Hundai getz 1.5 dizel 2007 model aracımda 2.vitese taktıgımda debriyajdan ayagımı cekerken tekleme yapıyo bazen aşırı derece yapıyo bu tekleme sorunu nedir acaba bunun sebebi yardımcı olurmusunuz. Ankarada gösterebilecegim iyi bi usta varmıdır acaba?
Bu sorunu bazen bende yasıyorum O anda kavramayla ılgılı hatalarım oldugu zaman oldugunu dusunmekteyım. yınede baska bırsey se degıstırelım farklı bır vıteste olmuyor ama.Ayagı bıraz kavramada tutup yavas cekınce cok sendeleme hıssı verıyor
Debriyaj sivici olması lağzım bu araçlarda, Eğer algılamaz ise silkeler. Getz lerde debriyaj sivici olup olmadığını araştırın. devriyaj pedalı üstünde görünür zaten
Cok yavasken 2 ye aldgında olmuyo sanki biraz hızlannca tam 2.vitese gecilmesi gerektiginde vitesi 2ye alırsan sendeliyo kafasna göre bazen yapıyo bazen hic yapmyo ama sürüşle alakalı degil kesinlikle.
sorununuz debriyaj switchi. servisten orjinal alip sanayide degistirtin. parca 100 lira civari. isciligi de max 20 alirlar...
Benim getz 1.5 dizel. Onda da vardı aynı sorun baskı balata bitikti dün değiştim volan da taşlamaya girdi şimdi titreme hissedilmeyecek derecede. Vites geçişleri kusursuz olmuş. Ama 2ye atıp ayağını debriiyajdan çekerken dediğiniz olay oluyor gibi. Ben de switchi bi kontrol edeyim.