Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2004-6 otomatik elentra geri kaçırıyor, yardım

'Elantra Forum - Club (XD,XD2; 2000–2006)' forumunda turan54 tarafından 19 Mart 2012 tarihinde açılan konu

1. turan54

turan54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    arkadaşlar, bende manuel elentra var, artık otomatik araç almak istiyorum...

Hafta sonu 2 tane otomatik 2004 ve 2005 model denedim ikisindede bayırın ortasında durdum ayağımı frenden çektim, sonra gaza basmadım araç geriye akmaya başladı.

bu konuda bilgisi olan otomatik elentra sı olan arkadaşlardan yardım istiyorum.

ayrıca 2005 model 54 binde lpg li, kazasız fiyatı 21 750 istiyo,
    diğer araç 2004 model 82 binde kazasız lpg li ama 4 ayrı yerde çizik aşınma var lokal boya istiyo fiyat 20 250 dedi.

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ben öğleyin 2012 honda accort kullandım, ayağımı frenden daha tam çekmeden geri kaçtı gitti, araç 16.000 km'de.

3. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    ben elantramı alalı yaklaşık 1 ay oldu, bursa şentürkler servisine sordum fabrikasyon %7 kaçırma yapabilir dedi. benim denemelerim %7 den daha fazla kaçırdığını gösteriyor ama kullanırken sıkıntı yaşamadım. Çok çok dik yokuşlarda el freni ile kullanıyorum ama manuel de olsa yine el freni kullanacağım yokuşlar. Benim evin önü biraz yokuş ve kaydırmıyor hatta otomobilinizi tanıtın kısmında fotosu var. ordan da görebilirsiniz yokuşu.

4. turan54

turan54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    hadi ya aracı satmak isteyen adamlarda bana söylemesi %7 geri kaçırıyor falan dediler, bende emin olamadım. ısrarla arka arkaya denedim 2 araçta geri kaçırıyor.

ayrıca 2004-2007 otomatik lpg li kazasız maks 80 bin km de elentralar kaça gider acaba, çünkü 20 binden aşağı yok galiba

5. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Eğer şehir içinde nadir karşılaştığınız dik yokuşlar ise normaldir. Çünkü bu kaydırma/kaydırmama şanzımandan kaynaklanıyor. Hill holder yok. hill holder zaten yarı otomatiklerde oluyor. Benim 2004 1,3 admire otm. de çok dik yokuşlarda hafif geri gider gibi oluyor ama frenden gaza geçene kadar bir sorun yaşamıyorum. ama sıkışık trafikte öyle olması durumunda el freni ile kalkıyorum ki 3yıldır 1kere başıma geldi. makul düzeylerdeki yokuşlarda araç yol bile alıyor.

6. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    İlanları takip etmek lazım ama temiz elantra bulmak pek ucuz değil. ben 17000 e aldım benzinli halini 128000 km de. expertizde pek bişey çıkmadı ama sahibi benim kadar itinalı kullanmamış.

7. turan54

turan54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    teşekkürler arkadaşlar, yorumlarınız benim için değerli,

ayrıca bendeki manuel elentra ile geçen haftasonu sakarya-armutlu-bursa git gel yaptım yaklaşık km de:)) klima açık maks 80 ile 130 km/h saat yaptığımda oldu, 520 km yol yaptım 110 tl lpg ile gittim yaklaşık km de 212 kuruş yakmışım. yol bilgisayarı da ortalama (6,3 lt/km gösteriyordu)

merak ettiğim otomatik elentra ile aynı performansı yakalayan arkadaş var mı?

8. turan54

turan54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    birde almak istediğim otomatik elentra yalova-armutlu da, sizlerin önereceği servis var mı? çünkü araç 54 binde ve hasarsız, emin olmak istiyorum.

Servise expertiz yaptırmak istesem ne kadar istiyorlar ayrıca sevisle pazarlık yaparsam expertiz sonrası aracın triger setini ve diğer kayışarı da değiştirmek istiyorum..

sizce expertiz ve triger arı diğer kayışlar, bujiler gerekli ise yağ-filtre-polen değişimi ne kadar?

yakın zamanda yaptıran arkadaşlardan yardım istiyoruz.

9. gunrey

gunrey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Ergun
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Bende 2004 Otomatik elantra var, ben rampada bir kaç defa denedim, D de iken kaçırıyor ama 2 de milim kaydırmıyor.

10. turan54

turan54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar, o zaman birde aracı 2 de deneyip göreceğim.

ayrıca otomatik elentra alırken başka nelere dikkat etmem lazım tavsilerinizi bekliyorum.

birde otomatik elentra şehir içi-dışı lpg tüketimi nasıl, yol bilgisayarı ne gösteriyo?

saygılar.

11. gunrey

gunrey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Ergun
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Hangi vitesde denemelisin bilmiyorum yani otomatik şanzuman hakkında bilgim az, nerde kaçırmalı yada kaçırmamalımı bilmiyorum, benimki 2 de kesinlikle kaçırmıyor, çok dik rampada bile,bana güvenip yanılmanı istemem, sitede bilenler var, benim elantra 2011 9. ayda Otomatik şanzuman tamamen ve iki sene garantili olarak yenilenmiş, alırken en büyük tercih sebebimde bu oldu. Ayrıcayakıtta tam bir ortalama hesaplayamadım ama kışın sert zamanı(Kayseride ve LPG de) 13,5 Lt ye kadar çıktı, şehiriçi ve kısa mesafe kullanımda. Zannedersem en yüksek değeri bu, şehirlerarasında Lpg 8 Lt civarı yakacağını tahmin ediyorum.

