Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2001 Accent LX araca LPG?

'LPG Sistemleri' forumunda buyukbalkan tarafından 26 Ekim 2008 tarihinde açılan konu

1. buyukbalkan

buyukbalkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2001 Accent LX HD KLM aracıma atiker LPG taktıracaktım, fakat bazı kişiler uyumsuzluk ve sorunlardan bahsettiler. Kafam karıştı? benzer araçları LPG ile kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

2. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    lpg konusunu çok araştırmış biri olarak en sorunsuz ve en kaliteli türk malıdır.brc ile malzemeleri aynı sadece içerideki gaz benzin geçiş parçası farklı diye duydum.

3. buyukbalkan

buyukbalkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Peki benim aracımda sorunlar yaşarmıyım? bu konuda bilgileriniz var mı? MEsela forumlarda herkes sabah ve soğuk havalarda çalışmama sorunlarından bahsetmiş. Bu sorunu göze almam mı gerekiyor en azından...

4. Truva

Truva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracın kaç km de usta

5. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    aracınız sabahları ilk çalıştırmada benzinle çalışıyorhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifaracın bakımlarını yaptırdıktan snra lpgyi taktırırsanız büyük ihtimalle bişey olmaz.ayrıca bazı şeyleri göze almanız gerekiyo.şuan km 250kuruştan az yakmanız zor.lpgyi takınca kmde 100kuruş karda olıcaksınız.

6. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Brc ve zavoli tavsiyemdir.

7. alpertekin

alpertekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    BRC

8. alpertekin

alpertekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yaw abi özel mesaj attım neden bakmıyorsun https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

9. buyukbalkan

buyukbalkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Araç 67000 km de. Açıkçası Atiker düşünüyorum, ne kaybederim onu taktırırsam veya BRC veya Zavolli takınca ne kazanırım?

10. Truva

Truva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben senede 10000-15000 arası bir km yapıyorum. Bunun hemen hepsi şehiriçi. Benzinle 230 bin lpg ile 170 bin sarfiyat oluyor. Arada 60 bin lira var. 20 de benden olsun 80 binlira fark var. :D 10000x80000=800 milyon eder. Arabanın km sini neden sordum onuda yazıyım. km yüksek olsaydı boş yere taktırma diycektim. 200000 km ye kadar kullanırsan yada en az 50000 km kullanırsan edeceğin kar 50000x80000=4 milyar bunun 1.5 milyarı lpg masrafı 2.5 ytl karda olursun. Aracında km si çok olmadığı için lpg taktırmak mantıklı ama 200 bin civarındaysa taktırma diycektim. Gerçi 200 binde olsa piyasada 300 bin yapmış hyundailer var. 200binde taktırsan 300bine kadar motor masrafı çıkar.

11. buyukbalkan

buyukbalkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkür ederim, kesinlikle taktırmayı düşünüyorum,aracı yeni aldım, üzerime alırken işleteceğim. Fakat; "sorunlar yaşarsın", "atiker taktırma", hatta "MPI araçlarda LPG sistemleri tutmadı, sorunlu", "hangi marka olursa olsun taktırma" gibi şeyler söyleyenler oldu. %100 taktırmayı düşünmeme rağmen kafamda soru işaretleri oluşmaya başladı. 3-4 gün içinde karar verip taktırmalıyım. Çünkü aracı üzerime almam gerekiyor.

12. KasımAliAytekin

KasımAliAytekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Bende aynı sornlarla boğuşuyorum bir türlü taktıramadım karar veremiyorum. Senede 15-20 bin civarı km yapıyorum şehir içi ağırlıkta. Fakat hala karar veremedim daha doğrusu arabama kıyamıyorum delinecek falan. 3-4 aydır araştırıyorum lpg ile ilgili öğrendiğim şu kesinlikle işin ehli birine taktırmak gerekiyor tabiiki marka önemli. Mesela brc kesinlikle taktırmam katalitazörü deliolar. Ben uzun araştırmalar sonucu hem fiyatı uygun hemde hyundailerde sorun çıkarmaya lpg sisteminin Zavoli olduğunu öğrendim hyundaisi olan çoğu taksici aynı şeyi söylüolar çoğunda zavoli var. Atiker taktırırsan büyük ihtimalle check lambası yanıyor söndüremiyorlar. Bir arkadaşım şuan bu sorunla uğraşıyor fiyatı uygun ama bence değmez. Yinede kafanı karıştırmak istemiyorum tercih senin ama en çok dikkat edeceğin şey bu konuda uzman birine gidip taktırman lazım en önemlisi bence bu!!!

13. KasımAliAytekin

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Birde daha ii bir marka arayanlar için söyleyeyim Tomestto şuan takılabilecek en ii lpg imiş fiyuatıda 1750 ytl.

14. Truva

Truva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    master manifoldu bütün sistemlerde deliyorlar bunda kaçış yok.

15. KasımAliAytekin

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Dostum emme manifoldunu deliolar onu biliyorum zaten. Benim anlatma istediğim check lambasının yanmasını engellemek için katalitazörü delip içine bir parça takıyorlarmış ancak ozaman check lambası yanmıyormuş .

16. Truva

Truva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bunu brcdemi yapıyorlar

17. KasımAliAytekin

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Evet öyle yapıyorlarmış brc bayisiylede konuştum hyundailerde yapıyoruz dedi yoksa check lambası yanıyor dedi anlamadım bende niye yanıyorki https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

18. BEYZADE

BEYZADE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Eylül ayında aracıma brc lpg kiti taktırdım. ancak taktırmadan önce tüm bakımlarını ( motorla ilgili ) yaptırdım. şuan1 ay oldu ve mükemmel bir sonuç aldım. taktırmadan önce oldukça terettütlerim vardı herşeyden önce aracımın bozulması beni rahatsız ediyordu fakat montaj sonra aracımın ilk günden bu yana bakımını yapan yetkili servise gittiğimde işçilik ve montajın 10 numara olduğunu söylediler. atikeri bilmiyorum ama brc tavsiye ederim.....

19. Truva

Truva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hımmm ozaman brc taktırmamak lazım.

20. Truva

Truva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sizin katalizörü deldilermi

Bu Sayfayı Paylaş