2002 crdi accent aracım bazen çalışmıyor. çalışmadığı zaman bende boşa atıyorum biraz hareket ettirip sonra marş yapıyorum o zaman çalışıyor sebebi ne olabilir şimdiden teşekkürler.
krank pozisyon sensöründen olabileceğini düşünmüyorum zira daha yeni başıma geldi check in lambasi yanmıştı uzun zaman öyle gezdim sonra bilgisayara bağlatım krank pozisyon sönsörü arızası çıktı yenisi ile değiştim lamba söndü ama morun çalışmasına engel değildi senin durumun bana kalırsa marş motorunun durumu ile alakalı dişlisi kaçırıyor boşluğa gelince tık diye bir ses basmıyor kontak ama 10 santim kaydırınca basıyor kontak tabi bunu en iyi anlayacak motor ustasıdır göstermen gerekir tabiki bizimkizi tahmin etmek bakmadan anlaşılmaz
krank pozisyon sensörü "sürekli" arıza veren araç çalışmaz, çalışamaz. pistonun pozisyonunu beyin bu sensörden görüyor ve yakıt enjeksiyon başlangıcını ona göre yapıyor. bu sensörden bilgi gelmezse motor çalışmaz, çekin fişini bakalım çalışıyor mu...
Doğrudur serdar bey size katılıyorum fişini çekince çalışmaz motor marş basar ama araç çalışmaz ama şu varki kranksensörü arıza yaparsa chekin lambasıda yanar. lakin marş motorundanda olabilir diye düşünüyorum çünkü araçi kaydırınca çalıştığından bahsetiyor arkadaş
slm benim aracim hyundai accent 2001, bazen calisir bazen calismazdi arkadaslarla vurdurup calistirirdik. bende su parca degistikten sonra sorun kalmadi sizdeki problemde bu parca yuzunden olabilir. Yanliz parcanin Turkce ismini bilmiyorum, bknz: 2002 Hyundai Accent 2001 Hyundai Accent icindir
Araçta Bir çok sensörü söktüm ve aracı çalıştırdım check ışığı yanmadı Fazla güvenmeyin check ışığına
Söktüğum sensörlerde krank sensörü yoktu yanlış anlaşılmasın yani arıza ışığına pek güvenmeyin demek istedim.
Bütün mesaj yazan arakadaşlara teşekkürler. Sorun çözüldü. Krank Konum Sönsörü arazalı imiş değiştirince düzeldi.
Orjinal mi aldınız yan sanayi mi birde ne kadar ? Sanırım benimde krank sensörü bozulmaya başladı bu aralar bazen 4-5 marşta zor çalışıyor araba... Ya ondan yada benzin pompasına giden elektrikten mi kaynaklanıyor bilmiyorum...? Yarın Yetkili servise gidip makineye bağlatıp tam olarak öğrenip değiştirmem lazım...