<DIV =z01>2.el bir araç alırken , arabanın eski sahibi bize arabanın 2.anahtarını vermezse ne yapmalıyız? https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley3.gif
almakta fayda var..başımıza gelen bir olaydır amcaoglu galeriden almıştı aracı..aradan gecen zaman sonra aracı çalmaya çalışmışlardı..gerci öyle niyeti olan biri 3.anahtar yaptırıp yine yapar yapıcagını..
Eğer imbo varsa araçta yedek anahtarı 300-350 lira değerindedir. Clio aldığımda imbo varmış ama yedek anahtarı yoktu ben satarken 2004 yılında 250 lira düşmüşlerdi, bilginize...
arkadaşın dediği gibi eğer immobilizer varsa servise gider kodunu değiştirirsin veya kaskoya anahtarımı kaybettim diye beyan verip komple kilit sistemini kaskodan değiştirirsin...
Aracınız çalınırsa eğer , kaskodan 2nci anahtarı istyorlar beyan edemezseniz ödeme yapmıyorlar. Bu ayrıntıda önemli.
2. el araba satın alırken eğer yedek anahtarı yoksa satan kişiden el yazısıyla "yedek anahtar kayıp olduğundan teslim etmedim" ve isim imza alsak işe yarar mı peki?
Bu şekilde yazı kabul etmezler , ya en başta poliçede belirtilecek , yada kasko şirketiyle görüş zeyilname düzenlenebilir. Hiç olmayacak gibiyse allah korusun çalındığında yedek anahtar yaptırırsın.
Şimdi yeğenime sordum, Sedat bey'in dediği gibi eğer police yapılırkenbelirtilirse problem yok. Düzenleyen : Coşkun Uçar