Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2000 milenyum accente atiker lpg yanlış tercih

'LPG Sistemleri' forumunda murtezasahin tarafından 7 Haziran 2011 tarihinde açılan konu

1. murtezasahin

murtezasahin Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    aracım accent 1.5 gls milenyum kasa. 2007 yılında atiker lpg kiti taktırdım 990 TL ye ama o gün bu gündür BRC taktırmadığıma (1600 TL idi o zaman) pişmanım. babamın accente de BRC taktırmıştık ben o zaman biraz sıkışık olduğumdan atiker taktırmıştım ama sorun yaşamaya devam ediyorum. şu anda ankarada 2.02 Tl / litre fiyatıyla aldığım 50 TL lik gaz ile 200 km gidemiyorum. yani neredeyse 30 Kr yakıyor araba ve seyir halinde gaz yememe yani ani gaz kesmeler yaşıyorum. sürekli lpg servisine gitmekten bunaldığım için LPG kablosu aldım. kendim ayar yaptım ama nafile. hiç memnun değilim tavsiye etmiyorum arkadaşlar.

bu arada babmın accentteki BRC yi kendi aracıma taktırabilirmiyim onu düşünüyorum şu aralar. herhalde LPG beyni, MAp sensörü, gibi aygıtları değiştirmek yaterli olur. yoksa tamamen kablo vs dahil tüm sistemi mi değiştirmeliyim bilmiyorum. ya da tüm bunları yapmakta biraz masraflı olur deyip direk BRC kiti mi taktırsam karar veremedim.

önerilerinizi bekliyorum
    Düzenleyen : murtezasahin

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,972
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, kitinizi değiştirmek istiyorsanız komple değişiklik yapılması gerekiyor. Forumda en çok kullanılan kit atiker, genel olarak şikayet yok, bence markadan çok montaj sıkıntınız var, montaj kötü olduktan sonra istediğiniz kadar ayar yapın yine randıman alamazsınız. Mümkünse montaj resimlerini, aracın üzerindeki enjektör nozul çapını, rölanti regülatör basıncını, rölanti benzin ve gaz enjeksiyon sürelerini yazın yardımcı olmaya çalışalım.

3. Emin UZUN

Emin UZUN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    yasadıkların seni markaya karsı ön yargılı dusunmeye zorluyor aracının bu sekilde verimsiz olması tamamen kiti takan ayarı yapan servisin yanlısıdır bence forumda okadar cok atiker kullanan arkadısmız varki coguda memnundur buna bende dahilim 85 tl lik gazla 450 km yol gittim buda cok iyi deger bence yani sen markaya takılmada iyi bir servis bul bence

4. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    kesinlikle

5. mckara

mckara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhabalar,bende geçen pazartesi accent 1,5 aracıma atiker lpg taktırdım ve şuanda deniyorum en ufak sıkıntı yok.bu arada yakıtıda kontrol ediyorum sabah 6km-akşam 6 km ve arada klima açık 0,25 tl civarlarında yakıyor..sözün özüne gelelim, bende burda araştırma yaptım ve gördümki lpg montajını yapan usta(firma) firma çok önemli diye düşünüyorum.

6. murtezasahin

murtezasahin Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    serdar bey ben size daha önce aracın fotolarını göndermiştim lpg ayar kablosu için ve nozul çaplarını da öneriniz üzerine 1.5 mm ile değiştirtmiştim (daha önce 1.8 mm idi). foto ları tekrar gönderebilirim. montajı yaptırdığım yerde ayarıüstün körü yaptıklarını düşündüğüm için kablo alıp kendim yapmayı denedim. öneriniz üzerine akşamdan akü kutup başını söküp otomatik kalibrasyon yaptım 3-5 gün düzgün çalışıyor ancak daha sonra seyir esnasında gaz kesmeler, performans kaybı gibi sorunlarım tekrar başlıyor bir düzen tutturamadım yani. anlayacağınız arabamdan ve lpg kitimden çoktan soğudum. lpg programında sadece otomatik kalibrasyon yapabiliyorum bu map kısmını kullanamıyorum bilmediğim için. acaba orda da mı bir şeyler değiştirmeliyim?

