Meraba arkadaşlar, uzun zamandan beri araştırmalarım sonucu ve forumu da takip ederek tam 1.3 admiralarda lpg nin problemli olduğundan (sabahları marj ve rölanti) taktırmamaya karar vermiştim, ancak tarsus 'da genç ve lpg montajı yapan arkadaşla görüştüm bana baya tatmin edici cevaplar verdi, yani sanayii azıyla "abi 50 tane arabaya taktık bişey olmaz getir takalım" vs.vs.bu tip yorum yapanları hemen eledim. Lpg yi takan ustaya dedim eğer olmassa bi problem olursa bunu sana söktürürüm dedim, tamam kardeşim dedi içini sinmeyen bişey olursa alırım, forumlarda araştırdığım kadarıyla admira 1.3 lerde hep sorunlu olduğundan kararsız kalmıştım bi kaç daha düşündükten (marka ve montajcı) sonra brc ve zavoli arasında kaldım, brc nin fiyat biraz tuzlu geldi, zavolinin türkiye tistribütörü olan izmir'de ki polaris lpg ile görüştüm araştırdığım kadarıyla da ürünlerinin arkasında duran bir firma. vel hasıl taktırmaya karar verdim, cumartesi günü sabah 08:00 'den akşam 17:00 kadar montaj sürdü, dedim sağlam olsun tam olsun kafana göre takıl vakit problemim yok, bir günümü orada geçirdim, işçilikleri baya hoşuma gitti temiz iş yaptılar, neyse ilk lpg mi shell gas dan 20,00 TL lik aldım, otobana çıktık, nedendir bilmiyorum belki saçma olabilir ama bilenler bilir 1.3 7ün performansının biraz olduğunu, sanki biraz artmış gibi oldu, yada bana öyle geldi vel hasıl 110 Km oldu hala deneme aşamasındayım şimdilik iyi diyebilirim ama şimdilik ) admira 1.3 'ü olan arkadaşlar yardımcı olabileceğim bir konu varsa cevap verebilirim çünkü 6 aylık bir arge çalışmam var
merhaba hayırlı olsun arkadasım 1.3 admira larda lpg problemi mi var senden duydum biraz açarsan sevinirim
1.3 'lerde problem felan yok. Sadece İstanbul'da binlerce 1.3 admira/millenyum LPG 'li taksi var. Taksiciler bu konuda hepimizden hassas, çünkü ekmek tekneleri. Selamlar. Düzenleyen : MSC
hepsinde demeyelim ama mesela 20 araçtan 3'ünde falan bu problem oluyor, milenyum 1.3 lerde her hangi bir problem yok yalnız admira 1.3 lerde oluyor, milenyum ile admira'nın motoru aynı aksam aynı herşey aynı demekki ecunun yazılımında bir değişiklik var ki bazılarında montaj yada başka sebeplerden bazı problemler oluşabiliyor, bence lpg taktırırken kalibrasyon ayarını otomatik yapan lpg ecusu olan kitleri değil de daha ziyade montajcının manuel olarak ayar yapabileceği kitler seçilmeli, "brc, zavoli, fema vs" problem yaşayan kullanıcılar genellikle aynı kitlerden muzdarip oluyorlar, bu tabi ki kitin kötü olduğu anlamına gelmez, zaten genellikle kitlerin çalışma prensibi aynı anlatmama gerek yok bunun tek sebebi Atiker gibi ayarlarını kendisi yapan kalibreye müdahele etme şansınızın pek olmadığı kitlerde problem yaşanıyor. müdahele etmek neden önemli, aracınızın ecu su lpg yi zengin karışım olarak algıladığı için sabah ilk çalıştırmalarda yada ara marşlarda benzin ile çalıştığından dolayı benzini de zengin karışım olarak gönderiyor bunun sonucunda da çalıştırma 5-6 marşa kadar uzayabilir, müdahale edilebilen kitlerde aracın ecusu ve lpg nin ecusunu paralel değerlere getirerek zengin-fakir karışım sorunu ortadan kaldırılabiliyor, hala fabrikadan geldiği gibi ecuyu takıp "abi bu fabrikadan ayarlı geliyor " diyen şahıslarda var, onlara diyecek laf bulamıyorum zaten,
Benim bildiğim kadarıyla her türlü ilk marşa basışta benzinle çalışır ve LPG ile hiç bir bağlantısı yoktur, anlattılanlar bana biraz mantıksız geldi, şu olabilir, LPG'nin ihtiyaç duyduğu hava miktarı ile benzinin ihtiyaç duyduğu hava miktarı aynı değildir, eğer hava ayarınız LPG'ye göre yapıldıysa'ki muhtemelen öyledir, benzindeyken problem yaratır....