Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2. el sizce neden arttı

'Sohbet' forumunda Mete_han tarafından 17 Mart 2015 tarihinde açılan konu

1. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Kuzene ve kendime aylardır araç bakıyorum fiyatlar tavan. Pert kayıtlılar bile 2 yıl önceki hatasız araç fiyatında. Kaldı ki kendi aracımda da öyle 2013te 43e aldım çok rahat 48e satarım hatta beklesem 50ye bile olabilir. Sunuda soyleyim gecen sene 53 e giderdi ben satmadım hata ettim o ayrı.

Peki bu artısın nedeni ne. Cok iyi hatırlıyorum astra hatcback clasic 34 liraydı giris paketi. Simdi ikinci elde o fiyata bulmak zor. 2006sı 30 lira. Otomatik temiz getz yok 20 lira altı. Sıfırı 2013te 29 lira olan bir cok arac. Bugun 35 bin liraya satılıyor. Hatırlayın 1.2 kucuk sınıf arabalar hem bu seviyedeydi. Son 2 yılda sıfır arac alanlar bile zarar etmedi kar edenler oldu.

Ötvden diyecegim ama 2000li modelleri bile etkiledi 3-4 bin lira. Geçici sandım bekledim ama yok piyasa oturdu artık dusmez fiyatlar.

2. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Araba fiyatlarının düşmesini bekleyenler daha çok beklerler dolar euro yu geçecek bu gidişle ve tüm piyasanın dengesini alt üst etti

iPhone 5S Cihazımdan Tapatalk Aracılığıyla Gönderildi

3. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    kim diyor arttı diye galerilere gidip araç vermeyi deneyin nasıl ucuzmuş piyasa görün.:) 2008 tucson CRDI 123.000km tamamen servis bakımlı tüm ağır bakımları yapılmış 37.000tl verdiler:D siz bakmayın nette yazılanlara piyasa ölü dediler. sanki nete yazanda benim, yine çoğunluk galeriler nette ilan verenler. :D

4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Geçen sene satmadım zarar ettim laflarına hiç katılmıyorum, sürekli araba alıp satmak iyi birşey değil zaten bu hale gelme sebeplerinden biri o bence. Bir araba alınır 10-15 sene kullanılırsa ikinci el ticareti yapanlara iş çıkmazsa ikinci el ile sıfır piyasası birbirinden ayrı piyasalar olur, ama şu anda sıfır ve ikinci el piyasası aynı piyasa, galeriden çıkıp 1000km yol yapan bir aylık araba sıfırı 50000 liraysa 49990 liraya satılıyor eskiden öyle değildi, plakayı taktığınız anda 20000 liralık araç oluyordu 13000 lira? yolların nispeten tenha olduğu yıllar ne güzeldi değilmi? bir asgari ücretle o zamanlar neler alınıyordu şimdi neler alınabiliyor? haliyle insanlar şimdilerde elindeki arabasından çıkarmaya çalışıyor zararını, bu esnada hükümet diyor zaten mecbur biniyorlar arabaya çok seviyorlar dayarım vergiyi ötv yi ooh alırım parayı diyor, ondan sonra benim gibiler çıkıyor ekonomik kriz otomotiv piyasasını vursa da hiç araba satılmasa ve satılsın diye fiyatlar dibe düşse ötv falan hepten aşağı göçse otomotiv sektöründe çalışıyorum birde işten kovulsam alacağım tazminatla inen otomobil fiyatlarıyla mis gibi sıfır araba çekerdim altıma.

Öte yandan bankalar kredi verelim diye yalvarıyor herkese, daha çok borç daha çok sıkıntı yarattırıyorlar insanlara, insanlarda kanıp inanıp çekiyor kolaylıkmış gibi krediyi, sonra devlet bir bakıyor ooo millet ne kolay araba alıyormuş banka kredisi borç harç falan adam 48 ay borca girmiş araba almış diyor hadi şu otomobil fiyatlarını bir şekilde pahalandıralım bu kadar araba satılırsa bu insanlar zaptolmayacak birde dünyanın kredisi çekilmiş piyasa batacak açık var adam krediyi ödeyememiş falandır şudur budur gidiyor devlet bunların zararını tekrar olduğunda önlem amacı ile misliyle vatandaştan daha da fazla para alarak ile karşılamak için ötv dir yıllık vergisidir geçiriyor bir güzel sonra çıplağı 25000 lira olan araba oluyor size 60000 lira:) öyle mi? kredi çektik piyasadan para aldık herkes otomobil almaya kalkıştı talepler çoğaldı buna arz edecek üreticide piyasaya yüklendi desek?, faiz lobisi midir nedir öyle birşey işte, mortgage çıkmadan önce ev fiyatları nasıldı? şimdi nasıl? yani peşin para ile araba alacak olan bir şahıs aslında bankadan 48 ay vadeyle borç alan çulsuzun enflasyon değerini de karşılıyor, fakirin borçla araba alanın parasını bence peşin araba alan insanlar ödüyor, ama fakir hiçbir zaman hakettiği doğru düzgün iyi arabaya binemiyor, ikinci elde de bunların yansıması olarak sıfır piyasası ile birebir paralel ilerliyor.

