek bir fan olur klima açıldığı zaman bu klima/radyatör fanı hep çalışır ama iki kademesi vardır hızlı ve yavaş çalışır, hızlı kademe bir süre çalışıp yavaş kademeye geçer kompresör de aralıklar ile çalışır durur çalışır durur, eğer radyatör fanı klima açıkken düşük kademeye hiç bir zaman geçmiyorsa klima gazının gereğinden fazla doldurulmuş olma ihtimali vardır. Admire ve milenyum modellerinde iki tane radyatör fanı oluyor birisi klima diğeri radyatöre yardımcı olmak amacıyla. Bildiğim kadarıyla bu fanlar tek kademeli. İşte burası biraz karışık:)

Şase bağlatısı ise motordaki bazı müşürlerin aldığı eksi kutup elektriğini sağlıyor, eğer motor bloğuna bağlı alüminyum bloktan eksi elektrik alan hararet miktarını ölçen sensör yada müşür eksi kutuptan elektrik alamaz ise hararet ibresi arıza belirtisi verip harareti yüksek gösteriyor yada direnç yapıyor gösterge yukarı fırlıyor halbuki motor suyu sıcaklığı o esnada normal olabiliyor.

Şase bağlantı kablosunu test etmek için uzun yol yapmaya gerek yok 10-15 dakika motor iyice ısınana kadar sürüş yaparak rampa yukarı rampa aşağı yollarda aralarda kompresyon freni ve küçük vitesle dip gaz-gaz kes yaptırıp motor takozları üzerinde motor ileri geri esneyecek biçimde sürüş yaparsanız motorun sağa sola ileri geri sallanmasıyla şase kablosunun bu sallantılara rağmen işini düzgün yapıp yapamadığı anlaşılabilir. Şase bağlantı kablosu zayıfladığı zaman genelde motor ısındığında kaputun içerdeki metal elektrik pabuçları genleşip temassızlık yaratmaya başlıyor sonra motorun esnemesiyle şase kablosunu çekiştirip temassızlık yapıyor yağmurlu havalarda su ve rutubet teması ile aynı şekilde sıkıntı yaratıyor.

<<bülent>> ve mduzgun60 bunu beğendi.
  7. mduzgun60

mduzgun60 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Ad Soyad:
    Mahmut Düzgün
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Teşekkür ederim.Deneyeceğim.İyiki forumda tecrübeli insanlar var çünkü ustalardan umudumu kestim.Daha önceki r19 arabamın silindir kapağı contası sorununu bile 1,5 yıl sonra çözebilmeşlerdi.İyi usta bulmak çok zor.Ayrıca sağolsun ustalar bir yer yaparken kesinlikle başka birşeylere zarar veriyorlar.

8. mduzgun60

mduzgun60 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Ad Soyad:
    Mahmut Düzgün
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Bugün İzmir'den tokat' a olan yolculuğum sonucunda hararet göstergesinde en ufak bir sorun çıkmadı .şase kablosu ise ise yaradı. teşekkürler arkadaşlar

ai_torcuk ve Burak&Buse bunu beğendi.
  9. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Konuyla ilgili ama farklı bir araç için danışmak istiyorum, Astra'da fan sürekli devreye girerdi, hatta çok hızlı ve sesli bir sekilde, bana pek mantıklı gelmezdi ama neden böyle bir şeye ihtiyaç duyulmuş olabilir?

mduzgun60 bunu beğendi.
  10. mduzgun60

mduzgun60 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Ad Soyad:
    Mahmut Düzgün
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    https://www.hyundaiclubtr.com/konu/hararet-yuekseliyor.11775/ bu sayfayı okuyabilirsin.gerekli açıklama yapılmış.1.sayfada açıklaması mevcut

sipartacus bunu beğendi.
  11. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Yok arac Accent değil, hararet yukselmiyordu sadece fan devreye giriyordu, bana pek mantıklı gelmiyordu

12. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,284
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Termostat açma sıcaklığı ile fan açma sıcaklığı çok yakın olabilir.
    Hyundailerde genellikle bu fark +5 derecedir.

sipartacus bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş