arkadaşlar arabada ilk çalışmada tekleme ve grimsi duman atma var.ve yaklaşık 400 500 km bir 1 litre civarı su eksiltiyor.3 5 saniye içinde tekleme gidiyor çalıştıktan sonra.nedeni ne olabilir? biraz araştırdım conta filan dediler ama çekişte filan bi sorun yok.herşey normal.sadece su eksiltiyor ve ilk çalışma anında duman atma olayı bide tekleme yapıyor
Çekişte Zaten Sorun Olmuyor Genelde. Contadansa Değişir Pekde Bişey Tutmaz. Eger Kapakta Sorun Varsada Yine Aşırı Bir Masraf Açmaz. TCİ ların Orjinal Kapakları 500 Lira Falan. 8Valf De Üstünde. CRDİ Olsaydı 16 V 1000 Liradan Aşagı Kapak Yok.
Öncelikle geçmiş olsun,aracınız hararet yaptı mı?Motorun contası gitmiş bundan dolayıda motorun soğutma suyunu kaçırıp damla damla silindire veya silindirlere biriktiriyor,sabaha kadar biriken bu sudan dolayı ilk marşa bastığınızda pistonlar sıkışıyor ve iyi bir yanma gerçekleşemiyor ve egzosdan gri su buharı karışımı bir gaz çıkışı oluyor,pistonlar suyu egzosdan attıktan sonra motor normal çalışmasına devam ediyor araçda bu yüzden su eksiltiyor. Böyle kullanmaya devam ederseniz su kaçırma artacak ve marşa bastığınızda motor 1-2 marşta kitlenecek çalışmayacak 3.de çalışacak!Buda motora çok ciddi arızalar verecektir.Derhal tamir ettirmeniz gerekiyor.
arkadaşlar baya geçti vakit.yurt dışına çıkmam gerekiyordu hemen yazamadım.kapağı söktük.contanın ufak bir yerinde yanma var gibiydi. 1inci pistonun kafasına su alıyordu.değiştik contayı flian.herşey normal.su eksiltmeyoktu.ama 1 ay sonra kadar yine eksiltme yapmış.usta eğer yine eksiltirse 1inci piston gömleği değişecek demişti.ben şimdi turkiyede değilim.kardeşim ilgileniyor arabayla.gömlek filan hakkında bilgisi olan varmı?