merhabalar ben de bu forumda yeni aranıza katıldım ve hemen bir soru yöneltiyorum kusura bakmayın. benim sorunum gaz pedalına dibe kadar yüklenince çınlama sesine benzer bir ses geliyor.fakat gaza yarım basarsam ses falan olmuyor. bunun sebebi ne olabirilir? yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.
eğer düşük devirde dipgaz yapıyorsanız duyduğunuz ses motorunuz avans vuruyordur. bozuk para sesi gibi ses gelir.
sürüş konusunda acemiyim ama yine de düşük devirde kullanmadığıma eminim.arızayı tarif etmek de zor bişey ama gaza basınca tiz bir ses geliyor, ayağımı hafif gazdan kaldırınca da düzeliyor.ilginiz için teşekkürler.
Aramıza hoş geldiniz....Ses ile belirlenen arızaları sanal olarak tespit etmek çok zor ancak fikir yürütebiliriz, Genç41 arkadaşımıza ilaveten 1 - Eğer aracınız turbo'lu ise turbo bu sesi yapabilir. 2 -Şarj dinamosubilyası yapabilir. (çok büyük ihtimal) 3 - Devir daim yapabilir. 4 - Var'sa klima yapabilir.
egsozcuya gidin ve aracınızın katalizatörünü gösterin.katın içini sizden önceki sahibi boşaltmış olabilir.gaza çok yüklenince yankı yapan bi sesse sorun katın içinin boş olmasıdır. Düzenleyen : cephun
Kardeşim aynı sorun bendede var gaza bastığımdaaraba hızını artırırken fısss diye ses geliyor gazdan ayağımı çekince o ses gidiyor. ama ben o sesden memnunum nedense çok hoşuma gidiyor.