Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2001 Accent Akü değişimi nasıl yaplır?

'Elektrik & Elektronik Sistemler Sorun Ve Çözümleri' forumunda buyukbalkan tarafından 26 Aralık 2008 tarihinde açılan konu

1. buyukbalkan

buyukbalkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2001 model aracımdaki akü değişmesi gerekiyor(45 Amperdi ve arızalı). Bir süpermarketten 60 Amperlik yeni akü alıp kendim takmak istedim. Oto kısmının görevlisi arkadaş 2000 sonrası model araçlarda aküyü servisin değiştirmesi gerektiğini, çünkü aküyü söktüğümüzde beynin silineceğini, özel bir cihazla değişimin yapılması gerektiğini, kısacası kendimizin yapamayacağı bir iş olduğunu, direk servise gitmemizi tavsiye etti.
    Busöylediklerinin doğruluk derecesi nedir? Eğer gerçekten doğru ise bir ara akünün Negatif kutup başı bağlantısı gevşemiş ve çıkmıştı, ben kendim tekrar takıp sıkıştırmıştım. Benim aracımın beyni mi silinmişti? Ayrıca araçta LPG de var...

2. buyukbalkan

buyukbalkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ayrıca marka olarak ÇELİK akü tavsiye ettiler, 100 YTL ye var. Tavsiyeleriniz varmıdır?

3. Truva

Truva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim araçta 2001 model. ben arada akünün iki kutpunuda akşamdan söker sabah geri takarım. İyi olur yazıyordu bir forumda.

4. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Şu anda bildiğim kadarıyla Mutlu yada Bosch aküler kalite bakımından öneriliyor. Bu akülerin fiyatıda yanlış hatırlamıyorsam Bauhaus'ta 100 ila 120 lira arası. Çelik akü halk arasındaki tabiriyle piyasa malı olarak nitelendirilmektedir.

Alacaksanız Mutlu yada Bosch marka akü öneririm. Aküyü alıp yakınınıdaki akücüde yada serviste değişim yaptırabilirsiniz. Ki sizden ücret yerine sadece eski aküyü isteyebilirler...

5. azman

azman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    136
    Ad Soyad:
    Ersin Deniz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    1- mutlu akü
    2- inci akü
    artı olarak kalsiyum kalsiyum olanı daha iyi

6. buyukbalkan

buyukbalkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ÇELİK akü derken marka olarak ÇELİK olan ve duyduğum ve internette forumlarda yazanlara göre ÇELİK markasını da MUTLU üretiyormuş (Arçelik-Beko gibi). Tanıdık bir oto elektrikçi ÇELİK markayı tavsiye ettiği için sormuştum.
    Real'de MUTLU 110 YTL ve taksitleayrıca (kanuni olarak) eski aküyü 5 YTL ye alıyorlar.

7. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    dogrudur iki aküde ayını yerde uretilir..ama çelik agır hizmet akudur..bence varta da çok iyidir..beyin silinmesi olaya belki olabilir..klimanız otomatik klima ise sıfırlanabilir.teybiniz kod isteyebilir..immobilizer kod isteyebilir..özel cihaz dedikleri baska bir aküdür..akımı kesmeden aküyü değiştirirler..yani mevcut akuyu sokmeden baska bir akü baglanır akü sökülür yenisi takılır diğer akü ..

8. HaRbi_GeNc41

HaRbi_GeNc41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  9. buyukbalkan

buyukbalkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ÇELİK için kullandığınız ağır hizmet tabirini tam anlayamadım. otomobiller için değilmidir yani?
    klima otomatik değil, teyp orjinal değil, immobilizer konusunu bilemeyeceğim.
    teşekkürler...

10. gls16v

gls16v Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yaw benim akü hala inci akü hemde orjinal 45 lik üzerinde hyundainin amblemi bile var massallah birsey olmadı

11. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    agır hizmet yani kamyon kamyonet iş makinası gibi..ama otomobilde kullanılmayacak diye bişey yok..bi önceki aracımızda vardı..
    akımı kesmeden değiştirebilseniz değiştirin derim..

12. ****EYÜP***

****EYÜP*** Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hiç bir şey olmaz dostum beyin v.s yok bizim araçlarda varsada akünün değiştirilmesinde problem yaratmıyor.ben 15 gün önce değiştirdim 45 lik mutluydu orjinali.Şimdi 50 amperlik mutlu aldım fiyatıda 85 ytl .Değiştirirken herhangi bi cihaz da kullanılmıyor kendin bile değiştirirsin :::

13. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    hiç sorun çıkmaz inci ve mutludan şaşma.

14. bado6100

bado6100 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    ahmet sarı
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben gecen ay mutlu aku'yu 120 liraya aldim, eskisini verince 10 YTL daha dustuler. 110'a almis oldum.

15. buyukbalkan

buyukbalkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bugüm mutlu 60 amperlik aküyü 105 YTL ve taksitle aldım. Akü değişimini yaptım. Fikirleriniz ve cevaplarınız için teşekkürler. Araç da sorunsuz çalıştı ve kullandım.
    Fakatbir ara sürüş halinde iken sinyaller ve farlar çalışmadı, bir süre sonra normale döndü(bu olayı anlayamadım). Ayrıca farları açınca teybin üstündeki LCD saat 'in rakamları soluklaşıyor, tavandaki lambada bir değişim olmuyor. Bu saat eskidendemi böyleydi acaba?...

16. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sinyal ve farların çalışmaması röleden olabilir. Aküden olduğunu sanmam. Motoru çalıştıran akü lambayı da yakabilir kaldı ki motor çalışırken akü kullanılmıyor diye biliyorum. zaten şarj halindedir.

LCD saat benim araçta da soluklaşıyor. Burada bir sorun yaşamadım.

17. buyukbalkan

buyukbalkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kontağı bir kademe çevirdiğimde (çalıştırmadan gösterge lambalarının yandığı pozisyon) daha önceden farketmediğim bir hafif zırıltı sesi duymuştum. Kaputu kaldırıp sesi dinlediğimde motorun üstündeki bölümlerden geldiğini farkettim. (benzer bir ses evdeki kombimde de var). O zaman bu ses de oralardaki bir röleden geliyor olabilir galiba. Değişmesi falan gereklimidir acaba?
    Bu arada motor çalıştıktan sonra akü devreden çıkması bana pek mantıklı gelmedi, bir yandan şarj olurken bir yandan da görevine devam etmiyor mu?

18. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Akü şarj olurken devrede tabi. Benim söylemek istediğim şarj dinamosu da katkı sağlıyor. Sadece aküden değil dinamodan da elektrik üretiliyor idi. Ama emin olamadığım dinamodan gelen akımın hem aküyü şarj etmesi hem de lambaları yakması mümkün olabilir mi ?

19. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Zırıltı dokunmayan veya gevşemiş bir elemandan gelebilir. Belki de sigorta gevşemiş de olabilir. Yuvalar genişlemiş olabilir.
    Düzenleyen : ibrahimulgur

20. buyukbalkan

buyukbalkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Cep telefonlarıyla şarj esnasında konuşabiliyoruz. Muhtemelen aynı şekilde oluyor. Dinamo şarjına devam ediyor, araba aküyü kullanıyor. Çünkü dinamonun üretebileceği elektrik akımı değişken olacaktır diye düşünüyorum.

Bu Sayfayı Paylaş