Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2.viteste tıkanma

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda yalniztim tarafından 19 Mart 2011 tarihinde açılan konu

1. yalniztim

yalniztim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar biliyorum bu aralar çok sıkıntı yaşıyorum ve mesaj atıyorum arabam 30 bin km de 1.4 benzinli era aracı aldıgıma pişman olacagım
    arabada
    1-motor arıza lambası yanması ( lpg den sonra yeni başladı)
    2-yokuşta el freni sesi gelmesi (29 bin kmde aldıgımda)
    3-kontak açıldıgında far girişinden gelen tıkırtı sesi (1 ay önce)
    4-1.vitesten 2. vitese geçtiğinde arabanın boguluyo gibi gaz yememesi sanki motorda tıkanma oluyor araba hızlanmıyor sanki gaz pedalına boşuna basıyorum sizce bu neden kaynaklanıyor olabilir
    not:araba 2. el arabayı alalı 4 ay oldu 1. problem hariç hepsi ilk aldıktan bir ay sonra ortaya çıktı halbuki aracı yetkili servisinde exper raporu çıkartıp temiz raporu aldıktan sonra aldım bu devirde kime güveneceğim anlamadım
    Düzenleyen : kartalfen

2. yusufsay07

yusufsay07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    motor arıza lambasının yanması ve aracın gaz yememsi tamamen lpg kalirasyon ve montaj hatasından kaynaklanıyor far motorlarında bozulmuş değişmesi gerekiyor eğer far kaldırma konumunu kullanmıyorsan motorların fişi çıkar kurtul geçmiş olsun saygılar

3. yusufsay07

yusufsay07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yokuştaki el firen sesini anlayamadım nasıl yani

4. gargi_amca

gargi_amca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1 ile 4. sorunlarınız LPG servisinde güzel bir ayar yapılırsa bir daha yaşamamak üzere hallolur. sağlam ayar dediğim, aracın rolantideki her türlü tertibatı açık halde (klima farlar vs.) ve ondanda önemlisi yol ayarıdır. burada sabit hızlarda, yüksek devirlerde yüksek hızlarda ayarlar yapılır. ki toplamda 40dk ile 1saat civarı sürer bu ayarlar. ona göre araç durduğu yerde laptop'u bağlayıp tamam abi yaptık derlerse falan kanmayın..

5. yalniztim

yalniztim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    gargi amca kardeş ne güzel söylüyorsun ama bugün lovato servisini lpg yi takan ustayı telefon ile aradım adam ne desin bu işlerle bir ilgimiz yok siz onu motor ustasına baktırın diyor.bende lpg taktıktan sonra oldu diyorum...
    sen motor ustasına git onlarda bilgisayar var nerde oldugu anlaşılır diyor sinir oldum fazla bişey demedim motorcuda belli olur kalibrasyon hatası mı başka yerdemi problem diye eğer bir problem bulamazlarsa o zaman lpg cide alırım soluğu.bir ay oldu lpg takalı bin km yaptım daha gel sen sorun çıkar lafa gelincede lpg 2 yıl garantili bir sorun çıkarmadan binersin.
    Düzenleyen : kartalfen

6. gargi_amca

gargi_amca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    o lafları söyleyen lavato ustası, usta diye dolaşmasın ortalıkta, aldığı para haram olsun..

7. yalniztim

yalniztim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yusfsay üstat motor arıza lambasının yanması bencede lpg kalibrasyonu ile ilgili ama lpg yi takan lovato servisine gelde anlat bunu adam motorcuya git diyor bende adam bilgisayar bakalım bir ayarına diyorum burada yapacak birşey yok diyor
    bu arada 2.viteste motor tıkanması araca lpg takılmadan öncede yapıyordu belki motorda gercektende bir sorun vardır ama o zaman check lambası yanık kalmıyorduyani 2.viteste tıkanma olması ilginç bir olay
    olayı şöyle özetleyeyim
    sabahları genellikle (yada uzun süre çalışmadıgında akşama doğruda)ilk çalıştırmalarda oluyor araç ısındıktan sonra bu olay olmuyor aracı durdur sonra 1 ve 2.vitese al öyle bir bogulma olmuyor yada sabahları ilk çalıştırmada 2 dk rolantide bekle motor ısınınca yine motorda bogulma olmuyor uzmanı olan bir üstat varmı yardımcı olacak motor ustasına gitiğimde bari bir ön bilgim olsun artık kimseye güvenim kalmadı zira sanayide tanıdık ustam yok

8. yusufsay07

yusufsay07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    şimdi kardeş bu araçlar ilk çıktığında sabahları rolentide yüksek çalışma ve çekiş düşüklüğü gibi şikayetlerle gelen çok oldu ama sadece 1,4 era ve 1,4 getz lerde biz bulara fabrikın gönderdiği bir program vardı onu atıyodu bu problemlerden kurtuluyorduk seninkide buna benzer birşey olabilir

9. yalniztim

yalniztim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla sanayiye motor ustasına gideceğim lpg servisine sonra gideceğim şu 2.viteste tıknma olayına bir baksınlar motorda bir problem varmı yokmu eğer sorun halledilmediyse lpg ciye bir güzel fırça atacagım bir ayda ne işdir bu diye

10. volkman

volkman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    LPG den sonra motor arıza lambası zengin karışım nedeniyle yanar. İlk taktıktan sonra ince ayar yapılmamış. Büyük ihtimalle şu anda fazla gaz yakıyorsun. LPG ince ayarı yapılması lazım.

11. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    1- LPG karışım ayarı ve Oksijen sensörünü kontrol ettirin.
    2- nasıl bir ses ? anlamlı değil
    3- far motorunuzda takılma var. ya soketi sökerek deneyin yada garantili ise serviste değiştirin.
    4- sorun o2 sensörü (1. madde) bağlı.

Aracınızı bir Hiscan e bağlatın derim.

12. yalniztim

yalniztim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    üstat cevap için teşkkür ederim el freni sesi yokuşta park edildiğinde bir müddet sonra aracı hareket ettirdiğimde arabadan metalik sürtünme sesi geliyor el freni ile oynayınca ses kesiliyor sanırım el freni kampanaları bırakmıyor sertmidir nedir bunu yolda giderken denedim el frenini hafifçe kaldırdım aynı ses geliyor yani problem el freninde anlamadım düzde böyle bir şey olmuyor ne yapılması gerekir basit bir çözüm olarak ben aracı düze park ediyorum sizce ne yapılmalı?

13. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    El freni teli takılı kalıyor yağlattırınız. yada değiştiriniz.
    Ayrıca aracınızın el freni ni soğuk havalarda çekmeyiniz viteste bırakınız.

sorununuz çözülecektir.

Düzenleyen : Ogun

14. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ses İle İlgili ;
    Balatalar Kampanalara Yapışıyor Ve Bırakmıyor.. Teli Veya Merkezden Biraz Açtırırsanız Düzelecektir

Bu Sayfayı Paylaş