12. ersin özbükey

ersin özbükey Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    araçta tork konvertorü olan tip tam otomatik şanzıman varsa geri kaçırma yapmaz, örnek olarak mercedes otomatik şanzımanı verebiliriz, tork konvertörü olmayan sistem ise azda olsa hepsi kaçırır

13. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Turan bey iyi denk geldik, ben de yakın zamanda sorularınızı tecrübe etme şansı buldum.
    Aracımı bursadan aldım, istanbula gelirken 70-100 km arası geldim, yol bilgisayarı 6.2 ye kadar indi. Yağ değişimi yapılmamış haliydi ve yağ bakımı gerekiyordu.

Yetkili servis expertiz için 101 nokta bakımına 118 tl dedi. tanıdık vasıtası ile 101 norta olmasa da temel noktalar ve aklıma takılan yerlerine bakıldı (1-1,5 saat sürdü) 50 tl verdim. rapor da verdiler yazılı olarak (reno < Fransız markalarını boykot ediyoruz > servisi vermemişti arkadaşa sadece ekrandan bakıp konuştu ekranı bile göstermedi 145 tl de para aldılar)

Yağ bakımına usta tanıdık 85 tl verdim, yağ+yağ filtresi+hava filtresi+işçilik lpgli olduğundan bu seferlik yakıt filtresini değiştirmedim.

Otomatiğin geri kaçırma olayını özellikle denedim, D de ne kadar kaçırıyorsa 2 ve L de aynı oranda kaçırıyor benim aracım. Arkadaşımda 307 otomatik var, ilk aldığımızda kaçırmıyordu(1 yıl önce) ama şimdi yavaş yavaş kaçırmaya başladı diyor, belki balatası filan eskiyordur. çok bilgim yok o konuda.

14. turan54

turan54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Köksal bey evet ya güzel tevafuk oldu, sizin ilk deneyimlerinizi de merak ediyorum.

baktığım araç 2005 elentra model otomatik 53 binde kazasız, sadece sol arka çamurluk üstü doğrultulmuş ve boya var, ve benim şimdiki 2006 manuel elntramdan daha temiz kullanılmış:))

bend bursa şentürkler hyundai aradım banada telde 118 tl dedi ve 60 bin bakımı için de triger-yağ-filtre-buji değişimi 800 tl istedi

siz expertizi nerde yaptırdınız ve memnun kaldınız mı?

15. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    bu konuya yazayım,

evet ben bursa şentürklerde yaptırmıştım. memnun kaldım zaten bekleme salonunda görüyordum aracı bayaa uzun incelediler. benimkinde de sağ arka çamurluğun yarısı işlem görmüş çıktı o kadar. bi sıkıntı çıkmadı şu ana kadar da çok şükür. yağını suyunu vs yaptırıyorum şimdilerde.

otomatik şanzıman yağ filtresini 13 tl ye aldım servisten. yağ olarak da opet dx III kullandım.

ne renk araç?
    Düzenleyen : Köksal

16. turan54

turan54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    rengi gümüş gri güzel ve kir belli etmiyor:))

acaba sizin şentürk serviste tanıdık falan varmı? ( bana expetiz 118 tl triger-yağ-filtre-buji değişimi 800 tl dedi)

sakarya ise expertiz 70 tl ve bakımlar 500 tl demişti

17. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Benim bacanak çalıştığı şirketin araçlarını oraya bakıma götürüyor, o tanıyor servisi. Benim tanıdığım yok malesef.
    Gri rengi sevemedim bi türlü marka model farketmiyor.
    Düzenleyen : Köksal

18. turan54

turan54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    anladım size baya yardımcı olmuşlar, acaba sizin bacanak bir arkadaş expertize gelecek yardımcı olun dese çok makbule geçer...

bugün satıcı ile fiyat üzerinde anlaşmak üzereyim, cuma günü de expertize gitmek istiyorum.

ayrıca arkadaşlar merak ediyorum!!!

araç alırke önce vergi dairesinden borcu yoktur,
    sonra noterden satış,
    sonra trafik şubeden gecici ruhsat,

şekkinde mi satış yaptınız?

yine ayrıca aracı aldınız, yolda izde birşey olsa aracın trafik sigortası ve de kaskosu da oş-lmayacak acaba siz bu aşamada nasıl bir yol izlediniz??

19. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    vergi dairesine gerek yok borcu çıkarsa satış olmuyor zaten. plaka değişecek ise orda belirtiyorsunuz noter geçici ruhsatı veriyor size trafik şubeye gitmiyorsunuz geçici ruhsat için. plaka değişecek ise 163.50 tl tutuyor noter, plaka basımı da 21 tl, ek1 de 10-20 tl arası.

satıcının sigorta poliçesinin hükmü var mı tam bilmiyorum ama önlem olarak fotokopisini alın yanınıza. ben alıp gelirken muayenesi yoktu aracın, bi de radardan geçtim tabi ki yavaşça :)

20. turan54

turan54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    merhaba Köksal Bey;)

kısmetse bu cuma aracı bende şentürklere expertiz yaptırıyorum.
    merak ettiğim aracı bilgisayara bağlayıp, komputest dedikleri şeyi yapıyorlar mı?

Bu Sayfayı Paylaş