Merhaba arkadaşlar Aracım Hyundai Accent Lx 1999 Model karbüratör lü. 20 gündür devam eden bir problemle karşı karşıyayım.Benzinde kullanırken birinci vites dahil 3 vitese kadar vites geçişlerinde hafif bir yığılma sonra kendini topluyor bunun üzerine götürdüğüm tamirciler hava filtresinden olabilir dedi Motor yağı ,hava fileri ,yağ filerini değiştirdim sorun devam etii.Başka bir tamirci disbiritör kapağından dedi ;disbiritör kapağı ve tevzi makarasını değiştirdim hatta buji kablosu ve bujileri dahi değiştirdim.Sorun ortadan kalmadı.Aracın yokuşda ve düz yolda çekişinde hiç bir problem yok.Ama sorunum çözülmedi benzinde ara sıra herzaman değil çiğ atıyor.Karbüratörcüye götürdüm revizyona girmesi gerekiyor 300 yakın masrafın çıkar LPG taktır sorun ortadan kalkar dedi LPG taktırdım 2.vitesdeki problem hariç hepsi ortadan kalktı 2.vitesdeki problem ise 1.vitesde devir düşükken 2300 ,2700 arası vites değiştirdiğimde araba yığılıyor gaza köklesemde toplamıyor biraz gidince depriyaja basıp gaza basında topluyor. 20 günden yapmadığım gezmediğim usta kalmadı ama sorun halen giderilmiş değil forumdanda çok aradım hemen hepsini yaptım.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif
1.3 karbürütörlülerde Vuruntu sensörü olup olmadığını bilmiyorum. Ancak sorun kapış ile ilgili hissediliyor. ayrıca LPG takılınca bu nasıl düzelmiş hala hayret ediyorum. Aracın yakıt sistemi filtreleri + bujileri+karbrütörü+ İndiksiyon bobini +Beyni Yakıt sistemi boruları kontrol edilmeli. Depo içi çıkışı boruları karbürütöre gelişi benzin otomatiği hepsi bağlantılıdır. yeterli ateşleme, yeterli avans, yeterli yakıt, yeterli izolasyon olmaması doğrudan etkenlerdir.
Lpg yi yeni taktırdım takan usta araç düzensiz çalışıyor şimdilik biraz gaz ayarını açacam 3-4 gün kullan sonra ince ayar yapacağız dedi araç çiğ atmaya devam ediyor fakat 2.vites harici yığılma ve sekme bulunmamaktadır.Lpg ustası karbüratörün lpgde sadece kelebek işlevi olduğunu söyledi acaba orayla ilgili bir problem olabilirmi?
Karbürütör memelerinde benzinde çalışırken sıkıntı olabilir. 89 ford taunusta bunu yaşamıştım. 2. viteste kapaklama yapıyordu.Gaza bastığında önce yığılıyor sonra bir anda kalkıyordu. kapaklama yada yığılma , yeterli hava ve yakıt karışımının karbürütöre gelmemesi/Gelememesi ve yakılamamaı ile ilgilidir. LPG de sadece kelebekler çalışıyor ise ! Bu, Aracın karbürütörünün iç aksam + KElebek ilgili bir sıkıntı olduğunu gösterir. Düzenleyen : Ogun
bende 2000 model 1.3accent lx var enjeksiyonlu sizin şikayetinize yakın bendede oluyor.bende 1. vitesde durup kalkışlarda gaz yemiyor.bende tamirciye gittim enjektörlerde pislik vardır dedi ve makina ile temizledim dedi.ama hala devam ediyor.ve zaman zaman ekzosdan siyah duman çıkıyor.(Her zaman değil.)2-3-4-5 viteslerde sorun yok.ama durup kalkışlarda bilhassa kavşaklarda acemi pozisyonuna düşüyorum yardımcı olacak birisine ş,mdiden teşekkürler .aracıma lpg taktırmadım Düzenleyen : horoz785
Abdullah bey , İlk önce aramıza hoşgeldiniz. /Sizi tanışma sayfasında da görmek isteriz. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=18273&KW=y%FD%F0%FDlma verdiğim linki takip etmenizi tavsiye edeceğim. Ara. Enjeksiyon + Beyinli çünkü. Doğru ateşleme için doğru buji kullnılmalı. En sevdiği bujilerde NGK : BKR5ES-11 CHAMPION : RC10YC4 Düzenleyen : Ogun
Sayın moderatörüm çok teşekkür ederim sitenin yenisi olduğum için kusura bakmayın.bundan sonra sık görüşeceğimizi umarım
Biraz önce otoparkdan arabayı çıkardım denemek için 1 vitesden 2.vitese geçerken (1.vitesde 3000 devirdeyken ) yığılma yapmıyor .Gaz ayarı yüksek olduğu içinde olabilir.Çiğ atmaya devam ediyor
Siz aracınızı gerçekten çok iyi işinin erbabı bir karbürütürcüye bir gösterip durumu anlatın. Ama Cidden erbap gerekecek.