Öncelikle herkese selamlar.3 hafta önce 2004 model Accent Admire 1.6 Otomatik Vites araç satın aldım.Uzun yolda yakışı (İzmit-İstanbul) 90-105 km hız ile benzin 240-250 krş lpg 185-195 krş arasında sizce bu değerler normalmi? Önceki arabam 2000 model 1,6 VVT-I Toyota Corolla idi ona göre fazla gibi geldi.Tecrübeli abilerimizin kardeşlerimizin yorumlarını bekliyorum.
bu deger otom.vıtes ıcın normal olabılır klıma acıksa bırde benzın zamlarınıda dusunursek normal gıbı Düzenleyen : Hamza YÜCEL
Kocaeli FertanOtodan randevu aldım.Arabanın testini yapacaklar. İlk önce tepoyu doldurup usta 100 km yol yapacakmış sonra tekrar tepoyu doldurup kontrol edecekmiş. Bakalım ne çıkacak...
Neredeyse 12L yapar, bence oldukça fazla bir rakam...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
coşkun abi haklı araç baya fazla yakıyor lpg li olmasına rağmen ilginç bir durum :S:S:S Düzenleyen : serseri_32_1907
Araçda mutkaka bir problem mevcuttur bu kadar fazla olması anlamsız benimde otomatik ortalama 10-10.5 lt.yakıyorum sizin araç bide 1.6 benimki 1.4 sizinkinin benim araca göre ortalama 0.3 - 0.5 daha az yakması lazım.Ben 90-110 km hızlarında giderken yol bilgisayarını sıfırlıyorum 6-6.5 lt. gösteriyor. Düzenleyen : getz2007
Dün aracıma Kocaeli Fertan Oto da bakıldı. Bujiler değişti. Enjektörleri temizlediler. İzmitden İstanbula giderken bilerek Overdriver kapalı pozisyonda 6000 devirde 160 - 170 km hiz ile gittim.Geri dönerken tepoyu fulledim ve90 km sabit hızla geldim. Toplam yol aldığım mesafe 107 km toplam harcanan benzin 5.5 lt. Bu değer pompa değeri. Yol bilgisayarı 5.3 lt gösteriyordu. Sanırım arabadaki problem çözüldü.
Benim aracımda otomatik vites 90-100 km hızında sabit gittiğin zaman ortalama 6-7 lt. arası yakıyor.Şehir içinde ise 9-10 lt. yakıyorum.
Dün yapmış oldukları işlemden sonra bu değerlere ulaştım. Önceki arabam Corolla 1.6 VVT-I idi ona göre fazla yakıyor diye arabadan soğumuştum. Dün gece içim tekrar ısındı. Bana göre benzinli ve otomatik bir araç için gayet güzel bir değer.
Konuyu tekrar tazelemek gibi olacak ama oncelikle yakit sarfiyat degerleriniz normale donmus gozukuyor. Benim asil yazmak istedigim ise "overdrive off" modunda yaptiginiz hiz ve cevirdiginiz devir cok sakincali. Ucuncu viteste bu hizlara ciktiginizin farkinda misiniz? Muhtemelen sanziman kendini korumak adina dorduncu vitese geciyor olabilir ama bence cok sakincali bir durum...