Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2004 1.3 MPI (benzin -LPG)Genel bakım yardım lazım.

'Accent Admire Forum - Club LC' forumunda rewk tarafından 26 Ağustos 2015 tarihinde açılan konu

1. rewk

rewk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    YUSUF
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Arkadaşlar hayırlı akşamlar.Aracımı alalı 4 yılı bitirdim.1 hafta önce hiçbir ustaya göstermeden muayeneye girdim ve şükür ikisinden de geçtim.Fakat şöyle bir sıkıntım var.Aracı ilk aldığımda kayışlar olsun ,akü olsun diğer hayati parçalar olsun değiştirtdim. Önümüzdeki hafta aracın yağ değişimi ve yıllık bakım için ustama gideceğim.Triger kayışı ve V kayışı gibi parçaların 50-60 bin gittiğini sanıyordum ve daha 4 yılda 40 bin olmadı bile bu yüzden değiştirmeyi düşünmüyorum ama öğrendim ki km dolmasa bile bu parçaların ömrü dolmuş.Ben 4 yıldır bu parçaları değiştirmedim 6 ayda bir ustaya götürüyorum o da yağ -su anti friz bakıyor yani 4 yıldır önemli parça değişimi yapmadım.
    Şimdi sizlerden ricam şudur.Ben bu parçaları internetten almak istiyorum 2-3 tane site buldum triger setinde GBM ve Gates markaları var hangisini almalıyım?
    Daha gene soruyum izninizle.Ben anlattığım durum göz önüne alınarak neleri KESİNLİKE değiştirmeliyim ?Bunların yanına neleri de değiştirsem iyi olur?Çok fazla bütçe ayıramıyorum malzemelere 200 civarı gibi bir para düşünüyorum.Tabii bu sadeec plan ,tutar mı bilemem.
    Hangi parçayı hangi marka almalıyım?Çok ciddi şekilde yardıma ihtiyacım var.
    Bu arada km'de yazın 23 -24 kuruş gaz yakıyor gaz bakımı yaptırmama gerek var mı Yoksa olanı da mı bozarlar?( Bazı ustalar az yakana bakım yaptırma diye böyle demişti :) )
    Şunu da belirtiyim.Bulunduğum ilde sanayideki parçacılardan almak istemiyorum ,internette daha ucuz olduğunu düşünüyorum ayrıca taksit imkanı olması da önemli bir etken?Forumda site veya link paylaşımı oluyor mu açıkcası kuralları okumadım oluyorsa bu şekilde yardımcı olursanız çok sevinirim.Olmuyorsa da parça -marka şeklinde yazarsanız da olur.Ben şu parçaları seçtim araştırmalarımda,yorumlarınınz ne olur ,gerekli mi boşa masraf mı ,bunlara be eklemeli?
    Gates triger kayış seti - V kayışı marka kore diyor - Direksiyon kayışı marka kore diyor - Benzin filtresi marka parts-mall - Hava ,yağ ,polen filtresi marka bilmiyorum - Buji seti marka denso ya da champion

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Gunaydin, bence durumunuz musaitse degistirin trigeri. Bunlara ilave fren hidroliginide ate dot4 ile komple bosaltip degistirin. Lpg icinde filtre degisimi yaptirirsiniz, ayarlari elletmezsiniz.

3. rewk

rewk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    YUSUF
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Teşekkür ederim.Fren hidroliğini alacağım fakat o parça biraz pahalı dot 4 olan başka marka alsam olur mu?bir de tam dolum için ne kadar fren hidrolik yağı lazım 1 litre mi 500 ml yeterli mi?
    Buna ilaveten benim yazdığıklarım için ne diyorsunuz (Gates triger kayış seti - V kayışı marka kore diyor - Direksiyon kayışı marka kore diyor - Benzin filtresi marka parts-mall - Hava ,yağ ,polen filtresi marka bilmiyorum - Buji seti marka denso ya da champion?)O parçalar için marka tavsiyeniz var mı?
    Bir de yağ olarak magnatec 10 -40 alacağım uygun olur mu?

Son düzenleme: 26 Ağustos 2015
  4. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  5. teknodyum

teknodyum Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    teknodyum
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    merhaba bilindik kaliteli filtre markaları böyle bir soruna yol açar mı? mann,fil shampiyon gibi....

6. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Serviste satilan ve turkiye de ozel urettirilen filtreler harici almayin. Ucuz zaten serviste, disardaki usta yan sanayi filtreye 15-20 yaziyor, serviste 13 lira gibi bisey olmasi lazim orjinalin.

7. Sadettin

Sadettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,300
    Ad Soyad:
    Sadettin E.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Fiat
    2004 elantra 9 tl idi galiba en son aldığımda. (Servisteki orjinal filtre)

8. teknodyum

teknodyum Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    teknodyum
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    bilgiler için teşekkür ederim ...

9. gokhanreis

gokhanreis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Gökhan Büyüktarakçı
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Merhabalar.Bende aranıza yeni katıldım ve yeni 2004 Admire aldım ve yağ bakımı yaptıracağım ilk defa hyundai biniyorum.İnternette satılan orj Hyundai kutulu filtreler var onlardan almalı mıyım?Motor yağı da ne kullanmalıyım teşekkürler?

10. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Filtreleri internetten almak yerine servisten alabilirsiniz hem daha garantili olur hem de çok pahalı değil sadece poleni internetten alın servisler biraz pahalı satıyor yağ markası olarak da castrol-magnatec ve mobili öneririm. Mobil fiyat olarak biraz daha uygun ben bayağı kmdir de kullanıyorum gayet memnunum.

11. gokhanreis

gokhanreis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Gökhan Büyüktarakçı
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    yetkili servisten sadece filtre alabiliyormuyuz ki?

Bu Sayfayı Paylaş