tahminden öteye geçmeyecek fikrim bu ama bir yerde ben yanlış düşünüyor olabilirim, acaba gerçek nasıl

can01, Ertan, e_uzun ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  5. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    adam sıfırı 90.000tl olan pasatı 2.000km de 92.000tl ye satıyor, sebebini sorunca "sıfırını 4-5 ay bekleyeceksin, bunu hemen alacaksın" diyor.:D

salih_karali ve erenuzel41 bunu beğendi.
  6. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bence haklı

ardaozdemir bunu beğendi.
  7. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    o zaman biz bu işi yapalım (kesin yapılıyordur zaten ikinci el galerilerde sıfır araçlar oluyor bu yüzdendir) doğuşa araç başı 1.000tl kapora verip 10 araç sipariş edelim, 5 ay sonra gelen araçlar üzerindeki haklarımızı kapora hariç 2.000tl den devredelim, 5 ayda 20.000tl. aylık 4.000tl hemde hiçbir şeye elini sürmeden çok iyi para.:)

8. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu işi yapanlar zaten var ama çoğu keyfe keder satılık olarak koyuyor:)

9. rundll32

rundll32 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    192
    Ad Soyad:
    OnuR
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Honda
    Bana gore de 2. Elin fiyatlarının artması sıfır fiyatlarından kaynaklanıyor. 2 sene önce Honda civic elegans 50 bin lirayken su an liste fiyatı 70 bin hal boyle olunca arabası olan sınırına göre fiyat biciyor. Ne zaman sıfırların fiyatları bu kadar fazla artmaz yada bi şekilde fiyatları düşürürler ondan sonra ikinci elde sakinleşir...

10. UberJager

UberJager Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Ali Darbaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    2012 model ikinci el VW toyota ve honda fiyatlarına, sıfır km hyunda i10 alınıyor. tamam klasmanı farklı. 3 koyar i20 alırım. Piyasadaki adam nasıl satıyıor, kim alıyor bilmiyorum

11. hknztrk

hknztrk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    aaaa aaaa
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC

haklısınız 2. elin fiyatlarının artmasının birinci nedeni sıfır fiyatları!
    İKİNCİ NEDENİ lpgye uyumsuz yeni nesil motorlar..
    lpg montaj firmaları lpg yeni nesil ((tsi,fsi,cvvt vs..)) motora zarar vermez dediler yalan söylediler milletin kanına girdiler baktılar teker teker araçlar sorunlu bir şekilde geri geliyor sonra yağlama sistemi dediler yine kandırdılar oda yemedi..Millet geçde olsa uyandı!! artık orta kesim halk yeni nesil motorlu araçlara uzak duruyor..
    Dizel araç hem pahalı , hemde kısa mesafe kullanan kişilere ekonomik değill! bu yüzden millet eski lpgye tam uyumlu araçlara yöneldiler.

örneğin ben , 6 yıldır kullandığım admiremi değiştirmek istiyorum.dizel düşünmüyorum çünkü motor ısınmadan kontak kapatan biriyim kısa mesafe kullanıyorum bana ekonomik anlamda faydası olmaz.o yüzden admiredeki gbi sorunsuzca lpg kullanabileceğim yeni kasa toyota ve hoondada var..

doğal olarak şu an honda veya toyota düşünüyorum...1-1.5 yıl önce 50 bin liraya alabileceğim temiz bir auris 60bin civarı şu an....honda yeni kasa elegan 60 bin üzeri oda 50bin civarıydı..Talep artınca fiyatta artıyor.

şu an 1.2 cvvt veya tsi mmotorlu araç al benzinli bin diyenleri duyar gibiyim. kim ne derse desin şu an en az yakan benzinli araç şehir içinde 9 litreden aşağı yakamaz!!!!! hem örneğin gidipde kötü i20ye 45-50 bin lira vereceğime ,,50 verebilen 55-60da verir derim yeni kasa honda alırım.hem otomatik hem 1.6 hem lpg tam uyumlu....
    birde aklımda yeni kasa 1.33 toyota corolla var..oda lpgye tam uyumlu....1.33 çekmez gitmez diyenler bıraksın bu işleri..sanki ralli yapacaz..yıllardır 1.3 admire kullanıyorum gayet memnunum.milletin cebinde arabasına gaz alacak parası yok..çekmez gitmez derdinde...

Göksenin Arda ve rundll32 bunu beğendi.
  12. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW

yanlışım varsa düzeltin; kısa mesafe motor ısınmadan kapatıyorum diyorsunuz, bildiğim kadarı ile sıralı sistem LPG'de motor ısındıktan sonra LPG'ye geçiyor bu durumda LPG taktırmanın da mantığı yok bence. ben Getz'e biraz da bu yüzden taktırmadım yolun yarısını zaten benzinde gidecekti. 1.3 motor tezinize katılıyorum, devir ekonomi devri.

