Merhaba arkadaşlar 2003 model 1.3 LX MPİ motorun yağ hacmi nedir bilgisi olan paylaşırsa sevinirim? Bir de 60 bin km bakımında değişen parçalar nelerdir?
Liftere daha çabuk yağ ulaşıyor, bu sayede sübap ayarları daha çabuk yapılmış oluyor. Biraz dışarıya yağ atabiliyor ama bence bir sakıncası yok, nadiren koku yapar. Düzenleyen : MSC
yağın "max" çizgisinden yukarıda olması yağlamayı olumsuz etkiler ve kesinlikle zararlıdır, minimum yağ filmi kalınlığının olması gerekenden başka yerlerde olmasına ve bazı parçaların fazladan yük altına girmesine sebep olur. o nedenle 4 litre yapın tamamını boşaltmayı uygun görmüyorum.
mustafa abi ben heryerde aradım kullanma klavuzunu bulamadım benim arabamda 2001model1,3 lx acada kullanma klavuzunu banada gönderebilirmisin şimdiden teşekkür ederim.
yumurta 1.3lerde max çizgisi için 3.6 llitre yeterli oluyor, milenyumda yağ karteri falan değişik(daha büyük)o zaman,
Şimdi bu noktada durum biraz değişik. Bence 4 litre satılan hiç bir yağ tam 4 litre değil. Ben her zaman aracıma 4 lt castrol boşaltıyorum ve max çizgisini geçmiyor. Tabii yağ filtresinin farklı ebatlarda olanlarıda var, bunlarda bir etken. Örneğin Atos 'un yağ filtresi Accent'e oluyor, hacim olarak daha küçük bir filtre ama yuvası aynı olduğu için sorunsuzca takılabiliyor. Bu durumda belkide 100-200ml daha fazla yağ kalıyor elinizde.
Tüm arkadaşlarıma yardımları için teşekkürlerhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif Arabam şu an serviste öğleden sonra alacağım nasipse.