7. murtezasahin

murtezasahin Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    "Mümkünse montaj resimlerini, aracın üzerindeki enjektör nozul çapını, rölanti regülatör basıncını, rölanti benzin ve gaz enjeksiyon sürelerini yazın yardımcı olmaya çalışalım. "
    nozul çapı:1,5 mm
    rölanti basınç değeri: 1,05 civarı
    benzin enj değeri: 2,9-3,0 msn aralıgında
    gaz enj değer: 2,8-2,9 msn aralığında

fotoları burdan yükleyemedim ama mailinizi verin göderiyim.

ilginize tekrar teşekkürler.

8. adnan20

adnan20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    72
    Ad Soyad:
    ADNAN EĞDİR
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Merhabalar...Daha öncede defalarca belirttiğim gibi 80 tl lik lpg ile şehiriçi (kışın) 350-375 km yol yapıyorum arkadaşım...Arabamda Elantra....Büyük ihtimal sizin montajda bir hata var...ATİKER den memnunum sizin anlayacağınız....

9. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,972
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, 1.5mm nozul ile rölantide gaz enjeksiyon süresi 2,8ms olması için regülatör basıncının çok yüksek olması gerekiyor. Acaba MAP sensörünüz arızalı olabilir mi? Basınçta hata var gibi görünüyor.

Düzenleyen : Serdar

10. murtezasahin

murtezasahin Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Merhaba, 1.5mm nozul ile rölantide gaz enjeksiyon süresi 2,8ms olması için regülatör basıncının çok yüksek olması gerekiyor. Acaba MAP sensörünüz arızalı olabilir mi? Basınçta hata var gibi görünüyor.
    [/QUOTE]

Map sensörüm 2 seferdir arızalanıyor ilkinde 80 tl dediler verdim 5-6 ay sonra diğeri de arızalandı. yenisi ile değiştirdiler. şu and ise araba seyir halinde iken çok nadir olmakla birlikte arıza sinlai verip araç kendi kendine benzine geçiyor. motoru kapatıp açınca düzeliyor.

11. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,972
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    MAP sensörünün sağlamlığını, gaz kaçağı olup olmadığını test edin, ayrıca enjektör nozullarının üzerinde 1.5 yazıyor ama içi matkap ile genişletilmiş olabilir. 3ms civarı verdiğini bilgilerle yakalamanız imkansız diyebilirim. Bir yerde hata var.

12. murtezasahin

murtezasahin Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    serdar bey kaçak için baktırdım kaçak yok map sensörüde sağlam dediler ancak benim size verdiğim değerler kendi yaptığım kalibrasyon sonrası aldığım değerlerdi. şimdiki değerler ise şöyle:
    benzin enjeksiyon süreleri herbir enjektör 3.2 mSn (araba çalıitığında 5 ile başladı benzinde rölantide çalıştığında düşmeye başladı
    P1: 0.61
    MAP 0.29

LPG de ise enj süreleri 3.5 mSn
    P1: 1.10
    MAP : 0.27 idi kalibrasyon öncesi
    şu anda kalibrasyon yapıyorum bitince de kalibrasyon sonrası değerleri yazarım
    Düzenleyen : murtezasahin

13. murtezasahin

murtezasahin Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    kalibrason tamamlandı şu anki değerler:
    enj süreleri benzin: 3.3 mSn
    P!: 1.14
    MAP: 0.29

enj süreleri LPG: 3.6 mSn
    P1: 1.11
    MAP: 0.3

14. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,972
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Günaydın, regülatör basıncınızı 1.0 Bar'a düşürün, nozullarınızın bence 1.5'lik değil, büyük itimalle matkap ile büyültülmüşler.

15. murtezasahin

murtezasahin Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    serdar bey merhabalar. ben LPG enjeksiyon süresi diye kalibrasyon esnasında otomatik olarak LPG ye geçince gördüğüm değeri yazmışım yani yanlış yazmışım. bu gün fak ettimki LPG enjeksiyon süresi 6.2 mSn imiş. sorunum hala devam ediyor çözemiyorum yani

16. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,972
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, benzin enjeksiyon süreniz uzun olduğundan lpg nozulları küçük geliyor. 1.8mm ile değiştirip denemenizi öneririm. Büyük ihtimalle yüksek devirlerde yada yükte lpg enjektörleri açık kalıyor.

Bu Sayfayı Paylaş