Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2001 Elantra Hararet Sonrası Yağ Yakma

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda ulusoy18 tarafından 15 Kasım 2015 tarihinde açılan konu

1. ulusoy18

ulusoy18 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Bekir ULUSOY
    Yaşadığınız Şehir:
    18-ÇANKIRI
    Araç Modeli:
    Elantra (1996-2001) RD
    Merhabalar.. 2001 model yumurta kasa olarak tabir edilen elantra aracım var. Aracımı 2015 şubat ayında 140.000 km'de aldım. Aldığım kişi aracı ben almadan 1,2 hafta kadar önce hararet yaptırmış ve araçta yağ yakma sorunu var. İlk arabam olması nedeniyle kolay bir şekilde kazık yemiş olduk. Araç 1000 km de 750 ml kadar yağ eksiltiyor. Yolda giderken gözükmüyor ama olduğu yerde gaza yüklenince 4000,4500 devirde bariz mavi duman görünüyor. kilometresinin orjinal olduğunu düşünüyorum. sizce sadece hararet nedeniyle bu kadar yağ yakar mı? sekman kurtarır mı yoksa motor yapılması mı gerekiyor. şimdilik yağını kontrol ederek kullanıyorum. cevaplarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkürler..

2. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Aynı durumu 2004 model 1.3 getz de yaşamaktayım bende hararet şüphem var
    Durduğu yerde 4000 devirde yoğun duman atıyor.
    Sorun ne olabilir acaba

3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    motoru açıp görmeden birşey demek çok yanlıştır, silindirlerde çizik var mı ? motor yağı silindire oradan girebilir çünki, piston ve segman aşınmaları ne kadar? mikrometre ile silindir çaplarının komparatörle silindirlerin ölçülmesi lazım segmanların aralıklarının kontrol edilmesi lazım, silindir kapağı hararetten dolayı eğilmiş ve conta yanmış veya zarar görmüş olabilir bunun sonucunda üste giden yağ kanalları oradan geçtiği için kapak contası yanık yada blok veya kapak eğri ise silindire giriyor olabilir çelik cetvel ve filler çakısı ile blok ve kapağın muayene edilmesi gerekli.

Açıkçası ezbere konuşmak olmaz. Sizin yapacağınız en önemli şey iyi bir motor yenileme (rektifiye) dükkanı ve iyi bir usta bulmak olabilir. Yada kendiniz bu işten biraz anlıyorsanız gidip motorun hararet sonrası zarar görebilecek her bir parçasını alıp komple bir yenileme yaptırabilirsiniz şayet usta bulamaz iseniz bunu yapabilirsiniz yalnız bu da pahalı olan bir yöntem.

Normal yağ yakma: 5000-10000km de 1 ila 1.5 litre olabilir 1000km de 750ml yağ eksiltme biraz fazladır.

deza ve mt_44 bunu beğendi.
  4. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Cevap İçin teşekkürler...
    Acaba getz 1.3 için orjinal subap lastiği takımını nereden alabilirim internetten orjinal olsun istiyorum internetten çok farklı fiyatlar var hepside orjinal yazmış

5. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Yetkili servis yedek parca bolumu dışında hicbir yerden orjinal diye satılan parçaları almanızı önermem

deza ve mt_44 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş