Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2000 Model Milenyum'a Sony CD Çalar Takmak İçin Hangi Parçayı Almalıyım? Ve Kapı Hoparlörleri Kaç CM

'Milenyum Kasa Accent Forum - Club LC' forumunda Hankağan tarafından 12 Kasım 2014 tarihinde açılan konu

1. Hankağan

Hankağan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Hakan AY
    Yaşadığınız Şehir:
    60-TOKAT
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Merhaba arkadaşlar;

2000 model Accent Millenium sahibiyim. Aracı alalı iki sene oldu ama, önceki arabamdan kalan Sony CD çalarımı, teyp çerçevesi oval ve dar olduğu için takamadım. Bunun için ne yapmalıyım?

Ayrıca kapı hoparlörleri kaç CM olmalı? Linkteki 17 CM'lik hoparlörü tavsiye eder misiniz?

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/SONY-XS-GT1738F-260-W-Ara%C3%A7-Hoparl%C3%B6r%C3%BC,103452,502991,1185671.html?langId=-14

2. Unicorn

Unicorn Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,948
    Ad Soyad:
    Alpaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    gösterdiğin hoparlör iyi ama ön tarafa olmaz ön kapı hoparlörler 13cm

3. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Çerçeveyi törpülemek işinizi görür. Hoparlör içinse önler 13 Cm arkalar 16-17 Cm.

4. Hankağan

Hankağan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Hakan AY
    Yaşadığınız Şehir:
    60-TOKAT
    Araç Modeli:
    Peki bu olur mu hocam?

Sony XS-GT1338F 13cm 3 Yollu 230 Watt Oto Hoparlör Fiyatı

Kesi ya da törpü gibi işlemlerden estetik açıdan bozulmalar olur diye çekiniyorum açıkçası hocam. Yarın öbür gün arabayı satarsam sökerim CD çalarımı. Yaşadığım yerde bir elektronikçi arkadaş, daha önce Milenyum'a herhangibir kesme, törpüleme işi yapmadan teyp taktım diyor ama nasıl yapıyor anlamadım. İnanmak gelmedi içimden.

Bulmak zor ve pahalı açıkçası ama Admire'lerin ön göğüs çerçevesi uyar mı sizce? İstanbul'dan 3-4 parçacı aradım, herkes başka birşey söylüyor. Uyar diyen var uymaz diyen var. Aklım karıştı...

5. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Forumda arama yaparsaniz daha önce yapilmis uygulamaları görürsünüz. Sorununun iki çözümü var ;
    1- mevcut çerçeveyi keserek tadilat yaparak yeni teypi takmak.
    2- admire çerçevesi almak.
    Arama yaparak milenyumuna admire çerçevesi takan üyelerin uygulamalarini bulabilirsiniz yerine direk oturuyor.

6. Unicorn

Unicorn Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,948
    Ad Soyad:
    Alpaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

7. Hankağan

Hankağan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Hakan AY
    Yaşadığınız Şehir:
    60-TOKAT
    Araç Modeli:
    Arattım hocam, yapanları gördüm Admire çerçevesi takmak daha doğru sanırım. Ancak daha önce açılmış konularda göremediğim birşey var;

GittiGidiyor'da teyp kızağı ilanında okuduğum bir detaya ve üst mesajlarımdan birinde bahsettiğim elektronikçi arkadaşın söylediğine göre, Accent'lerin teypleri kızağa sürerek değil, kenarlarından vidalayarak monte edildiği için, orijinalinden farklı teyp takılmak istendiğinde, çerçeve haricinde bir de teyp kızağı takılması gerekiyormuş, kızak olmadan teyp takılamıyormuş.

Siz ne dersiniz? Ayrıca Admire ön göğüs çerçevesini en uygun nereden satın alabilirim?

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 14 Kasım 2014
  8. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD

9. Hankağan

Hankağan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Hakan AY
    Yaşadığınız Şehir:
    60-TOKAT
    Araç Modeli:

10. selek03

selek03 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    RAMAZAN SELEK
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    arkadaşım 2000 model milenyuma bende çok aradım çerçevenin çıkmasına 100 tl istiyorlar servis 3 ay önce 160 tl istedi.
    bak şimdi öncelikle kızak falan almayacaksın ön göğüsü bardaklığın ordan sökeceksin sonra sağ ve sol ayak altındaki havalandırma tellerini yerlerinden çıkar konsolu asıl gelir sonra sendeki teybin kızağının kenarından aç orjinal teyp vidalı ile kızağı sabitle teybi tak ama teybin çerçevesini takma sadece kafasını tak. sonra teyin kafasına uygun ya bir deri parçası kes ya da plastık parça kes son olarak ön konsolu tak işlem tamam. resimleri ata bilirsem[​IMG][​IMG][​IMG]