13. hknztrk

hknztrk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    aaaa aaaa
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    o sizin lpgye geçiş sıcaklık derecesine göre değişir....bende tomasetto kit var..25 derecede tık geçiyor...kışın en sert anında bile maksimum 500-600 metrede geçiyor gaza sorun yok..hele yazın 5-10 metre sonra gaza geçiyor..motor sıcaksa teker 2 tur atmadan geçiyor..6 yıldırda biniyorum.
    kısa mesafe demekten kastımda dizel kullanan adam bence kontağı açtımmı en az şöyle minimum 20-25 km gidecek ve yılda en az 20-25 bin km yol yapacak ki alınsın..
    ben yılda maksimum 10bin km yaparım oda dizel almaya değmez.

14. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yeni aracın fiyatı tırmandıkça aşağıdaki araçlarda ona göre yükseliyor. Ben 28 e sıfır aldığım erayı 31 e sattım.
    Artık herkes fiyat yükseltme peşinde...
    Herkesin aracı altın...
    Alacağı araç aliminyum :)

15. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bence araç piyasası artık düşmez... :)

salih_karali bunu beğendi.
  16. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    En önemli etken keyfi araç satanların piyasayı yükseltmesi..!! Bi tampon altı ek takıyorlar, bi cam filmi, bi de PROFESYONEL MAKİNE ile fotograf çekiyorlar.. Sözüm ona BAŞKA YERDE YOK..! Şimdilerde 90 model doğana 12.000 TL diyorlar, 2000 model doğana 16.000 TL diyorlar.. 4 sene önce 16.000 TL ye dizel getz satılıyordu.. Bu işi meslek haline getirip, al sat yapanlar olduğu sürece piyasa hep böyle olur

17. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Düşük ısıda lpgye geçiş uzun vade de illaki sorun çıkartır. Onuda geçtim düşük ısıda lpg ye geçiş fazla lpg tüketimine neden olur. Motorun lpg yakmak için ısıya ihtiyacı yoktur sıvı lpg yi buharlaştırmak için sıcak suya ihtiyaç vardır.

Mesela 40 derece de geçiş yaptınız gaz a araç 90 derece olana kadar 1 kmde ( atıyorum ) 1 litre lpg harcarsa 25 derecede geçişte yine aynı araç yine aynı şartlarda daha fazla tüketir.

Soğuk sıvı lpg enjektör içinde dahi genleşmeye çalışacagından enjektör de zarar görecektir.

Konumuza gelirsek eger millet benim arabam şöyle böyle diretiyor. Ben geçetiğimiz günlerde bir arkadaş için bir araç sahibi ile görüştüm inanın çatır çatır pazarlık yapılıyor yeterki galeri gibi yada alsatçı olmasın.

D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

18. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    00
    abi adam galerici veya al-satçı olmazsa dediğinde haklısın sonuna kadar pazarlık yapabiliyorsunuz... :)

19. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Tüm yazılanları birleştirsek her birisi birer sebep. Özellikle tutulan arabalar daha pahalı oluyor. Piyasa boyleyken tutulmayan ama güzel arabalar tercih edilebilir sadece satarken biraz nazlı satılır.

Araba alıp satma olayına gelirsek ben çok km yapan birisiyim.
    Km düşürecek hiç değilim.
    Bizim millet yüksek km li araba sevmez.

Bu üçü birleşince bende aldığım arabanın kmsini biraz artırınca satıyorum. Al satçılıktan ziyade çok km yapanlarda çok araç değiştiriyor. Mesela sahibinden de ilk sahibinden servis bakımlı 250-300 binde 7-8 yaşında arabalar var kimse yüzüne bakmıyor ben dahil. Ee art niyetlinin biride alıp bunu düşürüyor km yi ikinci sahibinden 90 binde diye... Malesef durum boyle. En son bi aile dostumuzun 90 binde diye aldıgı civic 100 bin bakımna goturdugunde ne 100 bini 200 bin bakımına geldiniz sanırım demisler : ) 190 binde servise gitmis arac. Neyse ki aracın sanzımanda motorda sorunsuz uzulmeyin demis servis. Simdi alana da daha da buyuk dert satarken başına gelen bu durumu soylese arabasını satamaz, soylemese vicdanı el vermez.

20. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    2. el araç fiyatları birazda sıfır araçların rakamlarına endekslidir. Birde piyasadaki tutulma arz, talep durumuna göre değişkenlidir. Bende arabamı sattım, üst segment biraz daha geniş araba alayım diye ama malesef temiz ve fiyatı makul araba bulamıyorum. Zaten ilanlardaki arabaların büyük çoğunluğu patetes, temiz ve uygun olanlar 1 hafta bile durmadan ilanda satılıp gidiyor.

Ne yapalım :)

Bu Sayfayı Paylaş