Herkese iyi forumlar, 2013 i20 1.4 cvvt otomatik vites aracım var, bu ses dönem dönem geldi kesildi şu an tekrar geliyor hızım 40'ın altındaysa ve ayağımı gazdan çekersem videodaki gibi ses geliyor hız 20 nin altına düştüğü an ya da gaza tekrar bastığım an kesiliyor var mıdır böyle bir sorunla karşılaşan. https://youtube.com/shorts/vzfaaRyS_w8?si=GZA81enFdqbI6tqw
Tespiti zor bir ses gibi. Sanki bir parça gevşemiş düşük dönüş devrinde yalpalıyor gibi. Lifte kaldırıp dikkatlice alttan kontrol edilebilir. (Aks, tekerlek, bağlantılarda boşluk vs.) Ya da emniyetli bir yolda aracı N konumuna alıp 20-40 km arası hızlarda N konumunda yapıyor mu bakılabilir.
İlk olarak lifte kaldırıp, aks , tekerlek, disk vs bir baktırın. Şanzımandan olma ihtimali için videoyu paylaşıp n konumunda yapmadığını belirterek "ZDF şanzıman " firmasından bilgi alabilirsiniz.
merhaba, geri geri hızlı giderken vibrasyon hissediyor musunuz? yürür kısma dalmadan öncelikle kolay ve maliyetsiz olan v kayışını söküp denemelisiniz.
Aynı sorunla alakalı başlık açtım bana yetkili servis şanzıman içiyle alakalı olduğunu söyledi henüz açtırmadım bir gelişme olursa bilgi vereceğim bende araştırma içerisindeyim
aracı 2 adet şanzımancıya götürdüm 1. si sesi duyduğu an şanzımandan geliyor 80 binden başlayan bir maliyeti olur dedi başka işlem yapmadı 2. si öncelikle sesi yolda dinledi, daha sonra lifte kaldırdı liftte aynı hızlara çıkılıp gazı bıraktığında net bir ses duyamadılar şanzımanda yaklaşık 1 saat civarı yol testi yaptık sesi ara ara verdi ara ara yoğunlaştı azaldı bu nedenden ötürü direkt şanzımandan diyemem öncelikle aks kontolü yaptır diye öneride bulundu Mekanik ustama gittim aks söküldü, baktı lale de vs rulmanlarda bir bozulma olmadığını söyledi ancak maher marka yan sanayi aks olduğu için üretim toleransı farklı olabilir liftte boşluk yapmıyor ancak yük binince yapyor olabilir orjinal çıkma sağlam bir aks ile denemek gerekli dedi ancak orjinal çıkma bir aks bulamadım, bulduktan sonra tekrar deneyeceğim
hocam zdf şanzıman ile görüştüm hyunda yetkili şanzıman servisi sorunun videosunu gönderdim başa aşağıdaki videoyu gönderdiler, videodaki araçta bu ses her hızda geliyormuş bende belirli hızlarda geldiği için emin olamadılar gelin bakalım dediler ama Ankarada olduğum için gidemedim malesef, video belki sizin işinize yarar
gelen ses aşağıdaki hale dönüştü, şanzuman ustasına gittiğimde sesin diferensiyelden geldiğini söyledi revizyonun verimli olmayacağını değişim yapılması gerektiğini söyledi baya bi masraf çıkardı o yüzden götrebileceğim Ankarada şanzıman servisi arıyorum https://youtube.com/shorts/i4sUz6CgL40?si=yOJ5lpG3DvQ3Ug8T
hocam sizin aracınızın modeli daha yüksek fikir alma açısından bulabildiğiniz her şanzımancıya gösterin(arıza tespiti için ücret talep etmeyenelri tercih edin) belki de problem aksdadır ama çok geciktirmeden aksiyon alın muhtemelen aşınan ya da kırılan dişli şanzımanda hasara yol açıyor benim gözlemim bu şekilde