yuvarlak konsolda hiç bir müdahale yok istenildiğinde eski teyp takılır. sıkıntısız ücretsiz isterseniz sıiz teyp ile konsol arasını teyp ile konsola bant çekip arasını siyah silikon ile doldura bilirsiniz sonra istenildiğinde sökülür :)

astamiga bunu beğendi.
  11. Hankağan

Hankağan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Hakan AY
    Yaşadığınız Şehir:
    60-TOKAT
    Araç Modeli:
    Hocam çok sağolun, çok mantıklı bir yönteme benziyor. Ancak sormak istediğim bir kaç şey var;

Ben sizin bu çözümünüzü görür görmez, hemen teybin kafasını alıp, ölçmeye gittim arabaya. Dediğiniz gibi teybin çıtasını takmadığım zaman fazlalık bile kalıyor kenar kısımlarda.

Ancak benim teybin CD takma kısmı, kafanın altında kalıyor. Bu, montaj sonrası CD takmak istediğimde bir sorun teşkil eder mi?

Teybin montajını nasıl yaptınız? Ön göğüs çerçevesinin altına mı taktınız? Eğer öyle ise göğüs çerçevesi nasıl oturdu yerine?

Görseldeki teyp benim takmak istediğim teyp hocam.

[​IMG][/URL][/IMG]

12. selek03

selek03 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    RAMAZAN SELEK
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    zannedersem cd söküp takma işlemi sorun olmayacaktır çünkü resimlerde gördüğün gibi teyp kafası çıkartılıp takıla biliyor. bundan dolayı sıkıntı olmaz. tek derdimiz teybi taktıktan hemen sonra hani teybin dışındaki siyah çerçeveyi takmayınca arabanın çerçevesine taktığımızda teyp çerçeveye ufak gelecek ve biz o kötü görünen kısmı ya deri parçasıyla ya da plastik bir parçayı teybe göre kesip konsol ile teybin arasına koymak kalıyor halledersin korkma.
    göğsü söküp öyle yaptım çünkü teybin arkasındaki kızak o aradan geçmez ki zaten orjinal teybi sökmek için konsolu sökeceksin.
    formda aratırsan admire teyp çerçevesi sökümü var milenyumlarda aynen sökülüyor. teybi bağlama işini bile kendin rahatlıkla yaparsın. sen bana kablo renklerini yaz ben sana en geç pazartesiye cvp yazarım.

13. Hankağan

Hankağan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Hakan AY
    Yaşadığınız Şehir:
    60-TOKAT
    Araç Modeli:

Sağolun hocam. Renkleri yazayım. Eğer arka hoparlörler sağlamsa belki onları da bağlarım. Nasıl bağlayacağımı anlatırken ön ve arka hoparlörleri hangi kabloya bağlayacağımı da yazmanızı rica ediyorum.

Açık mavi,
    beyaz,
    siyah-beyaz,
    koyu mavi-beyaz,
    gri,
    gri-siyah,
    mor,
    mor-siyah,
    turuncu-beyaz,
    koyu mavi,
    sarı,
    siyah,
    kırımızı,
    yeşil,
    yeşil-siyah

14. selek03

selek03 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    RAMAZAN SELEK
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    arkadaşım şimdi sarıyı direk akü + ya kırmızıyı kontak + ya siyahı - şaseye bağlayacaksın teyp açılacak ondan sonra
    gri,
    gri-siyah,
    mor,
    mor-siyah,
    beyaz,
    siyah-beyaz,
    yeşil,
    yeşil-siyah
    bunlar ön ve arka hoparlör kabloları ancak tek renk olan + yani mor + morsiyah- olacak şekilde bağla
    turuncu ya da mavi otomatik anten tetik ucudur teypten teybe değişir genelde mavi olabilir dener bakarsın arabanın anteni otomatik girip çıkıyor mu diye.
    arabanın soketine nasıl bağlayacağına gelince bi tane ampule 2 kablo bağlayarak seyyar lamba yap sonra sokette siyah kablo ya birini bağla diğer soketlere tek tek dene lamba yanınca oraya sarı kabloyu bağla sonra kontağı 1 kademe çevir tekrar sokete dene lamba yanınca oraya da kırmızıyı bağla. siyah kabloyu da siyaha bağla soketten sonra teybi aç çalışacaktır. kontak 1 kademe çevriliyken çalışacaktır. hoparlör kabloları sokette birbirine sarılmış 2 şer kablodan oluşuyor denersin sol çalışıyorsa teypten solu bağlarsın.​

Bu Sayfayı Paylaş