Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2000 Model Hyundai Sonata 2.0 Dohc Otomatik Vites Tekleme Sorunu

'Sonata Forum - Club' forumunda pitstop_auto tarafından 11 Mart 2017 tarihinde açılan konu

1. pitstop_auto

pitstop_auto Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ORAL MERT TAHMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    Merhabalar.Aranıza yeni katıldım.Oral Mert TAHMAZ. 2000 Model Hyundai Sonata 2.0 Dohc G4JP Motor Kodlu aracım var. Gebze/KOCAELİ de ikamet ediyorum.Rent A Car işi yapıyorum.Aracımda vuruntulu çalışma var.Rolanti vites P ve N konumunda iken normalden biraz yüksek konumda. Ancak D konumuna getirdiğimde ayağım frendeyken rolanti düşüyor ve titremeye başlıyor.Benzinde ve LPG de fark etmiyor.Aracı orjinal test cihazına bağlattığımda vuruntu sensörü arızası veriyor.İstanbul Anadolu yakasında iyi bir Hyundai Ustasına göstermek istiyorum.Ya da bu konuda bilgisi olan siz değerli dostların bilgisine ve yardımına ihtiyacım var.
    Saygılarımla

Cep Numaram: 05327126215

2. emrex

emrex Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,372
    Ad Soyad:
    emre olgun
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Grandeur (1986-201X)
    Merhaba
    Aramiza hosgeldiniz
    Otomatik vites bir aracin D ve R konumunda P ve N ye gore daha dusuk rolantide calismasi gayet normal bir durum

3. Tolgay_87

Tolgay_87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Tolgay GÖKER
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    Merhabalar,

Aynı sorun bende de bulunmaktadır. Aracım sadece benzinlidir. Vites P, N ve R komununda iken hiç bir sorun yok. Ancak D'ye aldığımda bazen soğuk havalarda dediğiniz gibi motor tekleme yapıyor gaza bastığımda ise motor sarsıntısı ile tekleyip kayıştan gıcırtı geldikten sonra düzeliyor. Motor ısınınca da sorun ortadan kalkıyor. Aracımda performans düşüklüğü ve yakıt tüketimi de ciddi oranda artmıştır. Forumlardan okuduğumda bir çok neden söyleniyor. Ustaya hangisine baktıracağımı bilemedim. Isı müşüri, Boğaz kelebeği temizliği ( ki riskli bir işlemmiş ayar tutturulması sıkıntılı olabiliyormuş ), rölanti ayarı, vuruntu sensörü, buji ve buji kablosu kontrolü vb.

Başka arkadaşlar bu soruna çözüm üretebilmişse ve paylaşırlarsa memnun oluruz.

Bu Sayfayı Paylaş