aracım 2.vitese geçerken zorlanıyor,bir de yavaşlayıp 3. vitese atayım diyorum ses yapıyo vazgeçiyorum.bazende 1 den direk 3 e atıyorum.değişik ustalara sordum biri baskı balata biri senkromeçler diyo.servise gittim 500 masrafı var diyo kime inanayım anlamadım
Aramıza hoş geldiniz, kendinizi ve aracınızı "Tanışma" bölümünde tanıtırsanız memnun oluruz. Tarihlerinize göre senkromeç, baskı balatada sorun olursa her viteste bunu hissedersiniz. Aracınız kaç km'de?
Konu ile ilgili başka topikte yazmıştım. 2003 bende var. 2. vites geçişte zorlanma. 4.ten 3 e geçişte cırtlama. senkromenç arızası görünüyor. Aracınız debriyaj balatası gerektirmiyrosa dokunmayın.Zararı yok. Debriyaj balatası değişmesi gerekiyor ise ikisini de birden değiştirirsiniz. Düzenleyen : ogunmas
Hiç kafana takma sanzıman yağını boşalttır. 50tl'ye alacağın Borpower GBX'i ekle boşaltılan yağla birlikte sonra bu seslerden kurtul. Ayrıca birçok ustada bu araçların şanzıman dağıtılmasını tavsiye etmez sorabilirsin. Senin olayın benimde başıma gelmişti ve bu yolla çözdüm araç modellerimiz de aynı. Düzenleyen : firecrab
Katılıyorum, gGenelde bu tip şanzımanları çok ellemek lazım. Sesi kesilip 1 hafta sonra tekrar ses yapan şanzımana çok şahit oldum. Yaptırırsınız 1 hafta sonra tekrar aynı olur canınız sıkılır.
araç 125 binde,arkadaşın dediği gibi şanzıman yağını bu şikayetlerden dolayı değiştirdim 2 hafta önce ancak birşey değişmedi.öneriler için teşekkürler