Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

20 liraya 100 bin kilometrelik hile

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda yalçın55 tarafından 29 Eylül 2011 tarihinde açılan konu

1. yalçın55

yalçın55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    YALÇIN EKREN
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    <H2>Değerini artırmak için bazı araçların satılmadan önce 20 lira ücret karşılığı kilometrelerinin düşürülerek alıcıların aldatıldığı bildirildi.</H2>

Adana Galericiler Odası Başkanı Mehmed Güveloğlu, araç satışında görülen bazı hilelerin alıcıları mağdur ettiğini söyledi. Son dönemde sıkça görülen hilelerden birisinin de değerini artırmak amacıyla araçların kilometre göstergelerinde yapılan oynamalar olduğunu vurgulayan Güveloğlu, ''Doğru bir yol olmamasına rağmen vatandaşımız ve bazı galericiler aracı daha kolay ve yüksek fiyattan satmak için kilometresini düşürüyor. 20 liraya 100 bin kilometre düşürenler var. Kilometresine göre de 50 liraya kadar bu işi yapanlar sektörde çoğaldı'' dedi.

Söz konusu işlemin bir bilgisayarla yapıldığını ve araç beynine bağlanan cihazla kilometrenin düşürüldüğünü anlatan Güveloğlu, göstergesi dijital olmayan araçlarda ise tornavida ile çıkarılan göstergeden kilometrenin düşürüldüğünü kaydetti

Kilometre hilesinin yaygınlaşma nedeninin vatandaşın satın alacağı araçta 150 bin kilometreyi bile yüksek görmesinden kaynaklandığını vurgulayan Güveloğlu, şöyle devam etti:

''Maalesef müşteri aracın kasasını sormadan kilometresini soruyor. Arabanın yüzüne bile bakmıyorlar. Vatandaş kilometresi 150 bin olmuş aracı ölü sayıyor. Benzinli bir aracın motoru, bakımları yapıldığında 1 milyon kilometre de olsa sorun çıkarmaz. Dizel araç ise 500 bin kilometre dayanır. 160 bindeki bir arabayı hurdaya mı ayıralım? Maalesef müşterilerimiz düşük kilometreli araca şartlanmış. 900 bin kilometrede olan ve motoruna işlem yapılmamış ticari taksiler var. Bu araçların bakımları düzenli yapıldığı için yıllarca sorun yaşatmıyor.'' Yılda 25 bin kilometre yapan bir aracın 20 yılda ancak 500 bin kilometreye ulaşabileceğini vurgulayan Güveloğlu, 'Maalesef vatandaşımız 2 yılda bir araç değiştirmeden yana. En fazla bir araca 3 yıl binebiliyoruz. Konfor ve teknoloji geliştikçe vatandaş yeni bir araca binmek istiyor. Beraberinde de ticaret hileleri ortaya çıkıyor'' diye konuştu. Aracın kilometresinde olan hileyi ancak ustaların anlayabileceğini ifade eden Güveloğlu, vatandaşların araç alırken kilometresinin yüksekliğine değil aracın darbeli ya da hasarlı olup olmadığına bakmasını tavsiye etti.

Milliyet İnternet
    Düzenleyen : yalçın55

2. yalçın55

yalçın55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    YALÇIN EKREN
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Vatandaş kilometresi 150 bin olmuş aracı ölü sayıyor. Benzinli bir aracın motoru, bakımları yapıldığında 1 milyon kilometre de olsa sorun çıkarmaz

Şu cümle cok dikkatimi cekti varmıdır acaba bu kadar km gelmiş bir araç

3. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Atmıs biraz. yılda 100bin yapılsa ancak 10yılda 1milyon olur. 10 yıl boyunca senelik 100bin km yapacak binek aracın motordan önce zaten yürüyen aksamı ve kaportası hurdaya cıkar.. arac ureticisi 1milyon km dayanabilecek araba uretirse 2-3 sene sonra yeni cıkartacagı aracı kime satıcak?

4. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    yılda 100.000km hiçbirşey ... Kuzenim (abim) 2006'da sıfır c4 aldı ... 2008'de 350.000'de sattı ... Sahibinden.com'da 300-400 bin kmde 2-3 yaşında araçlar var ...

5. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    cok bişi demedik zaten reishttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif Okadar km yol yapan aractan hayır gelmez.. O kadar yol yapan araclar ticari amaçla (taksi, kiralık, şirket vb) kullanılmıstır. Onların da durumu ve fiyatı farklı olur zaten. hatta yılda 100bin km yapan arcta ticari amaçla kullanılmıstır. Binek ve aile aracları yılda 100bin km bile gormez...

Düzenleyen : qaan88

6. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İşte bu adam binek ve aile aracı olarak kullanıyordu :) ... Benim için yüksek kilometrenin hiçbir sakıncası yok ... alırım yanihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

7. Metehan_Live

Metehan_Live Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arabaya gerektiğinden binmekten hiç kaçınmam. Eşimi dostumu taşımaktan da kaçınmam. Yani hesapsız binerim.

Ona rağmen 1 yıl olacak nerdeyse 10 bin km ancak oldu : )

2001 model - 108000 e yakın.

8. Metehan_Live

Metehan_Live Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Honda Toyota Mercedes olabilir.

Ayrıca bi Broadway vardı bizim tanıdıkta 400bine yaklaştı ama motor bitti satcam diyodu.

Yine bi tanıdıkta 370000 de mercedes vardı ama o tıkır tıkır çalışıyordu.

Şehir efsanesimi bilemem ama; bir arkadaş anlatmıştı. Eski bir motor ustası demiş ki; yaştan dolayı yıpranmış çok motor geçti elimden ama hiç honda motoru görmedim demiş. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

9. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Mirkan kuzenin maşallahı varmış hiç durmamış yerinde https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
    Benim yıllık 15000 i buluyor aşağı yukarı(c.tesi,pazar kullanıyorum + tatil zamanı)

Konuya dönecek olursak hile yapıyoruz, çakallık peşindeyiz dememişler de yok müşteri km yi görünce araçtan soğuyormuş...
    Düzenleyen : Köksal

10. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    1 yıl dolmadı henüz, 15500 KM oldu. her allahın günü tepesindeyim :)

KM düşürme olayı çok eskilerden beri var olan bişi. Eskiden KM telini koparırlardı KM yazmasın diye. Bugün de kılıfa uydurmuşlar sadece. Hile hurda Türk milletinin işi. Karşısındaki adamı kazıklamak için herşeyi yapar Türk milleti...

11. banistercaq

banistercaq Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Sanki açıklamaları yanlış olmuş, arabaların kmleri düşürülüyor çünkü kimse yüksek km'li araç satın almıyor denilmiş.

Km bilgisi araç bakarken en önemli avantaj yada dezavantajlardandır. 80.000km de ki bir araçla aynı araç modelinin 250.000km deki benzeri arasında 1000-2000tl oynuyorsa alıcı düşük km'liyi tercih edecek tabi ki=)

Motoru 1milyon km gider ancak kimse demiyor ki 400.000km de ki (B yada C sınıfı) bir aracın koltukları döşemesi, tavan döşemesi ne haldedir =)

Km yapınca aracın sadece motoru yıpranmıyor =)

12. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Beni kardeşimde karşısındaki şahsa güvenip 2007 mode 97000kmde passat almıştı.Geçen gün satmak istedi.Alacak olan şahıs servise götürdü arabayı araç kardeşim almadan önve 175.000kmde iken 97.000km ye düşürülmüş.Şanzuman açılıp kapanmış.Morali bozuldu geenşahısta Vandan gelince 30.800 liraya arabayı verdi gitti.Piyasada bunlar gibi şerefsiz maalesef çok fazla.Dikkat etmek gerekiyor

13. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    bızım araba gösterge arızasından km sı degısmıstı 86000 kmdeyken bıanda 0 km olduhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifsuan 118,000de ama 32,000de gözüküo fakat resmı kayıtları resımlerı vıdeoları var km servıste degısırken kendım cektım kesınlıkle hılekarlık yapmak ıcımden gelmez km sı neyse o ıstemeyen almasın hılekarlık yapanlar bu dünyada mılletı kandırır ötekı tarafta kım kurtarıcak onları kım bılırhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif

14. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    birde galerici açıklama yapmış, sanki biz düşürüyoz kmyi, siz galericiler yapıyorsunuz bu işi birde zeytinyağı gibi üste çıkıyorsunuz,
    ben daha 1 tane dürüst galerici görmedim, hep yalan dolan, varsada bana denk gelmedi

15. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Cevizlibag Sanayide Takır Takır Km Sıfırlıyorlar 20 -30 - 50 Tl Ye Devlet Birde Vergi Alıyor Adam Kocaman Afiş Yazmış Kilometre Sıfırlanır Diye Genel Hep Değerli Araçlar
    Allah Bizleri Korusun Vallah Araba İşi Gerçekten Şanş İşi Oldu Çıktı

16. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    temiz galerici hiç yokmu? evet mutlaka var ama 5 parmağı geçmez. 3-4 ay dogu anadolu bölgesinden araç aradım netten. Bulduğumda irtibat kurdum .resimler ve galericininyorumları süperdi. Artık çoğu profosyonel olmuşlar. Öyle resimler çekiyorlar ki hatalar gözükmüyor aracın albenisi artıyor. 300 lira batman ve adıyaman için gitti. Yol parası vs... Benimkisi birazcık iyi niyet ve güvendi. Ama akıllandım bulunduğum şehir dışında yada güvendiğim insanların olduğu şehirden bakarım araba.

Bizim kafamız böyle hile hurda işlerine iyi çalışıyor. Otobüs şoförleri takağrafa hile yapar, galericiler km ye..

17. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Geçenlerde de bizim arabanın km sorunu için Ankara Şaşmaz Sanayi Sitesine gittim.Bizim aracın başındaki 1 görünmüyor tek sorun bu araç 117000 de ama 17000 kmde görünüyor.Herkes ooo ooo çok iyi biraz binersiniz 50-60binde satarsınız diyor ama el insaf ya 3 kuruş için insanlar ne sahtekarlıklar yapıyor.Bizimkinin işi uzun sürdü ve yine de olmadı o sırada dükkana rahat 3 4 kişi km düşürmeye geldi.Ben de yanıma duran 34 plakalı polocuya "Hayırdır kardeş senin arabanın neyi var?" diye sorunca hiiiç bi sıkınıtısı yok sadece km düşecek demesin mi? Nasıl insanlar var anlıyamıyorum 3 kuruş için aile efradına küfrettiriyor.Ben de ordaki ustaya şu espiriyi yaptım: -Bak usta dedim millet kmyi düşürmeye uğraşıyor bizde yükseltmeye uğraşıyoruz deyince usta koptuhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif Şu an yine olmadı gösterge ya komple yeni gösterge alıcdaz ya da ekran displayı bulacağızhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

18. brave

brave Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Helal olsun kardeşim bende aynı senin gibi düşünüyorum. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

19. banistercaq

banistercaq Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Km düşürme olayında sadece bir kişiyi haklı bulmuştum, devlette memur birisiyle karşılaştım, adamın mazereti ise; aracını devlete yıllık kiralıyormuş(kiraladığında görevli kendi olduğu için şöförlüğünü kendi yapıyomuş) Yılda 60.000km kadar yol yapıyormuş, kurumun ise tek şartı araba 100.000km altında olacak yaş önemli değil, bu abimizinde arabası Renault Europaydı, 5 senedir kiralıyormuş, araba orjinalde 370.000km deydi. Arabayı kullanan o olduğu için ve asla satmayı düşünmüyorum kimsenin ahını alamam dediği için ben km düşürmesini mazur görebilmiştim.
    Sadece alıcılar değil devlet kurumları bile aracın km'sine bakıyorlar, malesef

20. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    ondan sonra müffettiş inceleme yapıyor kardeşim 3 senedir aynı aracı kiralamışsınız hala 100 000 km aşmamış deyince ne oluyormuş merak ettim

Bu Sayfayı Paylaş