Merhabalar Siteye yeni üye oldum ve birşey sormak istiyorum aracım 2003 accent lx 1.3 aracımın bakımları yeni yapıldı fakat anlamadığım bir şey var 0 depo ile 40 tl lik benzin alıyorum ve beni 85-90 km götürüyor şehriçi tekrar 0 depoya kadar sizce normal mi diğer accent kullanan arkadaşlarımada soruyorum yakmıyo diyolar bizde o kadar aracın bujileri hava filtresi yeni değişti aracı kullnış stilmde gayet sakin neden bu kadar fazla yakıyor yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tşk.ederim.
İlk zaten diğer konuları gezindim ve aradığım cevapları bulamadım şu an sitede online olan arkadaşlar cevap verir diye umdum.
https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=16454&PN=2 bir çok konu içerisinde nasıl yakıt değeri hesaplanır diye hep konuşulunuyor bşraz okursanız iyi olucak ayrıca belirtmek isterim deponuzu önce fulleyin sonra belirli bir km yol yapın tekrar fulleyin o zaman net sonuç belli olacaktır
aramıza hoşgeldiniz bence ölçümünüz hatalı, bu zaten çok konuşuldu sıfır depo nasıl oluyor? ışık yandığı zamansa ışık göreceli olduğundan her defa aynı litrede yanmayabilir en iyisi depoyu doldurup ölçüm yapmaktır, gerisini konuşmaya gerek yok kanımca
Burada önemli olan şudur : Kontak açtıktan sonra kaç km yol yapılıyor ? 10 km yol yapılıyor ise 100km de 17 lt benzin yakar Accent. Ama 100 km yol yapılıyor ise bu durumda 7-8 lere iner. Kışın havalar soğuk olduğundan ve motor ısınana dek fazla gaz vererek çalışıyor. Bu durum 100 km de 17 lt lere çıkan tüketim demek. 10 km gittiğinizde ve kontağı kapatıp motoru tekrar soğutmaya bıraktığınızda tüketim yüksek görünür. Eğer böyle bir senaryo var ise bu durumda 40 lt benzin ile (3.65 den 11 lt) 90 km normal bir durumdur.
Ben günde 7 sabah 7 akşam kullanıyorum hep kısa mesafe. Yazın 7 litre olan tüketimim şimdi 11 litreye çıktı. Bu aralar yakıyor malesef.
Aracımı yeni aldım ve aracım orjinal bir araç buna lpg taktırıp orjinalliğini bozmakta istemiyorum ve yakıt böle giderse erken batıcaz öle gözüküo ve accent için hangi motor yağını kullanmamı tavsiye edersiniz.
LPG kısa mesafelerde çözüm olamıyor malesef. Çünkü LPG nin verimli çalışabilmesi için motorun belirli sıcaklığa ihtiyacı var bu nedenle 10 km yol yapılıyor ise Motor ısınana kadar geçen 2 km sürede 11 lt benzin yakılır geri kalan 9 km de gaz tüketilir. Dolayısı ile yapılacak olan fayda aslında 9 km dir. Mesafe kısaldığı sürece LPG masraflarını karşılayamayacak duruma gelir. Accent e 10W40 yağ koymak lazım yoksa otomatik avans ayarı sapıtır. motor ses yapar.
benzin şamandıram falan bozuk olabilir mi acaba yada enjeksiyonları temizletsek bi fayda elde edebilirmiyiz.
Enjektörlerde tıkanma olsa olsa çekişten düşmeye neden olur. Benzin tüketiminin artmasına neden olmaz heralde. ECU zaten torku elde edecek kadar benzini motora göndermeye çalışacaktır. Mesela Bujinin problemli olması gelen benzin miktarın enerjiye dönüşmesini azaltacağından yakıt tüketimini arttırır. ŞAmandıra da bozuk değildir bence. Sonuçta relatif olarak 2 nokta arasında geçen zamanda birşeyler gösteriyor. Değerler normal. BU değerlerle yaşamayı öğrenmelisin Yazın azalacak ve 7.5 - 8 arasına inecektir.