Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2 mm enjektör memesi uygun mu?

'LPG Sistemleri' forumunda cemcan tarafından 7 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu

1. cemcan

cemcan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Cem TAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Sevgili arkadaşlar ;
    Bir süredir Getz 1,3 lpg li aracımda bazı sıkıntılar yaşamaktaydım.Sabahları ilk çalıştırmalarda boğuk çalışıyor neredeyse stop ediyor ve 25-30 saniye böyle gidiyordu. Bazen stop ediyordu ama ikinci marşta saat gibi çalışıyordu. Araç lpg de iken performansı düşüktü kalkarken ve 2. viteste küçük kesilmeler yaşıyordu. Lpg ustama durumu anlattım bir iki işlem yaptı ama durum değişmedi. Bayağı uğraştıktan sonra Serdar Bey'in de yönlendirmeleriyle akşamdan akü kutup başını söktüm.Yaklaşık 12-13 saat böyle bekledim.Daha sonra marşa bastım inanın tık diye çalıştı. yaklaşık 100 km dir sadece benzinle biniyorum aracıma. 4 gündür hiçbir sıkıntım yok ilk marş ve performansta.
    Şimdi durumu tekrar atiker bayii olan ustama anlattım. Diyor ki lpg enjektör memelerini 2 mm ye çıkaralım. Böylece benzin yakıt değerleriyle lpg yakıt değerlerini aynı seviyede tutarız diyor. Böylece araç sıkıntı yaşamaz diyor. Ben de dedim ki lpg ayarlarını resetleyelim tıpkı yeni montaj olduğu günkü kalibrasyonu yapalım. Çünkü 8 aydır bir sıkıntı yaşamıyordum.
    Sizce hangisini yapalım. Enjektör memelerini 2 mm ye çıkaralım mı uygun olur mu, yoksa önce lpg ayarlarını resetleyip sıfırdan bir ayar mı yapalım.

Bu Sayfayı Paylaş